Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Filmul "Cea mai fericita fata din lume" are 11 nominalizari la premiile Gopo

Luni, 22 Februarie 2010
Filmul "Cea mai fericita fata din lume" are 11 nominalizari la premiile GopoLungmetrajul "Cea mai fericita fata din lume", in regia lui Radu Jude, a primit 11 nominalizari la premiile Gopo, fiind urmat in topul nominalizarilor de pelicula "Politist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, selectionata la zece categorii, au anuntat, luni, organizatorii.

Astfel, lungmetrajul "Cea mai fericita fata din lume" a fost nominalizat, printre altele, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Radu Jude), "cea mai buna actrita in rol principal" (Andreea Bosneag) si "cel mai bun scenariu" (Augustina Stanciu si Radu Jude).

De asemenea, pelicula "Politist, adjectiv" a fost nominalizata la zece categorii de premii, printre care "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Corneliu Porumboiu), "cel mai bun actor intr-un rol principal" (Dragos Bucur), "cel mai bun scenariu" (Corneliu Porumboiu) si "cea mai buna imagine" (Marius Panduru).

In topul nominalizarilor urmeaza lungmetrajul "Concertul", in regia lui Radu Mihaileanu, nominalizat la opt categorii, printre care "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" si "cea mai buna scenografie" (Cristina Niculescu), fiind urmat de "Katalin Varga", de Peter Strickland, care a fost nominalizat la sapte categorii, printre care "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cea mai buna actrita in rol principal" (Hilda Peter) si "cea mai buna imagine" (Mark Gyori).

Filmul omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu, a fost nominalizat la sase categorii, printre care "cel mai bun actor in rol secundar" (Radu Iacoban), "cea mai buna muzica originala" (Hanno Hofer si Laco Jimi) si "cel mai bun sunet" (Dana Bunescu, Cristinel Sirli).

Pe de alta parte, revelatia acestei editii a premiilor Gopo o reprezinta pelicula "Cele ce plutesc", de Mircea Daneliuc, nominalizata la categoriile "cel mai bun actor intr-un rol principal" (Valentin Popescu), "cea mai buna actrita in rol principal" (Olimpia Melinte) si "cea mai buna scenografie" (Mihai Dorobantu), informeaza Mediafax .

De asemenea, pelicula "Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru, a fost nominalizata la patru categorii, si anume "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Adrian Sitaru), "cel mai bun actor intr-un rol principal" (Adrian Titieni) si "cea mai buna actrita intr-un rol principal" (Maria Dinulescu).

Acelasi numar de nominalizari il are si filmul "Cealalta Irina", de Andrei Gruzsniscki, care candideaza, printre altele, la premiile pentru cea mai buna imagine (Vivi Dragan Vasile) si cel mai bun actor intr-un rol principal (Andi Vasluianu).

De asemenea, lungmetrajul "Calatoria lui Gruber", de Radu Gabrea, a fost nominalizat la patru categorii, printre care "cel mai bun actor intr-un rol principal" (Florin Piersic Jr.) si "cea mai buna imagine" (Dinu Tanase).

Pelicula "Intalniri incrucisate", de Anca Damian, a fost nominalizata la trei categorii de premii, printre care "cel mai bun scenariu" (Anca Damian), in timp ce pelicula "Francesca", debutul in lungmetraj al lui Bobby Paunescu, a fost nominalizata la doua premii, printre care cel pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal (Monica Barladeanu).

Lungmetrajul lui Stere Gulea "Weekend cu mama" a primit doua nominalizari, si anume la categoriile "cel mai bun machiaj" si "cea mai buna coafura".

La categoria "cel mai bun scurtmetraj" sunt nominalizate peliculele "Nunta lui Oli", de Tudor Jurgiu, "Renovare", de Paul Negoescu, "Inainte si dupa 22/12/1989", de Andrei Cohn, si animatia "Zgomot Alb", de Marius Pandele.

Pe de alta parte, la categoria "cel mai bun documentar" nominalizarile sunt: "Australia", de Claudiu Mitcu, "Lumea vazuta de Ion B.", de Alexander Nanau, "Drumul pasarilor", de Klara Trencsenyi si Vlad Naumescu, si "Copiii Uraniului", de Iulian Ghervas si Adina Popescu.

Actritele Andreea Bosneag, Diana Cavallioti si Olimpia Melinte si regizorii Claudiu Mitcu si Tudor Jurgiu au fost nominalizati la categoria "Tanara Speranta".

La categoria "cel mai bun film european" juriul a selectionat patru filme: "Gomorra", de Mateo Garrone, "Tacerea Lornei", de Jean-Pierre si Luc Dardenne, "O poveste de Craciun", de Arnaud Desplechin, si "Te iubesc de mult", de Philippe Claudel.

La gala Premiilor Gopo, premiul publicului, acordat filmului romanesc cu cel mai mare numar de spectatori, revine lungmetrajului "Amintiri din Epoca de Aur - Partea I: Tovarasi, frumoasa e viata!", produs de Mobra Films.

Editia a patra a galei Premiilor Gopo va avea loc pe 29 martie, in Sala Unirii din Palatul Parlamentului.

Cel mai important eveniment dedicat in intregime filmului autohton organizat anual in Romania, gala Premiilor Gopo a rasplatit in ultimii ani performantele tuturor categoriilor de profesionisti din industria filmului - regizori, actori, scenaristi, operatori, monteuri, scenografi, compozitori, designeri de costume si machiaj. In 2009, marii castigatori ai galei au fost "Restul e tacere", superproductia regizata de Nae Caranfil, ce a obtinut noua statuete (inclusiv pentru cel mai bun film si cel mai bun scenariu), si "Boogie", lungmetrajul lui Radu Muntean, care a adunat patru trofee (inclusiv pentru cel mai bun regizor si cea mai buna actrita intr-un rol principal - Anamaria Marinca).

Juriul care a decis nominalizarile la categoriile competitive ale Premiilor Gopo, cu exceptia premiului pentru cel mai bun film european, este alcatuit din Dana Bacanu (exploatant, Noul Cinematograf al Regizorului Roman), Viorica Bucur (critic de film), Cristian Comeaga (producator, castigatorul premiului Gopo pentru cel mai bun film in 2009), Mihai Fulger (critic de film), Radu Muntean (regizor, premiat cu Gopo in 2009 pentru "Boogie") si Irina Petrescu (actrita). Juriul care decide nominalizarile la categoria "cel mai bun film european" este alcatuit din cinci critici romani celebri. Anul acesta vor decide castigatorul Dana Duma, Cristi Luca, Alin Ludu Dumbrava, Andrei Rus si Gloria Sauciuc. Dupa anuntarea nominalizarilor, peste 400 de profesionisti activi din toate domeniile industriei de film romanesti vor fi invitati sa voteze pentru desemnarea castigatorilor trofeelor din acest an, pana cel tarziu pe 21 martie 2010.

Gala Premiilor Gopo este organizata de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications si al Centrului National al Cinematografiei (CNC).
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii