Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

10 trenduri din colectiile de primavara 2012

Duminica, 11 Martie 2012
10 trenduri din colectiile de primavara 2012Odata cu apropierea sezonului cald ne-am gandit sa va prezentam cele mai importante trenduri pe care trebuie sa le stiti din colectiile de primavara 2012, de la cele mai populare imprimeuri la cele mai noi siluete.










Animalul: pasarea

Giles.jpg
Manish-Arora.jpg
Marc-by-Marc-Jacobs.jpg
 

Designerii au folosit pasari colibri, lebede si fazani in creatiile lor indraznete pentru sezonul de primavara, folosind linii abstracte, gratioase si pasari tridimensionale asezate pe piept si umeri.

Paleta de culori: pasteluri

Prada.jpg
Preen.jpg
Valentino.jpg
 

De la Versace la Vuitton, designerii au avut o abordare aerisita in crearea colectiilor pentru sezonul de primavara folosind o gama variata de nuante pastelate.

Articolul de baza: peplum

Jason-Wu.jpg
Loewe.jpg
Nina-Ricci.jpg
 

Peplumul a dominat colectiile de primavara a marilor case de moda. Fie ca a fost folosit in bluze, fie in jachete, designul cu volane a devenit un must have al sezonului.

Detaliul sezonului: inflorituri in stil baroc

1.jpg
Andrew-Gn.jpg
Aquilano-e-Rimondi.jpg
 

Designul ornamental a fost prezent in toate colectiile de primavara. Acesta a fost folosit fie pe materiale, fie in broderie si a reusit sa adauge un detaliu regal creatiilor de pe podiumuri.

Silueta: talia joasa

Giambattista-Valli.jpg
Reed-Krakoff.jpg
Sonia-Rykiel.jpg
 

Rochiile fara forma sunt in trend in acest sezon de primavara. Unii designeri au modernizat stilul anilor ’20 delimitand linia taliei in jurul soldurilor.

Tema: marea

Alexander-McQueen.jpg
Chanel.jpg
Givenchy.jpg
Peter-Pilotto.jpg
Thom-Browne.jpg
Versace.jpg
 

Designerii s-au scufundat adanc in mare in acest sezon si au revenit cu posete perlate pentru Chanel, detalii coral pentru Alexander McQueen si coliere in forma de colti de rechin pentru Givenchy.

Imprimeul: imaginea digitala

Akris.jpg
Mary-Katrantzou.jpg
Topshop-Unique.jpg
 

De la Akris la Mary Katrantzou, designerii au adus la viata tinute pline de tehnologie pe podiumuri in acest sezon de primavara folosind fotografii digitale, inclusiv un peisaj tropical, o funda vesela si hartie de impachetat.

Partea corpului: mijlocul

Anthony-Vaccarello.jpg
Carven.jpg
Emilio-Pucci.jpg
 

Fie ca a fost expus in totalitate, fie ca a fost expus printr-un decupaj in material, in acest sezon abdomenul a fost extrem de descoperit.

Materialul: satinul mat

Christopher-Kane.jpg
Lanvin.jpg
Victoria-Beckham.jpg
 

Materialul elegant, modern si indraznet a fost adus la un nou nivel in creatiile Balenciaga, Miu Miu si Victoria Beckham.

Inspiratia: arta abstracta

Gucci.jpg
Marni.jpg
Proenza-Schouler.jpg
 

Manechinele au prezentat fasii in culori solide si multe forme geometrice in acest sezon. Incepand cu liniile clare si moderne din colectia Barbara Bui pana la creatiile unghiulare din colectia Hermes, miscarea abstractului geometric si-a facut loc pe podiumurile prezentarilor de primavara.

Autor: Noemi Szoke
Sursa imagini: Hepta

Te-ar putea interesa:
  • 5 trenduri pentru bluze in sezonul de primavara 2012

    Cu toate purtam topuri si bluze feminine si astfel ne-am gandit sa iti prezentam 5 trenduri din prezentarile de primavara 2012. Primul trend: bluza feminina cu imprimeuri florale. Imprimeurile superbe florale au explodat pe podimurile de primavara si pot fi asortate excelent cu o pereche de blugi sau pot invia cu success o fusta intr-o culoare solida. Urmareste propunerile noastre mai jos si inspira-te din cele mai frumoase trenduri pentru bluze din sezonul de primavara.

  • Colectiile haute couture de la Paris pentru primavara 2011

    Show-urile Haute Couture de la Paris pentru primavara 2011 au inceput pe 24 ianuarie, iar pe catwalk au urcat nume mari ca Chanel, Christian Dior, Elie Saab, Jean Paul Gaultier sau Valentino. Desi aceste colectii sunt mai mult decat inaccesibile pentru majoritatea dintre noi, mie personal mi se pare o adevarata incantare sa urmaresc, chiar daca doar la nivel vizual, aceste creatii dintre care unele pot fi incluse firesc in categoria operelor de arta.

  • Colectiile haute couture pentru sezonul toamna-iarna 2011/2012 vor fi lansate pe data de 4 iulie

    Saptamana modei ”haute couture” va incepe pe data de 4 iulie cu prezentarea colectiilor pentru sezonul toamna - iarna 2011/2012. Plina de fantezie si creativitate, moda haute couture se vrea a fi cea mai buna parte din aceasta industrie.

  • Top 10 trenduri de primavara pe care le adoram

    Intrucat avem nevoie de un motiv sa ne gandim la vacantele exotice si la zilele scaldate de soare am adunat 10 trenduri de primavara care au iesit in evidenta pe podiumurile din Paris, New York, Milano si Londra. Cu toate ca inca nu ne putem etala cele mai dragute rochii transparente, nu vad de ce nu am putea sa ne gandim de pe acum la aditiile spectaculoase din garderoba noastra de primavara.

  • 8 celebritati, trenduri si designeri pe care trebuie sa-i cunosti in 2012

    Noua “recolta” de designeri, trenduri si vedete in devenire pentru anul 2012 se arata tot mai clar la orizont. Rooney Mara este pe cale sa devina o adevarata stea a Hollywood-ului (si o veritabila icoana de stil) iar Jason Wu isi prezinta colectia pentru Target. Si e doar inceputul, acest an va “coace” numeroase nume si colectii noi in industria modei.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii