Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

2010-Trends report primavara-vara

Vineri, 08 Ianuarie 2010
2010-Trends report primavara-varaTendintele in moda se schimba de la un sezon la altul, iar designerii stabilesc cu mult timp inainte care vor fi liniile, culorile si materialele care se vor purta in urmatorul sezon. Astfel, desi iarna nu s-a terminat inca, odata cu festivalurile de moda ce au avut loc incepand cu luna octombrie a anului trecut, au aparut si tendintele pentru sezonul de primavara-vara 2010.

Moda anului 2010 este un cocteil de elemente si curente care se intrepatrund si alcatuiesc un stil modern cu influente retro.

Cu o pregnanta influenta a anilor '60 si '70, vestimentatiile sezonului primavara-vara 2010 ne aduc aminte de hainele bunicilor, dar isi pastreaza totusi un aer fresh. Cu elemente culese din mai multe culturi si din mai multe directii artistice, moda acestui sezon lasa posibilitatea doamnelor de a tatona si de a incerca mai multe stiluri, astfel incat sa si-l gaseasca pe cel care li se potriveste cel mai bine.

 2010-Trends report primavara-varaPaleta de culori propusa de Pantone pentru primavara-vara anului 2010 este vesela, in tonuri predominant pastelate, iar gama cromatica este alcatuita din nuante de nude, rosu, violet, turcoaz, kaki, brunuri deschise si culoarea caramizii arse. Din punct de vedere cromatic, tendintele nu difera cu mult de cele din sezonul trecut, singura diferenta fiind intensitatea nuantelor.

Imprimeurile sunt un must have si in acest sezon. Cu motive florale, geometrice, abstracte sau cu desene grafice, printurile vesel colorate pot fi purtate atat in ceea ce priveste rochitele vaporoase de vara, cat si in cazul pantalonilor si accesoriilor.

Materialele care se vor purta vara aceasta sunt denimul, matasea si revin in top dantela, materialele transparente si broderiile.

Din punct de vedere al croiului, vara aceasta se poarta rochiile vaporoase, drapate si cu decolteu adanc sau in cazul rochiilor de seara cu taieturi adanci.

 2010-Trends report primavara-varaPantalonii cei mai apreciati pe podiumurile marilor festivaluri de moda au fost cei foarte scurti si cu talia usor inalta. In ceea ce priveste jeansii, sunt in continuare la moda cei lejeri in stilul " boyfriend jeans", cei foarte tociti, rupti, peticiti, aspectul promovat fiind unul cat mai trashy, dar fresh in acelasi timp.

Sunt cateva elemente care s-au purtat in sezonul rece si care continua sa fie la mare cautare si in primavara-vara anului 2010.  Unul dintre aceste elemente este reprezentat de bluzele sau rochiile cu un singur umar, care confera siluetei celor ce le poarta senzualitate si feminitate.

Atat de cautatele cizme din piele peste genunchi continua sa fie in trend, dar intr-o varianta de "vara", fiind crosetate, brodate sau realizate din materiale subtiri, eventual si perforate.

2010-Trends report primavara-varaModa inspirata din uniforme, cu predilectie din cele militare, se manifesta si in acest sezon prin prezenta salopetelor, placutelor metalice aplicate, epoletilor, tunicilor si a altor accesorii sau linii ale croiului ce amintesc de aceasta directie.

Pentru plaja, in aceasta vara, conform trendurilor, se recomanda costumele de baie intregi, cu decupaje sofisticate, eventual cu un singur umar, in culori vesele sau cu imprimeuri inedite. Acestea pot fi completate de rochii vaporoase cu imprimeuri florale, saluri si alte accesorii vesele pentru plaja.

Fie ca preferi un stil mai lejer, inclinat spre sport, alegand sa porti jeansi comozi, o camasa si balerini, fie ca esti o persoana care prefera rafinamentul dantelei si o eleganta extravaganta, in acest sezon stilul tau se va regasi cu siguranta in tendintele anului 2010, asa ca lasa-ti libera imaginatia si simte-te bine, incercand poate noi stiluri vestimentare.  

Lavinia Nistor



Te-ar putea interesa:
  • Trend Report Vara 2009 - partea II

    In prima parte a Trend Reportului dedicat verii v-am vorbit despre culori, croieli, printuri si variatii propuse pe podiumurile pariziene pentru vara acestui an.

  • Trend Report Vara 2009 - Partea I

    Vara este sezonul in care ar trebui sa ne destindem, sau macar ar trebui sa ne putem permite acest lux din cand in cand. Iar in ceea ce ma priveste, relaxarea se poate imbina foarte armonios cu o doza de creativitate.

  • Trend Report - toamna iarna 2009-2010

    Pusa in fata unei situatii fara precedent, moda este nevoita sa se adapteze cerintelor unei piete de consumatori care nu mai este dispusa sa chetuiasca sume fabuloase doar de dragul artei.

  • Trend Report toamna-iarna 2009-2010 - partea a II-a

    Una dintre partile bune pe care luna septembrie le aduce cu sine este schimbarea de sezon in moda. Trendurile sunt, de fapt, o sinteza a ceea ce se petrece intr-un sezon in moda.

  • Rochii 2010 : primavara - vara

    Rochia este cu siguranta piesa vedeta in 2010. Intr-o exuberanta de modele, croieli si materiale, ludica, feminina, inocenta si in acelasi timp impunatoare, am putea-o gasi cu usurinta in Dex la definitia “cameleonicului”.

Mesaje (13) »
...
scris de pwp, January 12, 2010

nea...nu-i de mine ..imi place sa fiu la moda dar chestile alea nu imi plac

...
scris de soo, January 13, 2010

chiar imi place...deci se poarta in continuare cizmele perforate si unii specialisti in moda tot spuneau ca nu si nu..ce sa mai crezi?

...
scris de vizitator, January 24, 2010

imi place ce se poarta anu asta

...
scris de Oana.T, January 26, 2010

...eu sunt de parere ca se poarta ce iti sta bine si ce se potriveste stilului tau..de exemplu mie imi plac foarte mult ceasurile fantezie..if you wanna take a look try it.. http://www.fancy-trendy.ro/index.php?pagina=produse&categorie=Inel_cu_ceas

...
scris de hfkjhhdhmrjr, February 03, 2010

eu cred ca anul asta se poarta movul si ca voi nu ati scris bine niuci nu stiu ce sa mai cred si unde sa ma uit ce se porta la tv spune ceva la emisiuni altceva si voi ce spuneti ce va place

...
scris de adriana_01088, February 05, 2010

Eu sunt de parere ca fiecare dintre noi isi alege hainele si culorile acestora in functie de ce ii sta bine..am mai vazut fete care se imbraca "la moda"dar nu le caracterizeaza deloc...sunt haioase....
Cand porti o haina trebuie sa ti-o asumi...asta e secretul!!!!!

...
scris de cameleon, February 10, 2010

eu cred ca toate femeile trebuie sa si gaseasca mai intai stilul personal cel mai potrivit lor si apoi sa l adapteze tendintelor

...
scris de miki2418, February 19, 2010

eu cred ca trebuie sa porti in general ceea ce te avantajeaza ,dar e bine sa fii totusi la curent cu ce apare nou.

...
scris de carina_12, March 23, 2010

Draga hfkjhhdhmrjr, in articol scrie ca se poarta violet, care este acelasi lucru cu movul. Deci da, se poarta mov=violet. :)

...
scris de roxana velea, May 29, 2010

imi place noul trend dar cu vexsceptia rochiei in rest kkkkkkkkk! !!!!!!

...
scris de vizitator, June 17, 2010

[=)) foarte tare faza cu mov=violet ;)>.. e pe acolo pe undeva, uita-te ;)>

...
scris de Fake Tag Heuer, November 19, 2013

<a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> These watches almost often have quartz movements <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer</a> . <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>rolex replica watches for sale</a> The excellent news is they operate Ok and they're definitely low cost - below one hundred bucks.

...
scris de patek philippe replica 39, January 04, 2014

<a rel="nofollow" href=http://trentonlofts.com/philippe.html>patek philippe fake watches</a> That they can very much have a specific thing obvious <a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>replica tag heuer watchesâ</a> . The primary version got to be specific making tips <a rel="nofollow" href=http://www.actoverco.com/bvlgari/>replica bvlgari</a> . Real swiss wrist watches are constructed from real treasured pebbles while alloys although relojes gucci mujer

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii