Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

2010: cocuri chic

Vineri, 23 Iulie 2010
2010: cocuri chic
Foto: Hepta
Cocurile
reprezinta una dintre cele mai chic coafuri ale anului 2010. Versatile si extrem de feminine, acestea au fost prezente atat pe marile podiumuri, cat si alaturi de tinutele sofisticate de pe Covorul Rosu.

Jennifer Lopez, Rachel McAdams si Nicole Ritchie sunt doar cateva dintre vedetele care s-au lasat seduse in 2010 de expresivitatea acestei coafuri lejere sau ultra-elegante. Stilistii au propus pentru acest sezon interpretarile texturate, usor ciufulite (la Karl Lagerfeld, Carolina Herrera), cocurile joase - chignons (la Ralph Lauren, 3.1 Phillip Lim) sau clasicele cocuri de balerina - de aceasta data situate deasupra capului (la Marc Jacobs, Richard Nicholl).

In general, cocurile sunt mai usor de realizat pe un par de lungime medie spre lunga, dar sezonul acesta avem liber la creativitate cu toate modelele inedite ce pot fi realizate pe un par scurt. Spre exemplu, putem opta pentru cocurile realizate prin rasucire, impletire sau pur si simplu prindere in bucla cu ajutorul unor agrafe sau al unui elastic (in functie de lungimea parului). Aspectul final trebuie sa fie unul lejer, dar nu si neglijent.

Persoanelor cu parul scurt le sunt recomandate si cocurile joase, ce pot fi purtate cu clestisori sau agrafe delicate pentru fixarea suvitelor rebele. De asemenea, posesoarele de par scurt sau fin pot opta sezonul acesta pentru cocul dublu. Acesta presupune realizarea a doua cocuri la mica distanta unul de celalalt, unul in partea superioara, celalalt in partea inferioara a capului. Separarea parului pentru cele doua cocuri se va face prin trasarea unei carari in spatele capului, putin deasupra liniei urechilor. 

Persoanele cu parul lung pot purta toate tipurile de cocuri de mai sus. Dar si cateva modele in plus, cum ar fi cocul infasurat - in stilul prezentarii Lanvin - adoptat de Jennifer Lopez -, sau cocul in spirala. Acesta din urma se realizeaza prin infasurarea spre interior a unei cozi simple, situate in partea din spate. Spirala rezultata prin infasurarea pe verticala se va fixa sub elasticul de la coada cu ajutorul agrafelor. La sfarsit, elasticul va fi acoperit cu o suvita de par pe care o vom lua din lateralul cocului.

Pentru toate aceste tipuri de cocuri (mai putin cel de balerina) putem alege intre o finisare neteda, eleganta si una texturata, lejera, in functie de stilul vestimentar si preferintele personale. De asemenea, putem adauga cocului nostru diverse accesorii de par - foarte populare sezonul acesta: bentite subtiri din plastic, funde colorate (delicate sau supradimensionate) ori clame-fantezie.



Andreea Peticaru 


Te-ar putea interesa:
  • Coafuri toamna-iarna 2010: cocuri chic

    Cocul reprezinta una dintre coafurile mereu la moda, atat datorita usurintei de realizare, cat si datorita alurii sofisticate, dar usor de asortat la numeroase tipuri de tinute.

  • Moschino Cheap & Chic - Resort 2010

    Moschino Cheap & Chic ne-a prezentat la Resort 2010, pe 23 Iunie, la New York, o serie de tinute ready to wear chic si elegante, imposibil de neremarcat.

  • 2010: Cele mai chic tunsori si coafuri

    Tendintele in vestimentatie pentru anul 2010 sunt oglindite indeaproape de varietatea tunsorilor si coafurilor care le insotesc. De la alura dandy la cea de Lolita si de la alura bucolic-relaxata la cea razboinic-futurista, coafurile si tunsorile propuse intregesc imaginea fascinanta a femeii anului 2010.

  • Yves Saint Laurent 2010: "Utilitarian Chic"

    Colectia de primavara-vara 2010 prezentata de Stefano Pilati pentru Yves Saint Laurent se remarca prin caracterul eterogen, care alatura influente din anii '70 cu elemente provocatoare in stilul anilor '90 si trasaturi tipice minimalismului utilitar.

  • 5 Accesorii chic de Paste

    Sarbatorile vin iar noi, fetele, suntem mereu panicate cand vine vorba de vestimentatie si accesorii. Aceeasi problema: un dulap plin de haine, insa nu avem ce purta si daca cumva gasim ceva ce ne-ar putea multumi, nu stim cum sa ne asortam...

Mesaje (3) »
...
scris de Poreina, August 02, 2010

Ce minunat ma simt pentru ca mai poarta si altele coc. Eu am devenit experta in realizarea lui. Acum tocmai ma hotarasem sa ma tund dar renunt din cauza comoditatii coafurii realizata cu parul lung (adica de cca.75 cm)

...
scris de a-a-andreutza, September 08, 2010

am si eu o rugaminte pentru cei care m-ar putea ajuta cu cateva idei despre cum sa realizez un coc ravasit... imi trebuie ceva pentru varsta mea -adolescenta - ma hotarasem sa imi tund parul dar am "descoperit"de curand cocurile si deocamdata nu pot decat sa le admir pentru ca nu stiu de unde sa pornesc

...
scris de ionicris, October 11, 2010

in buzau, stie cineva ce trebuie sa ii cumpere nasa miresei pentru nunta, ma refer la toate obiceiurile (voal, diadema, accesorii, turta, ruj, machiaj, tava, oglinda, perie par, parfum si esarfa pt.dezlegat, mai este cv din toate astea de luat)?

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii