Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

2010: tendinte in materie de incaltaminte - a doua parte

Marti, 18 Mai 2010
Citeste si 2010: tendinte in materi de incaltaminte - prima parte

2010: tendinte in materie de incaltaminte - a doua parte
Foto: Hepta
Una dintre cele mai controversate tendinte in materie de incaltaminte pentru 2010 este reprezentata de cizmele lungi decupate. Fie ca sunt realizate din matase, din dantela sau din piele - in stilul military (Jean-Paul Gaultier) ori rock-chic (Frankie Morello), acestea confera tinutei un aer cutezator si plin de farmec.

Varianta mai "cuminte" a cizmelor inalte o reprezinta cizmele de calarie, ideale in combinatiile cu jeansi skinny, rochii largi de inspiratie country sau pantaloni scurti de blugi.

De asemenea, cizmele tip cowboy cu franjuri, tinte si chiar decupaje au revenit in trend (le vedem mai ales in colectia D&G). Pe acestea din urma le putem purta atat in varianta clasica brun-roscata, cat si in nuante de verde (oliv, petrol), variatiuni de maro sau gri (inclusiv nuantele nude) si negru.

DG_cizmecalarie_detaliu.jpg
DG_cizmefranjuri.jpg
Frankie_Morello_cizmedecupate.jpg
 



In ceea ce priveste vedetele verii, sandalele si papucii, acestia vin in felurite culori si modele. Spre deosebire de sezoanele trecute, marii designeri pun acum accentul nu numai pe aspectul estetic, ci si pe gradul de confort. Astfel, desi sandalele cu inaltimi ametitoare raman in trend, ele se alatura noilor modele de sandale si papuci, ingenioase si in acelasi timp ultraconfortabile.

Printre modele de sandale si papuci comozi propuse anul acesta se numara cele cu toc mic (le regasim in colectiile Louis Vuitton, Missoni sau Marni). In aceeasi categorie putem include si papucii gen sabot, pe care le regasim atat in varianta cu flori si tinte (la Chanel), cat si in cea cu franjuri si tinte (la Louis Vuitton).

Chanel_saboti.jpg
LouisVuitton_sandalesport.jpg
Missoni_sandale_tocmic.jpg
 



De asemenea, avem variantele de sandale si papuci cu tocuri de inaltime medie, in general de forma prismatica sau conica. Acestea se remarca prin combinatiile inedite de materiale: plastic transparent si margele (la Prada), piele cu tinte (la Milly), sau piele cu material textil (la Chloe).

Chloe_sandale_tocmic.jpg
Milly_sandale_tinte.jpg
Prada_sandaletransparente.jpg
 


 
Revine in trenduri, sub toate formele, si incaltamintea cu talpa plata. In acesta categorie intra sandalele gladiator de noua generatie - lungi pana la genunchi sau scurte pana la glezne - cu texturi lucioase/metalice/din piele de crocodil (ca in colectiile Roccobarocco sau Tommy Hilfiger) ori cu aplicatii de franjuri/tinte (ca in colectia Etro).

Etro_sandaleplate.jpg
Roccobarocco_sandaleplate.jpg
TommyHilfiger_sandalegladiator.jpg
 



Tot in aceeasi categorie intra si ultracomozii papuci simpli sau cu deget. Modelele cele mai cautate sunt cele in culori vii, cu aplicatii de margele, flori, tinte sau pietre ori cele realizate din benzi de piele suprapuse (le vedem in colectiile Vivienne Westwood, Chloe sau Marc Jacobs). De altfel, modelele de sandale si papuci (plate sau cu toc) din benzi sau sireturi incrucisate au cunoscut cel mai mare succes anul acesta (vezi exemple la Hermes, Rodarte, Emilio Pucci sau Derek Lam).

Hermes_sandale.jpg
Vivienne_Westwood_papuci.jpg
chloe_sandaleplate.jpg
 



La mare cautare sunt si pantofii din piele de inspiratie masculina (stilul Oxford). Pe acestia ii regasim in variante cu talpa plata, apropiate de cele barbatesti, ori in variante mai feminine, cu toc inalt si decupaje senzuale (precum vedem in colectiile Yohji Yamamoto, Junya Watanabe, Davidelfin sau Isaac Mizrahi).
 
Isaac_Mizrahi_pantofioxford.jpg
Isaac_Mizrahi_pantofitoc_inediti.jpg
Yohji_Yamamoto_pantofioxford.jpg
 



In tendinte raman si balerinii, alaturi de clasicii pantofi stiletto cu varful rotunjit si de pantofii cu varful ascutit (cu sau fara toc). Cele mai cautate variante sunt cele in nuante metalice/nude (le vedem in colectiile Antonio Berardi, Lanvin sau Luella), cele imprimate in alb-negru (la Roccobarocco), cele de inspiratie retro (la Betty Jackson sau Luella), cele rock-chic (in colectia Lanvin) si cele cu insertii de dantela (precum vedem la Valentino sau Nina Ricci).

Lanvin_pantofi_rockchic.jpg
Roccobarocco_balerini.jpg
Valentino_pantofidantela.jpg
 



Cu o asemenea explozie de forme si culori, tendintele in materie de incaltaminte pentru 2010 se dovedesc la fel de creative si provocatoare precum sunt si cele din domeniul vestimentar.



Andreea Peticaru


Sursa foto: Hepta



Te-ar putea interesa:
  • 2010: tendinte in materie de incaltaminte - prima parte

    Odata cu schimbarea sezoanelor, revine in actualitate vesnica noastra preocupare: cu ce sa ma incalt in continuare? Sa fie si frumos, si usor de asortat, si rezonabil ca pret si, poate cel mai important, sa fie in tendinte. Pentru cele care vor sa infrunte noul sezon cu capul sus, urmeaza un ghid al trendurilor din 2010 in materie de incaltaminte feminina.

  • Tendinte 2010 primavara-vara - a doua parte

    Vezi si Tendinte 2010 primavara-vara - prima parteLa polul opus all-nude-ului se afla trendul imprimeurilor, prezente anul acesta pe toate piesele vestimentare si in combinatii care mai de care mai extravagante.

  • Tendinte 2010 primavara-vara - prima parte

    Anul 2010, sau noul an de criza, s-a dovedit a fi si anul noilor provocari in domeniul vestimentar. Desi unii dintre designeri au preferat sa mearga la sigur, mizand pe anumite tendinte deja validate in sezoanele trecute (vezi de exemplu Philip Lim, Derek Lam sau Badgley Mischka), altii s-au dovedit cel putin la fel de creativi ca inainte de recesiune (vezi de exemplu Jean-Charles de Castelbajac, Jean Paul Gaultier, Dolce&Gabbana sau regretatul Alexander McQueen). Mai toti insa au pus anul acesta accentul pe o mai mare functionalitate si pe finisajele impecabile, vrand parca sa arate ca moda nu este doar un act de creatie, ci si o placuta necesitate.

  • Tendinte in materie de esarfe toamna/iarna 2012/2013

    Esarfele nu sunt doar niste accesorii practice, ci si foarte la moda in sezonul toamna/iarna 2012/2013. Modul in care le folosim este limitat doar de imaginatie, deoarece un model bine ales poate anima orice outfit lipsit de stralucire. In colectiile pentru acest sezon designerii utilizeaza o paleta larga de modele de esarfe pentru femei: inguste, late, scurte, excesiv de lungi, saluri sau esarfe-guler, toate la fel de la moda.

  • Tendinte in materie de palarii toamna/iarna 2012/2013

    In prezent, femeile poarta palarii pentru a-si proteja capul de frig sau soare, insa situatia se va schimba in sezonul tomana/iarna 2012/1013 deoarece palaria devine putin mai mult decat un accesoriu practic. Ea se transforma intr-unul valoros si din punct de vedere estetic, care iti va intregi tinuta si te va scoate din anonimat.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii