Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Acne prezinta Colectia de Primavara 2012

Marti, 24 Aprilie 2012
Acne prezinta Colectia de Primavara 2012Acne si-a prezentat colectia de primavara 2012 pe un podium lung, marginit de o oglinda laterala uriasa care reflecta audienta. Acest mic detaliu a transformat spatiul de deasupra strazii New Oxford din Londra intr-un loc mult mai mare decat parea.

Un artificiu reusit, prin care Acne si-a evidentiat ambitiile, oglinzind astfel o poveste de moda pe care multi si-ar dori sa o poata spune.

Acne, o companie suedeza producatoare de denim, care si-a castigat succesul cu blugii skinny, in perioada cand Stockholm-ul a devenit epicentrul lumii blugilor acum cativa ani, a atras milioane de imitatori.

Cu toate acestea, directorul creativ, Jonny Johansson, si-a alimentat visul de a deveni mai mult decat un simplu producator de denim, dorind sa fie luat in serios ca si brand pe podium, sa fie mica companie de blugi care a reusit.

Astfel, echipa Acne a infierbantat Londra si de cateva sezoane incoace demonstreaza ca brandul poate intr-adevar sa realizeze ceea ce Johansson a sperat de la bun inceput, si inca intr-un mod extraordinar.

De ceva vreme incoace, Johansson s-a jucat cu ideea volumului, asemenea lui Raf Simons pentru Jil Sander. Cu toate ca Simons a pasit pe drumul clasic de couture chic, Johansson a ramas sub influenta stilului de strada, “umfland” bluze cu gluga, jachete de piele, pantaloni de alergat si camasi masculine.

Pentru colectia de primavara 2012 totul de reduce la fuziune: pe de-o parte datorita paletei de culori folosite (alb stralucitor si indigo cu pete de roz, rugina, portocaliu si violet), pe de alta parte datorita abilitatii lui Johnsson de a “potoli” look-ul si de a reduce proportiile creatiilor sale si pe de alta parte datorita faptului ca varietatile de blugi uzati si decolorati au jucat un rol central in prezentarea colectiei de primavara.

De exemplu, Johnsson a sculptat denim intr-o rochie in linie A si a asortat-o cu o jacheta biker de piele neagra, albastra si argintie sau a “cuplat” un palton cu o rochie nude cu decupaje in forma de stea, in timp ce a introdus detalii albe intr-o pereche de pantaloni sau a combinat o fusta evazata cu o rochie de bumbac neagra si o jacheta fara maneci verde.

Cu tot acest joc de volume, prin colectia de primavara 2012, Johansson a oferit femeilor cool din intreaga lume o modalitate noua si jucausa de a purta tinutele intreaga zi. Din punctul de vedere al Acne asta inseamna o parka techno purtata peste o rochie de cocktail sau o fusta de piele cu catarame si fermoare sau sandale cu bretele cu ciucuri supradimensionati, care vor scoate un suspin din orice fashionista de fiecare data cand isi vor face aparitia.

Autor: Noemi Szoke
Sursa imagini: Hepta
1.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
2.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg
3.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 

Te-ar putea interesa:
  • Acne prezinta Colectia Resort 2013

    “Ne-am inspirat foarte mult din videoclipul “Ray of Light” al Madonnei”, a explicat directorul creativ al Acne, Jonny Johansson.  “Am vrut sa exploram ideea unei femei tinere care traieste intr-un ritm rapid. Genul de persoana care comunica intr-un anumit stil de strada specific”.

  • The Row prezinta colectia de primavara 2012

    Este usor sa intri in reveria primaverii atunci cand urmaresti colectia pala, diafana si aerisita prezentata de The Row. Cu toate ca locatia aleasa pentru prezentarea colectiei de primavara a fost o pivnita fara ferestre din New York, Ashley si Mary Kate Olsen au reusit sa evoce sentimentul zilelor scaldate de soare si o atitudine lipsita de efort printr-o colectie centrata pe formele tunicilor stratificate peste pantaloni din materiale transparente brodate cu margele stalucitoare, asortate cu sandale joase.

  • Miu Miu prezinta colectia de primavara 2012

    Ce poti sa faci daca esti designerul desemnat sa prezinte ultima colectie din lungul sir al prezentarilor de primavara, in ultimul oras, pentru o audienta care a urmarit numai defilari de moda timp de patru saptamani, pe manechine tinere, care au ajuns intr-un punct in care sunt atat de obosite incat le aluneca machiajul de pe fata?Ei bine, incerci sa apuci ultimele ramasite de atentie pe care publicul le mai are si incerci sa le faci o sinteza a sezonului. Exact asta a facut si Miuccia Prada pentru colectia de primavara Miu Miu, un brand care a avut un adevarat success pe podium datorita rochiilor inspirate din anii ’40 si pantofilor stralucitori in sezonul de toamna 2011.

  • 3.1 Phillip Lim prezinta colectia de primavara 2012

    Colectia de primavara a lui Phillip Lim este sportiva si colorata, insa este realizata intr-o maniera delicata.Nuantele de levantica, fistic si roz, par imbratisari dulci, iar atletismul prezent este inspirat in zborul zmeilor de hartie, total lipsit de steroizi.Lim obisnuia sa-si confectioneze zmei in copilarie fiind astfel constient de echilibrul necesar dintre materialele usoare si tensiunea sau greutatea acestora.

  • Rag & Bone prezinta colectia de primavara 2012

    Exista o regula nescrisa in lumea modei conform careia e nevoie de 10 ani pentru ca un brand sa inceapa sa influenteze masele, pentru ca oamenii sa stie ce reprezinta si pentru ca designerii sa inceapa sa-si “extinda” aripile.Aceasta idee pare sa fie intarita de agitatia palpabila din jurul prezentarii de primavara Rag & Bone. Brand-ul categorizat odata contemporan de strada a ajuns acum, dupa aproape 10 ani, la organizarea de prezentari situate la nivelul unui adevarat eveniment New York-ez elegant, cu audienta nerabdatoare.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii