Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Acneea - diferite remedii pentru acnee

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Acneea - diferite remedii pentru acnee
Sursa foto: Hepta
Cosuri, puncte negre, pete rosii inflamate - sunt dusmanii frumusetii pielii tale. Acneea, care cuprinde toate aceste semne ale unei infectii, este o afectiune destul de suparatoare pentru multe fete, care nu trece intotdeauna de la sine.

Pentru un mic ajutor, natura ofera zeci de remedii placute si eficiente pentru problema ta, ca alternativa de succes la medicamentele si produsele cosmetice care acopera piata, asa ca de ce sa nu te vindeci si sa te rasfeti in mod natural?

Bun, primul sfat pe care il auzi, daca suferi de o afectiune enervanta a pielii precum acneea, este sa te duci la dermatolog. Asta presupune programari, consultatii scumpe, medicamente care fie au si efecte secundare, fie nu sunt tolerate de tenul tau. O alternativa inteligenta este sa profiti de micile minuni pe care ti le ofera natura – remediile naturiste.

Remediile naturiste sunt la fel de eficiente ca si medicamentele, poate chiar mai puternice. Totusi, nu neglija cauzele care stau la baza aparitiei acneei. Mesele luate la ore diferite, alimentele nepotrivite, consumul excesiv de dulciuri, grasimi si snacksuri au efecte care se rasfrang, in timp, si asupra imaginii tale.

Primul pas este sa incepi sa te tii de un regim alimentar echilibrat si de ingrijirea corespunzatoare a pielii. Astfel, mai intai sa vorbim despre obiceiurile care trebuie sa iti intre in reflex in fiecare zi.

Cumpara un sapun antibacterian de calitate si spala-te de doua ori pe zi cu el; de preferat este un sapun care contine sulf, aplicat prin masaj usor pe piele – daca esti prea dura cu tenul tau, glandele sebacee sunt stimulate si produc si mai mult sebum, prin urmare, un ten si mai inflamat. De asemenea, daca ai parul lung sau cret, evita contactul cu fata; firul de par contine uleiuri care pot provoca eruptii si cosuri pe frunte sau tample.

Incarca-te cu vitamine: acneea este, de obicei, semnul unei probleme din interior, cand ceva e in neregula cu alimentatia. Pielea reflecta intreaga stare a organismului, este un organ vital care va reactiona la lipsa de vitamine sau minerale prin producerea de sebum in exces, pori incarcati si imposibilitatea de a lupta impotriva infectiilor si bacteriilor. Cele mai recomandate multivitamine sunt vitaminele A, B, C si E, acizii grasi Omega 3 si zincul. Cromul este si el de mare folos pentru ca lupta cu infectiile pielii.

Cateva dintre trucurile pe care poti sa le folosesti pentru a te vindeca de acnee, de cosuri si de puncte inflamate implica cele mai la indemana ingrediente naturale precum mierea, faina de ovaz, bicarbonatul de sodium si multe altele. Sa vedem care sunt remediile pe care le gasesti chiar la tine in casa!

Un remediu oarecum exotic si foarte eficient consta intr-un amestec rezultat din fierberea a 50 grame de frunze de fructe de padure si capsune in 1,5 litri de apa, timp de 3 minute – aplicat pe piele, are rol de calmare si inmuiere a tenului.

Pasta formata din iaurt natural si faina de ovaz trebuie aplicata pe pielea acneica si lasata sa se usuce. Spala apoi tenul cu apa calduta, prin miscari usoare. Dupa aceea, in cazul in care ti s-a recomandat, poti aplica o lotiune antibiotic – depinde de tipul tau de piele.

Cea mai populara si mai folosita metoda naturala de a trata acneea este aloe vera, pe care eu una o recomand din toata inima. Este o planta incredibila, care vindeca rapid problemele tenului, sterge roseata cosurilor si marimea punctelor inflamate datorita proprietatilor sale astringente si antibacteriene. In plus, este buna pentru toate tipurile de ten, dand chiar si stralucire usoara tenului.

Trecem la alte solutii naturiste delicioase: coaja de portocala, dar si mierea amestecata cu scortisoara. Mastile din miere si pudra de scortisoara sunt atat de placute si de eficiente, incat nu ma pot abtine sa nu le folosesc o data pe saptamana pentru rasfatul pielii! Masca se obtine din amestecul de miere si pudra de scortisoara, se aplica pe ten seara, inainte de culcare si se sterge dimineata.

Ai sa fii multumita de la prima utilizare.

Daca ai bunici la tara, ia acasa niste lapte crud, amestecat cu faina, pentru a-ti spala zilnic tenul afectat de acnee. Daca nu ai resurse naturale atat de proaspete, afla ca un amestec format din jumatate de pahar de lapte fiert in care s-a adaugat suc proaspat de lamaie sau lime iti trateaza cosurile, punctele negre si pielea uscata.

Sub forma de scrub, poti amesteca doua linguri de zahar alb cu una de zahar brun. Daca ti se pare prea dur remediul-tratament, curata doua rosii, paseaza-le si aplica pasta pe piele, lasa o ora sa actioneze si spala tenul dupa o ora.

Daca ai frunze de menta proaspata la indemana – probabil din condimentele tale preferate din bucatarie, piseaza-le si aplica sucul pe piele, este un bun remediu de acasa, pentru acnee.

Remedii traditionale pentru acnee


In mai toate produsele de beauty pentru tratarea cosurilor, intalnim uleiul din arbore de ceai. Este un ulei esential diluat si aplicat pe leziunile provocate de acnee. Daca te intrebi cum functioneaza, el contine un compus care are efect antibacterian puternic ce omoara bacteriile si, implicit, bacteria care cauzeaza acneea.

Cine nu are in dulapiorul cu creme un unguent de galbenele? Cu proprietati vindecatoare si calmante pentru tesutul pielii, galbenelele sunt un remediu arhicunoscut pentru orice tip de inflamatie a pielii. Ceaiul de galbenele poate fi baut zilnic, pentru sanatatea intregului corp, iar o baie de aburi grabeste vindecarea bolilor de piele, cum este si acneea.

Pentru femeile care adora uleiurile esentiale si aromaterapia, se pot bucura de un tratament pe masura: compresele de lavanda calmeaza inflamatiile, apa de trandafiri diminueaza durerea si roseata, uleiul din arbore de ceai este antiseptic, iar tinctura de echinaceea consumata intern vindeca din interior spre exterior.

Brusture, macris, papadie si trifoi rosu – ierburi pentru tratarea acneei


Brusturele purifica sangele, curata corpul de toxine si trateaza eczemele, acneea si psoriazisul, aplicat local. Macrisul trateaza de la constipatie si diaree, pana la dermatite, prevenind eruptiile pe piele. Pudra din radacinile sale se foloseau si inainte, pentru a spala fata.

Radacina de papadie si frunzele sale se folosesc pentru boli de rinichi, arsuri la stomac, dar papadia este foarte eficienta si pentru acnee si alte problem ale pielii, de asemenea. Trifoiul rosu sub forma de tinctura vindeca eczemele, psoriazisul si acneea – pentru ca el contine calciu, magneziu, crom si potasiu.

Daca acneea ti-a devenit o grija suparatoare, alege cateva dintre remediile naturale care iti sunt la indemana si incepe sa iti ingrijesti pielea mai bine decat cu orice medicament. Totusi, nu uita ca sanatatea vine din interior!

Andreea Enea - articol trimis prin concursul media-content


Te-ar putea interesa:
  • Acneea - remedii naturiste pentru acnee

    Acneea pare o problema personala minora, dar in realitate determina un impact important in relatiile cu cei din jur, provocand nemultumire, dezamagire, furie, stari depresive, diminuare a respectului fata de sine.

  • Manechine transformate in muzicieni pentru diferite pictoriale

    Cand am vazut-o pe Kate Moss imitandu-l pe Ziggy Stardust a erei David Bowie pentru numarul de decembrie/ianuarie a revistei Vogue Paris, mi-am adus imediat aminte de alte pictoriale cu manechine transformate in muzicieni de-a lungul timpului.

  • 5 remedii pentru ochii umflati

    Fie ca dormi prea putin, stai prea mult in fata calculatorului, stresul, poluarea sau o dieta necorespunzatoare afecteaza frumusetea si sanatatea ochilor.

  • Remedii naturale pentru o piele fabuloasa

    Imbunatateste frumusetea pielii tale intorcandu-te spre ingredientele naturale, pentru ca natura are grija sa iti dea tot ceea ce ai nevoie pentru a fi sanatoasa. Descopera diferite remedii naturale la care poti sa apelezi pentru a-ti mentine frumusetea si sanatatea pielii fara sa cheltui prea multi bani pe produse cosmetice foarte scumpe!

  • Un zambet frumos – remedii naturale pentru albirea dintilor acasa

    Retete naturale, ieftine, pentru albirea rapida a dintilor acasa. Cum sa le folosesti pentru a avea dinti sanatosi, albi si puternici.

Mesaje (5) »
...
scris de Belavista, February 24, 2012

Pentru cei cu astfel de probleme ar fi indicat folosirea produselor cosmetice bio mai ales cele din Franta.

...
scris de Ioanacazacu, October 01, 2013

Cautand pe internet dupa remedii naturiste pentru acnee am dat de suplimentul alimentar Derminax. Am citit pe sit-ul lor foarte multe lucruri interesante. Daca cineva a folosit acest supliment il rog sa dea un semn! Multumesc foarte mult!

...
scris de Evelina20, November 26, 2014

Pentru acnee..cosuri..puncte negre eu va recomand produse prescrise de medicul dermatolog cu care eu m-am vindecat. Sunt produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Pe mine m-au ajutat foarte mult de la ei spuma naturala, lotiunea tonica, crema hidratanta si gelul medicinal anti-acnee. Deci la mine au avut rezultate bune bune, am scapat de acnee...cosuri ...puncte negre..pup

...
scris de Mihaelapaul, April 22, 2015

Acneea poate disparea si de la sine, dar daca nu dispare atunci trebuie mers la un dermatolog. El va trebui sa stie ce fel de produs sa prescrie pentru respectivul tip de acnee.

...
scris de corinap12, June 05, 2015

Eu va recomand aceste produse naturale de la Thursday Plantation. Le-am folosit si mi-au facut tare bine impotriva acneei.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii