Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Alexander McQueen prezinta Colectia Resort 2013

Duminica, 24 Iunie 2012
Alexander McQueen prezinta Colectia Resort 2013A trecut ceva timp de cand designerii au ales sa se concentreze pe creearea unui costum cu pantaloni extraordinar pentru femei, insa Sarah Burton, numarandu-se printre fanele pantalonilor, si-a indreptat atentia spre acest model pentru colectia resort 2013.

Dupa 3 sezoane in care a prezentat, aproape in exclusivitate, rochii, aceasta s-a gandit sa abordeze masculinitatea in crearea pieselor pentru colectia resort: “M-am gandit ca ar fi frumos sa ma intorc la elementele de baza ale corpului. Sa fie ceva mai elegant, mai sexi”, a declarat Sarah, “Ne-am concentrat pe peplum, insa l-am croit pe corp ca sa obtinem un efect vizual de alungire ale picioarelor”.

Lee McQueen a invatat arta croiului masculin pe Savile Row, o amintire ce inca persista in bastionul traditiei modei britanice. Tanarul McQueen si-a petrecut zilele si noptile invatand tehnicile care se folosesc in croiul unui costum de barbati cu adevarat magulitor. Si, a reusit sa-si dezvolte abilitatea de a adapta un model barbatesc pentru femei.

Acum, ucenica sa, a ales sa adapteze si mai mult costumul barbatesc, atat din cauza dorintei de a evolua cat si din cauza perspectivei mai feminine din acest sezon.

Pantalonii creati de Burton au ajuns pana la talie (cateodata chiar mai sus, sau chiar prinsi cu o curea lata cu lanturi si pietre). Cu toate ca pantalonii au avut croi larg (asemenea modelelor originale ale lui McQueen) materialul folosit de Burton a fost crepul drapat. Umerii au fost evidentiati, insa au reusit sa structureze usor si gradual colectia resort. Iar combinatia chic a rochiilor tip tunica si a pantalonilor fluizi, observata pe la mijlocul prezentarii, a fost o inovatie ce ii apartine in totalitate lui Burton.

Pentru a atinge acest nou echilibru intre feminin si masculin, designerul a analizat imagini ale lui David Bowie din faza sa glam rock de la inceputul anilor ’70 cand genurile se contopeau si s-a inspirat din picturile aurite ale lui Gustav Klimt si din stilul Art Deco.

Drept urmare, rochiile au fost prezentate in diferite variatiuni: plisate, aurite, metalice, cu detalii peticite si din piele de sarpe, toate specifice brandului McQueen.

Un alt reper al evolutiei directiei brandului McQueen sub conducerea lui Burton au fost bijuteriile. Intrucat lanturile au aparut atat pe pantofi cat si pe curele, iar colierele de cristal, au devenit instant un obiect al dorintei tuturor.

Autor: Noemi Szoke
Sursa imagini: Hepta
1.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
2.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 

Te-ar putea interesa:
  • Alexander Wang prezinta Colectia Resort 2013

    Daca ai fi tentata sa ignori colectiile resort prezentate in acest sezon si ai alege sa porti doar pantaloni din denim si tricouri, nimeni nu si-ar da seama de pozitia ta de abstinenta, intrucat in acest an, am putut urmari o abundenta din cele doua elemente “plimbandu-se” relaxate, dar totusi controlate, pe podiumuri.

  • Alexander McQueen prezinta Colectia de Toamna-Iarna 2012/2013

    Sarah Burton a reusit sa realizeze o colectie absolut spectaculoasa pentru casa de moda Alexander McQueen. Colectia de toamna-iarna 2012/2013 ofera o sumedenie de forme organice neasteptate, ce sunt construite cu maiestrie.

  • Alexander McQueen prezinta colectia de primavara 2012

    Inainte de a incepe descrierea continutului colectiei de primavara Alexander McQueen, iata o poveste de dupa prezentare: Emmanuelle Alt, editoarea Vogue Franta, ajunsa prima in culise, a ingenunchiat si s-a inchinat in fata lui Sarah Burton, spunandu-i “Multumesc!”. In fundal, o armata de stagiari englezi sareau in sus de bucurie si se imbratisau, iar un publicist striga: “Va dati seama ca i-a pus sa maseze volanele cu mana”, iar Burton care isi pierduse vocea, croncanea spre jurnalisti: “Totul se rezuma la Gaia, la miracolul naturii, si al marii”. In spatele ei, rochiile atent construite din margele si perle, cu pliuri minuscule, filigrane de piele, cascade de volane si kilometrii de dantela, erau desprinse cu migala de pe manechine.

  • DKNY prezinta Colectia Resort 2013

    Intoarcerea la negru a celor de la DKNY a lovit exact centrul AND-ului brandului pentru toamna, in special in cazul articolelor pentru oras. Mica rochie neagra, o piesa apreciata de multe creaturi urbane tinere, a introdus cu usurinta acest mesaj in colectia resort.

  • Carven prezinta Colectia Resort 2013

    Designerul parizian, Guillaume Henry a recreat exuberanta Londrei de la inceputul anilor ’70 ca si cadru pentru prezentarea colectiei sale resort. Acesta a folosit o gradina englezeasca umpluta cu muze libertine si extrem de bine imbracate precum Bianca Jagger, Marianne Faithfull, designerul Celia Birtwell, si tot asa.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii