Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Alexander McQueen: toamna-iarna 2011/2012

Luni, 26 Septembrie 2011
Alexander McQueen: toamna-iarna 2011/2012
Sursa foto: Hepta
Prezentarea colectiei Alexander McQueen pentru sezonul toamna-iarna a avut loc la Paris, in palatul si temnita La Conciergerie, unde a fost intemnitata regina Maria Antoaneta. Cu siguranta ca unora, aceasta prezentare de moda le-a trezit unele amintiri.

Sarah Burton a exploatat aceasta amintire si a incercat sa creeze una noua, prin care a inchis gurile celor care se intrebau daca e demna sa ii calce pe urme marelui designer Alexander McQueen si sa preia fraiele casei de moda.
 
De fapt, a demonstrat ca e capabila si isi formeze propriul public. A incatat audienta trimitand pe podium regini de gheata, maiestuoase care nu aveau nici o legatura cu printesele secolului 21, ci cu acelea din imaginatia si fantezia lui Sarah Burton, fara a exista insa posibilitatea de a le plasa intr-o anumita perioada.

Siluetele caracteristice lui Alexander McQueen s-au facut remarcate si de data aceasta. Siluetele manechinelor au fost alungite prin gulere din metal si detaliile metalice aplicate pe corsete care trimiteau cu gandul la latura mai intunecata a lui McQueen.

Pastrand paleta cromatica limitata la culori precum alb si negru, Sarah Burton a imprimat tinutelor o sensibilitate romantica inca de la debut. Piesele vestimentare au fost confectionate din tweed si prevazute cu detalii din blana adaugate pe umeri.  

Tipul de blana folosit crea un efect asemanator penelor si  a fost combinat cu fuste dramatice. Ultima parte a prezentarii de moda a combinat sensibilitatea romantica a lui Sarah Burton cu dragostea fata de drama a lui Alexander McQueen .

alexander-mcqueen1.jpg
alexander-mcqueen2.jpg
alexander-mcqueen3.jpg
alexander-mcqueen4.jpg
alexander-mcqueen5.jpg
alexander-mcqueen6.jpg
 


A fost un pasaj poetic in care au predominat texturi precum organza si fustele sub forma de crinolina ce au conferit rochiilor scurte mai multa lejeritate in miscare.

Sarah Burton a intins limitele pana la maximum si a trimis pe scena sa defileze lupi vii in adevaratul sens al cuvantului. Cel putin asa au aratat manechinele care aveau un look dramatic specific McQueen, cu gulerele din metal si imbracate in tinute prevazute cu blana.

Colectia a pus accentul pe acelasi tip de silueta cu care ne-a obisnuit si designerul . Tinutele au emanat o usoara caldura prin detaliile din blana, gulerele si bratarile din metal, desi cuvantul pe care Sarah Burton l-ar fi dorit sa ii descrie colectia a fost gheata.

Totusi, hainele prezentate sunt prea putin purtabile. De fapt, intentia lui Sarah Burton nu a fost aceea de a concura cu stilul emblema atat de celebru al lui Alexander McQueen, ci de a demonstra ca ea insasi este intruchiparea acelui stil si ca poate reprezenta la fel de bine celebra casa de moda precum a facut-o si designerul si sa duca mai departe mostenirea McQueen.

alexander-mcqueen10.jpg
alexander-mcqueen11.jpg
alexander-mcqueen12.jpg
alexander-mcqueen13.jpg
alexander-mcqueen14.jpg
alexander-mcqueen15.jpg
alexander-mcqueen7.jpg
alexander-mcqueen8.jpg
alexander-mcqueen9.jpg
 





Te-ar putea interesa:
  • Alexander McQueen prezinta Colectia de Toamna-Iarna 2012/2013

    Sarah Burton a reusit sa realizeze o colectie absolut spectaculoasa pentru casa de moda Alexander McQueen. Colectia de toamna-iarna 2012/2013 ofera o sumedenie de forme organice neasteptate, ce sunt construite cu maiestrie.

  • Alexander Mcqueen toamna - iarna 2009-2010

    Alexander Mcqueen si-a lansat colectia toamna-iarna 2009 - 2010 in cadrul Resortului ce a avut loc in New York pe 17 iulie 2009.

  • Alexander Wang prezinta colectia de toamna-iarna 2012/2013

    Colectia de toamna-iarna 2012/2013 semnata Alexander Wang a obtinut pana acum un succes international ce ii confirma statutul de cel mai captivant tanar designer de pe scena contemporana a modei.

  • Alexander McQueen prezinta colectia de primavara 2012

    Inainte de a incepe descrierea continutului colectiei de primavara Alexander McQueen, iata o poveste de dupa prezentare: Emmanuelle Alt, editoarea Vogue Franta, ajunsa prima in culise, a ingenunchiat si s-a inchinat in fata lui Sarah Burton, spunandu-i “Multumesc!”. In fundal, o armata de stagiari englezi sareau in sus de bucurie si se imbratisau, iar un publicist striga: “Va dati seama ca i-a pus sa maseze volanele cu mana”, iar Burton care isi pierduse vocea, croncanea spre jurnalisti: “Totul se rezuma la Gaia, la miracolul naturii, si al marii”. In spatele ei, rochiile atent construite din margele si perle, cu pliuri minuscule, filigrane de piele, cascade de volane si kilometrii de dantela, erau desprinse cu migala de pe manechine.

  • Alexander McQueen - toamna 2009 - ready-to-wear

    Alexander McQueen este recunoscut in lumea modei drept unul dintre cei mai extravaganti si rebeli designeri. Colectiile lui vin de cele mai multe ori cu elemente neasteptate, socante chiar. Futurismul si bizarul sunt la ele acasa, iar noutatea reprezinta un element de baza al colectiilor designerului britanic, fara de care acesta s-ar nega pe sine.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii