Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Balmain prezinta colectia de primavara 2012

Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Balmain prezinta colectia de primavara 2012Este dincolo de intelegerea mea cum o prezentare inspirata in Las Vegas, cowboy si matadori poate fi descrisa ca si o performanta eleganta. 

Insa acestea sunt cuvintele ce pot fi atribuite primei colectii a lui Olivier Rousteing, de cand a preluat conducerea Balmain, o casa de moda cu o reputatie plina de sexualitate rock, de la Christophe Decarin.

Rousteing, in varsta de 26 de ani, a reusit sa reabiliteze credibilitatea casei de moda Balmain ca si entitate persiana, prin folosirea broderiilor intens prelucrate si a preciziei in croi, in timp ce s-a adresat direct generatiei sale.

Colectia de primavara a favorizat pe deplin o stralucire exuberanta si nestingherita.

Designer-ul s-a inspirat in creatiile lui Nudie Cohn (designer-ul costumelor vedeteleor country din anii ‘60), amestecate cu influente mexicane, costume de matadori si tapete din Las Vegas. Toate aceste elemente puteau sa devina un amestec kitschos, dar designer-ul a reusit sa exercite un control impresionant asupra surselor sale de inspiratie, temperandu-si viziunea intr-un mod rational.

“Am vrut sa respect mostenirea Balmain, si ceea ce Oscar de la Renta a realizat pentru aceasta casa de moda”, a explicat designer-ul in culise, subliniind faptul ca detaliile bogate au fost insumate in fiecare piesa.

De aproapre, chiar si denimul fad s-a dovedit a fi imprimat cu detalii sterse in stil baroc, in timp ce blugii albi au fost construiti prin combinarea bumbacului embosat cu pielea de sarpe alba.

In ceea ce priveste jachetele geometrice, tivuite cu margele aurii si franjuri si rochiile minuscule, acestea nu au fost executate dupa un anumit tipar, ci au fost sincronizate cu sentimentul deco care este predominant in acest sezon.

Per total, colectia de primavara s-a remarcat prin continuitate, energie si ambitie. Punctul de vedere tineresc, format in culisele prezentarilor anterioare, s-a putut observa cu usurinta de-a lungul intregii colectii.

Management-ul casei de moda Balmain a luat o decizie corecta cand a promovat pe cineva din interior in loc sa angajeze pe cineva din exterior.
Rousteing, care a lucrat impreuna cu Christophe Decarnin in ultimii ani, nu numai ca pare un succesor demn, ci unul care promite sa dezvolte o voce proprie.

Autor: Noemi Szoke
1.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
2.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg
3.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.jpg
34.jpg
35.jpg
36.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 

Te-ar putea interesa:
  • Balmain prezinta colectia de toamna-iarna 2012/2013

    Colectia de toamna-iarna 2012/2013 Balmain este una dintre cele mai apreciate colectii din sezonul rece 2012/2013. Broderiile, imprimeurile si aplicatiile din perle i-ar fi starnit gelozia si lui Elizabeth Taylor!

  • Balmain prezinta Colectia Resort 2013

    In timp ce se gandea la colectia resort, Olivier Rousteing s-a relaxat in Miami. Acesta s-a intors la Paris plin de idei, inspirat fiind de arhitectura Art Deco, culorile absorbite de soare, gresia de piscina alba si neagra, palmieri, restaurante, Cadillac-uri si de amintirile unor conversatii lungi, din cluburi, cu persoane din Cuba si Puerto Rico, “care erau, asemenea mie, de rasa mixta”, a declarat designerul.

  • Miu Miu prezinta colectia de primavara 2012

    Ce poti sa faci daca esti designerul desemnat sa prezinte ultima colectie din lungul sir al prezentarilor de primavara, in ultimul oras, pentru o audienta care a urmarit numai defilari de moda timp de patru saptamani, pe manechine tinere, care au ajuns intr-un punct in care sunt atat de obosite incat le aluneca machiajul de pe fata?Ei bine, incerci sa apuci ultimele ramasite de atentie pe care publicul le mai are si incerci sa le faci o sinteza a sezonului. Exact asta a facut si Miuccia Prada pentru colectia de primavara Miu Miu, un brand care a avut un adevarat success pe podium datorita rochiilor inspirate din anii ’40 si pantofilor stralucitori in sezonul de toamna 2011.

  • The Row prezinta colectia de primavara 2012

    Este usor sa intri in reveria primaverii atunci cand urmaresti colectia pala, diafana si aerisita prezentata de The Row. Cu toate ca locatia aleasa pentru prezentarea colectiei de primavara a fost o pivnita fara ferestre din New York, Ashley si Mary Kate Olsen au reusit sa evoce sentimentul zilelor scaldate de soare si o atitudine lipsita de efort printr-o colectie centrata pe formele tunicilor stratificate peste pantaloni din materiale transparente brodate cu margele stalucitoare, asortate cu sandale joase.

  • L.A.M.B. prezinta colectia de primavara-vara 2012

    Colectia de primavara-vara 2012 L.A.M.B. a lui Gwen Stefani vine cu un aer urban si reda atmosfera din New York prin imprimeurile si culorile folosite.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii