Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Band of Outsiders prezinta Colectia Resort 2013

Duminica, 10 Iunie 2012
Band of Outsiders prezinta Colectia Resort 2013Cultul designului modern de la mijlocul secolului pare sa fie in plina glorie in ultima perioada, incepand cu filmul documentar narat de James Franco despre Charles si Ray Eames, pana la camera de zi din noul apartament a lui Don Draper.

De fapt, expozitia de arta “California Design” de la Muzeul din LA - o cronica a mobilei, metalelor si textilelor folosite in perioada 1930-1965, inspirata de faimoasa arhitecta Greta Magnusson Grossman - este motivatia din spatele pieselor din colectia resort a lui Scott Sternberg. Asta, pe langa faptul ca Sternberg tocmai s-a mutat intr-o casa nou, construita in 1936 de un contemporan al erei, “insa nu unul cunoscut”.

Asemenea expozitiei “California Design”, Sternberg a vrut sa se intoarca in anii ’30, ’40 si sa ii priveasca printr-o “lentila Californiana”. Ca si rezultat, piesele de referinta ale marcii precum fustele “bandaj” si paltoanele retro in linie A, au fost refacute cu materiale groase asemanatoare tapiteriilor mobilierului danez, insa intr-o modalitate jucausa, fiind finisate cu detalii din sfoara: “Am vrut sa includem referinte nautice in colectia resort, dar am vrut sa le facem putin obtuze”, a declarat Sternberg.

Alte exemple ale acestor influente au aparut in imprimeurile de pe puloverele de lana crem si pe bluzele de matase. Una dintre cele mai evocative tinute a materialelor moderniste folosite pentru mobilier a fost compusa dintr-un blazer si o fusta finisate cu piele.

Toate aceste piese din colectia resort demonstreaza faptul ca desi elementele masculine, care ne vin in minte cand ne gandim la Band of Outsiders, sunt prezente, cand vine vorba de arhetipul playboy-ului anilor ’60 pe care Sternberg l-a urmarit de multa vreme, designerul a fost mult mai interesat de ceea ce are in camera de zi, decat in garderoba.

Autor: Noemi Szoke
Sursa imagini: Hepta
1.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
2.jpg
20.jpg
21.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 


 
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii