Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cele mai importante momente din moda in 2011

Marti, 06 Decembrie 2011
Cele mai importante momente din moda in 2011Acum ca anul 2011 se apropie de final am incercat sa imi amintesc tot ce s-a intamplat in moda in acest an.

2011 a fost anul schimbarilor. In arena modei, schimbarea a apartinut “producatorilor” seriosi de bani (familia Kardashian, expozitiile din muzee), creatorilor electrici (designerii rochiilor pentru Oscar, Gaga) si evenimentelor istorice (nunta regala).

Chiar daca recesiunea si-a continuat drumul, lumea a ramas fascinata de celebritati si de tinutele lor, lumea modei a ramas la fel de captivanta pe masura ce actiunile au intrat in declin si s-au stins.

M-am gandit sa adun cateva dintre evenimentele cele mai surprinzatoare, distractive sau tragice ale industriei modei din 2011.

Le scandale Galliano

Cele mai importante momente din moda in 2011

Decaderea lui John Galliano din cercul regal al modei a fost scandalul care a pus lumea internationala a modei in dezacord in acest an.

Dupa ce a carmuit Givenchy, Christian Dior si propria sa casa de moda, Galliano parea sa fie in fruntea imperiului modei, fluturand un sceptru de aur in tinute excentrice si look-uri inovatoare pe podium. Insa designer-ul a uimit lumea cand a fost surprins intr-o inregistrare video beat, povestind unui grup de femei italiene intr-un bar din Paris, ca il iubeste pe Hitler, si ca persoanele ca ele ar trebui sa fie moarte acum, intrucat mamele lor ar fi fost gazate. In 2010 a mai fost depusa o plangere impotriva lui Galliano, tot pentru remarci anti-semite, in acelasi bar!

Unele celebritati l-au condamnat imediat pe Galliano pentru remarcile sale, in timp ce altele, precum Patricia Field, i-au luat apararea, interpretandu-i discursul ca si un tip de “teatru”.

Insa autoritatile nu i-au venit in aparare. In martie, Dior l-a “eliberat” pe Galliano de responsabilitatile sale creative si un tribunal parizian, intr-un proces ce s-a intins pe intreaga perioada de vara, l-a gasit vinovat pe designer de remarci anti-semite si l-a amendat cu 6,000 de euro.

Dior a ramas fara “capitan” din februarie. Au existat zvonuri conform carora Marc Jacobs ar prelua conducerea, insa ele au fost negate.

Se pare ca indiferent de intentia cuvintelor lui Galliano, acesta nu va reusi niciodata sa-si recastige reputatia ca si unul dintre cei mai respectati inovatori ai modei.

Nunta regala si faimoasa rochie McQueen

Cele mai importante momente din moda in 2011

2 bilioane de spectatori au urmarit pe data de 29 aprilie, la TV si la calculator, casatoria Printului William cu Catherine Middleton intr-o ceremonie traditionala la Westminster Abbey.

Will si Kate s-au cunoscut la Universitatea St. Andrews si si-au anuntat logodna pe 16 noiembrie 2010, iar primele poze in care Kate purta inelul Printesei Diana au fost suficiente pentru a porni isteria media si zvonurile, in special cele legate de designer-ul care va crea rochia lui Kate.

La ceremonie, palariile ciudate au cam obstructionat vederea, intrucat femeile pareau sa fie intr-o competitie neinteleasa de inaltime si nebunie. Iar palaria “spagheti” a Printesei Beatrice a ajuns pe toate listele “Asa nu!”.

Secretul rochiei cu maneci lungi semnata Alexander McQueen a fost pastrat cu inversunare si uimitor de bine pana in momentul in care mireasa a coborat din masina. Rochia legendara a generat crearea mai multor imitatii, papusi si costume de caini.

Nunta regala a prezentat-o lumii pe Pippa Middleton (in acea rochie mulata de domnisoara de onoare), si din acea zi, camerele au urmarit-o pe surioara regala prin intreaga Londra, documentandu-i fiecare miscare si tinuta, in timp ce revistele de barfe s-au concentrat pe viata ei amoroasa.

Popularizarea manechinelor ce sfideaza genul

Cele mai importante momente din moda in 2011

Moda a acceptat intodeauna ideea ca frumusetea se gaseste sub orice forma si din fericire, cultura in masa s-a aliniat si ea in acest an, pe masura ce designerii si manechinele au continuat sa se joace si sa provoace ideile traditionale ale genului.

2011 a fost cu siguranta anul debutului lui Andrej Pejic, manechinul australian de 20 de ani evidentiat de androginitatea sa extrema. Cu toate ca unii nu stiau ce sa faca cu look-ul uimitor a lui Pejic, de exemplu Barnes and Noble care a cenzurat coperta pe care manechinul aparea fara bluza, acesta a reusit sa puna mana pe mai multe evenimente: a cunoscut-o pe Regina, a fost numit Stylemaker-ul anului de catre revista Out si a intrat in lista celor mai sexy 100 de femei a revistei FHM (o miscare care nu a fost vazuta foarte bine de unii). Insa Andrej, care a pozat ca si Marilyn Monroe si ca mireasa, nu lasa definitiile ingradite ale frumusetii sa ii saboteze preluarea lumii modei.

O alta imagine proaspata pe podiumurile din acest an a fost manechinul trans-sexual Lea T, nascut Leandro Cerenzo in 1981. Ea a reusit sa ajunga pe noi culmi editoriale, fiind prezentata in sedinte foto pentru revistele Vogue Paris, Hercules, Interview, Cover si Love. In iunie ea a pozat pentru un pictorial in costum de baie si a defilat intr-un bikini in Sao Paulo. A mai aparut si pe coperta de noiembrie a revistei Elle Brazilia imbracata in Givenchy.

Jennifer Aniston o lasa in sfarsit in urma pe Rachel!

Cele mai importante momente din moda in 2011

Povestea de dragoste cu parul lui Jennifer Aniston a inceput odata cu premiera serialului “Friends” din 1992.

Aniston a interpretat-o pe Rachel, o chelnerita adorabila, aiurita, a carei bob suvitat si filat, creat de Chris McMillian, a devenit coafura femeilor din intreaga lume de-a lungul anilor ’90, supranumita “The Rachel”.

Jen si-a lasat parul sa creasca la diferite lungimi de-a lungul timpului, dar in februarie, in acest an, McMillian si-a luat foarfeca magica in mana si i-a scurtat podoaba capilara.

La premiera din Madrid a filmului “Just Go With It”, Jen si-a prezentat noua tunsoare. Era clar faptul ca Ansiton incerca sa se distanteze de coafura ei din anii ’90 si a declarat ca “The Rachel a fost una dintre cele mai urate coafuri pe care le-am vazut vreodata”.

Beyonce insarcinata in Lanvin si Dolce&Gabbana

Cele mai importante momente din moda in 2011

Beyonce si-a anuntat sarcina in august intr-o maniera plina de stil (spre deosebire de alte celebritati care tweet-uiesc frenetic sau pozeaza in pictoriale grandioase in reviste).

Cantareata a pasit pe covorul rosu al MTV Video Music Awards 2011 intr-o rochie portocalie Lanvin care i-a asigurat toata atentia. Insa nu rochia a fost cea care a provocat explozia blitz-urilor ci burtica.

Beyonce si-a interepretat hit-ul “Love On Top” intr-o tinuta de gravida chic semnata D&G.

Babyonce este asteptat in februarie 2012, insa tinutele cantaretei sunt cele care au dictat stilul de maternitate al anului 2011.

Hailee, Elle, Chloe si muzele adolescente

Cele mai importante momente din moda in 2011

Lumea modei a imbratisat intotdeauna idealul tineretii, in 2011 insa, icoanele de stil s-au materializat in randul adolescentelor.

Hailee Steinfeld, 14 ani, s-a lansat cu rolul ei din “Grit”, rol ce i-a adus si o nominalizare la premiile Oscar. De atunci Steinfeld a luat cu asalt scena modei in cele mai stilate tinute. Apoi ea a devenit imaginea Miu Miu, un post destul de bun pentru cineva in scoala generala.

Sora Dakotei Fanning, Elle, in varsta de 13 ani s-a lansat intr-o cariera de moda si film pe cont propriu, intepretand personaje in filme precum “Somewhere” si “Super 8” si prezentand pentru Marc Jacobs. Surorile au infrumusetat coperta de decembrie a revistei W impreuna, nu exista rivalitate intre ele.

Chloe Moretz, 14 ani, a jucat in filmul “Kick-Ass” si a fost vazuta la cele mai stilizate petreceri de la Hollywood. A aparut si pe coperta de decembrie a revistei Teen Vogue.

Insa grandoarea supranaturala a tinerelor starlete nu a venit fara portia sa de controverse: cand toate aceste fete au aparut impreuna pentru revista LOVE, fotograful le-a pus sa pozeze amenintator si cateodata trist in fata camerei, provocand intrebarea daca adolescentele se maturizeaza prea repede.

In noiembrie, deja faimoasa ASA a interzis reclama lui Hailee pentru Miu Miu pentru ca ea a fost prezentata stand pe sine de tren, iar comportamentul ei a fost clasificat iresponsabil, riscant si nesigur.

Cea mai bine imbracata vedeta a anului, Gwyneth Paltrow

Cele mai importante momente din moda in 2011

Alegerea unui sngur look pentru cea mai bine imbracata vedeta a anului 2011 a fost o adevarata provocare, dar la final, Gwyneth Paltrow a luat acasa trofeul pentru rochia ei de la premiile Oscar.

In rochia aurie semnata Calvin Klein, Paltrow a aratat precum incarnarea statuetei in sine, in special datorita parului ei blond auriu, intins. Actrita a evidentiat rochia cu o brosa si cercei Louis Vuitton pentru a crea un look interesant. Iar pantofii? Bineinteles aurii semnati Brian Atwood.

Alexander McQueen si expozitia “Savage Beauty”

Cele mai importante momente din moda in 2011

2011 a fost probabil cel mai notabil an al regretatului designer.

Lumea a fost uimita in februarie 2010 cand s-a anuntat moartea lui Alexander McQueen. Designer-ul in varsta de 40 de ani s-a sinucis si a fost gasit decedat in casa sa din Londra.

In ciuda acestui eveniment, casa de moda a lui McQueen a continuat sa dainuie. Sarah Burton a fost numita designer sef si dupa numai un an, linia sa a primit un comision enorm. In aprilie, Kate Middleton a purtat o rochie Sara Burton pentru Alexander McQueen la nunta cu Printul William. Rochia este acum expusa la Palatul Buckingham.

In mai a debutat expozitia “Savage Beauty” la Muzeul Metropolitan de Arta din New York, care a celebrat contributiile si mostenirea lui McQueen in lumea modei.

Expozitia a onorat inovatiile designer-ului precum pantalonii “bumster”, jacheta kimono si jacheta “origami”.

Expozitia a atras un numar impresionant de vizitatori, cozile la intrare fiind interminabile, cu un timp de asteptare pentru intrare de 2 ore si a intrat in Top 10 al celor mai vizitate expozitii ale muzeului. Expozitia s-a mutat apoi la Londra unde a creat la fel de multa agitatie.

Cum oboseste moda cand celebritatile sunt supra-expuse

Cele mai importante momente din moda in 2011

Emma Watson, Blake Lively, Diane Kruger, Kate Bosworth.

Chiar si cele mai stilizate petrecarete trebuie sa se fereasca de supra-expunere: aceasta “boala” care se manifesta prin participarea la prea multe evenimente si prin purtarea a prea multe tinute pline de stil care conduc la cascatul audientei.

Emma Watson a fost odata epitomul chic-ului, chiar si Printesa Beatrice a platit o suma frumusica pentru a-l angaja pe stilistul Emmei. Insa, se pare ca lansarea ultimului film din seria Harry Potter din iulie a semnalat sfarsitul domniei lui Watson in regatul stilului.

In mod similar, Blake Lively, care s-a aflat odata la carma influentei colosale de stil a serialului “Gossip Girl”, a urmarit decaderea numarului fanilor sai odata cu rating-ul serialului produs de CW.

O alta “recolta” de blonde odata adorate, Mia Wasikowska, Diane Kruger si Kate Bosworth, au incetat sa ne mai uimeasca cand le-am vazut in stiletto-uri pentru a 100 oara pe covorul rosu.

O lectie de invatat: muzele stilului, mai putin inseamna mai mult!

Familia Kardashian si Jessica Simpson ataca lumea modei

Cele mai importante momente din moda in 2011

In timp ce designerii traditionali si-au mentinut pozitiile in 2011 (Jason Wu, Prabal Gurung, Marc Jacobs), anul acesta a catapultat si celebritati in rolul de creatori de moda, spre ghinionul nostru.

Jessica Simpson a devenit bilionara, da da cu “B”, datorita imperiului ei de moda, care dupa un an aglomerat, a ajuns sa includa parfumuri, pantofi, genti, produse de ingrijire, extensii de par si haine.

Avand in vedere faptul ca Jess incheie anul 2011 insarcinata, poate se va hotara sa ia o pauza de la viata ei antreprenoriala si sa isi petreaca timpul cu progenitura sa.

O alta “casa de moda” puternica in acest an a fost Casa Kardashian. Kourtney, Khloe si Kim au “kolaborat” aproapre cu oricine care a fost de acord sa le promoveze aromele sau sa le prezinte in reclame.

In 2010, clanul Kardashian a scos un profit de $65 de milioane, iar in acest an in mod similar s-a imbarcat in trenul umplut de “marfa” care a inclus si o colaborare majora cu Sear pentru o linia de imbracaminte Kardashian.

Ma intreb daca acum, cand actritele, ma rog personalitatile de televiziune de realitate, au pus mana pe colectii de imbracaminte si parfumuri ce le poarta numele, munca designer-ilor traditionali va mai avea aceeasi valoare in viziunea publicului? Sau poate este vorba doar de o problema simpla de buget si disponibilitate, avand in vedere ca o creatie Kardashian costa 35$, in timp ce o rochie semnata Jason Wu ajunge undeva la 600$?

Anticipez ca limita dintre designeri si celebritati se va dispersa si mai mult in 2012.

Lady Gaga in oul gigant

Cele mai importante momente din moda in 2011

Lady Gaga a umplut titlurile revistelor de moda din anul 2008, dar alegerile sale de transport au intors capetele la premiile Grammy din acest an.

Gaga si-a facut aparitia la decernarea premiilor Grammy intr-un ou gigant purtat de manipulatori stoici.

Gaga a “eclozat” pe scena cu cantec, interpretand piesa “Born This Way” intr-o rochie de plastic galbena.

Autor: Noemi Szoke
 
Te-ar putea interesa:
Mesaje (1) »
...
scris de where to buy a fake rolex, January 02, 2014

Each glimmering red-Ecologically friendly demanding of medical clinic podiums of Oracle partnership <a rel="nofollow" href=http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html>mens imitation watches</a> . Remarkable, <a rel="nofollow" href=http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html>cheap imitation watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/>http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/</a> Bright emerald green township, Any is going to-Constitute middle of e-The business sector whole world <a rel="nofollow" href=http://www.actoverco.com/bvlgari/>replica bvlgari watches</a> .

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii