Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Culori toamna-iarna 2010-2011

Luni, 01 Noiembrie 2010
Culori toamna-iarna 2010-2011Ca in fiecare sezon, expertii de la Pantone ne-au propus 10 tonuri "magice", care ne vor insenina zilele si ne vor incalzi inimile in cele doua anotimpuri reci.

Astfel, urmatoarea noastra sesiune de shopping are toate sansele sa se transforme intr-un joc plin de farmec - un joc al personalitatii noastre colorate si al tinutelor de nota 10.

1) Pentru cele indragostite de culorile fresh, "Endive" - un galben pal cu tenta verzui - va fi cu siguranta un hit. In combinatie cu o nuanta de galben solar (vezi "Golden Glow" de mai jos), cu un brun cald ("Chocolate Truffle") sau cu violet/lila, Endive ne incarca de energia vitala a primaverii.

Christian_Dior_aw2010(3).jpg
Marc_Jacobs_aw2010(4).jpg
Valentino_aw2010(3).jpg
 


2) Desi nu se afla printre trendurile coloristice principale, galbenul solar este cu siguranta o culoare declarativa a sezonului. Cei de la Pantone ne propun nuanta "Golden Glow", un galben bogat care ne duce cu gandul la apusurile blande de toamna si care merge de minune cu toate nuantele sezonului de toamna-iarna.

Dolce_Gabbana_FW01_11(2).jpg
Paul_Joe_aw2010(2).jpg
YSL_fw01_11(4).jpg
 


3) Atunci cand ne simtim scufundati in monotonia cotidiana,  "Living Coral" - o nuanta delicata de roz-oranj - reprezinta infuzia de "bine" de care avem nevoie. Atat in combinatie cu verde-oliv, cat si cu turcoaz, Living Coral  calmeaza si revigoreaza.

Nina_Ricci_aw2010(4).jpg
Paul_Joe_aw2010.jpg
Wunderkind_aw2010.jpg
 


4) De cateva sezoane incoace, rosul este culoarea-vedeta a podiumurilor si pe drept cuvant. Nici o alta culoare nu confera mai mult dinamism si incredere celei care o poarta. In viziunea celor de la Pantone, nuanta de rosu reprezentativa pentru acest sezon este "Lipstick Red" - un rosu vibrant cu inflexiuni de fuchsia - care poate fi purtata atat singura, cat si in combinatie cu negru, gri sau camel.

Balmain_aw2010.jpg
Kenzo_aw2010(4).jpg
Valentino_aw2010(4).jpg
 


5) In categoria culorilor puternice, dar rafinate intra si fascinantul "Purple Orchid" - un violet cald si energizant. Dramatic in combinatie cu turcoaz sau galben, usor retro in combinatie cu verde-oliv (vezi nuanta "Woodbine") sau ciocolatiu, si rafinat in combinatie cu gri sau negru, Purple Orchid este una dintre cele mai versatile culori ale sezonului. 

Balmain_aw2010(1).jpg
Emilio_Pucci_aw2010(2).jpg
Yves_Saint_Laurent_aw2010(3).jpg
 


6) Versatila este si nuanta "Chocolate Truffle", un ciocolatiu usor roscat, ce ne face sa visam la rasfaturile dulci ale sezonului rece. Combinat cu oranj, cu nuanta Living Coral sau cu un bej cald (vezi nuanta "Rose Dust"), Chocolate Truffle ne incalzeste si ne armonizeaza cu toamna de afara. In timp ce in combinatie cu Purple Orchid sau Woodbine, ne face sa ne gandim deja la primavara.

Costume_National_fw01_11(1).jpg
Fendi_hepta_258870.jpg
Lanvin_FW01_11(2).jpg
 


7) Nuanta "Lagoon" reprezinta stropul de mare si visare care ne racoreste asteptarea fierbinte a zilelor de vara. Ea domoleste pasionalitatea lui Lipstick Red, energizeaza suavitatea lui Living Coral si scoate in prim-plan caldura lui Chocolate Truffle.

Paul_Joe_aw2010(3).jpg
Versace_aw2010.jpg
Yves_Saint_Laurent_aw2010(2).jpg
 


8) "Woodbine" reprezinta nuanta de verde a sezonului - usor inchisa, usor spre gri si delicat-revitalizanta. Pe langa combinatiile deja mentionate (cu Purple Orchid sau Chocolate Truffle), ea merge de minune cu nuanta Golden Glow, cu negru, brun sau gri.

Burberry_Prorsum_fw01_11(1).jpg
Burberry_Prorsum_fw01_11(5).jpg
Christian_Dior_aw2010(4).jpg
 


9) Pentru cele indragostite de nuantele clasice, "Oyster Gray" este un gri-perlat care ne duce cu gandul la farmecul atemporal al unei Grace Kelly sau Jackie Kennedy. Ea poate fi folosita drept complement stilat pentru oricare dintre nuantele de mai sus.

Nina_Ricci_fw01_11(2).jpg
Preen_fw01_11(4).jpg
Roccobarocco_aw2010.jpg
 


10) Nuanta "Rose Dust" intra si ea in categoria tonurilor atemporale. Un roz pal imbogatit cu inflexiuni calde de bej, Rose Dust este cu siguranta cea mai romantica si gingasa dintre nuantele propuse de Pantone. Marele ei avantaj este ca are puterea de a indulci toate tonurile acestui sezon.

Nina_Ricci_fw01_11(3).jpg
Roberto_Cavalli_aw2010(3).jpg
Valentino_aw2010(2).jpg
 


Tonice sau calmante, invaluitoare sau subtile, tonurile paletei Pantone din toamna 2010 ne ofera stropul de magie necesar pentru a zambi larg catre o noua zi.


Andreea Peticaru

Sursa foto: Hepta



Te-ar putea interesa:
  • Culori toamna - iarna 2009-2010

    Daca pana acum am vorbit despre tendintele din acest sezon in materie de pantofi, pantaloni, pulovere si alte articole de imbracaminte, trecem mai departe la tot ce inseamna culori care se poarta in toamna - iarna 2009-2010.

  • Genti toamna-iarna 2010-2011

    Pentru sezonul de toamna-iarna 2010-2011, marii designeri ne propun modele de genti extrem de diverse, de la cele sport la cele elegante si de la cele din  piele la cele din blana.

  • Trenduri 2010-2011 toamna-iarna

    Moda de toamna-iarna 2010-2011 preia multe dintre tendintele sezonului trecut, pe care le imbogateste sau le interpreteaza intr-o noua cheie stilistica. Constanta ramane preocuparea pentru utilitate si confort, extravagantele avand o partitura foarte redusa in acest sezon.

  • Valentino - toamna - iarna 2010 - 2011

    Cei doi designeri ai Valentino - Pier Paolo Piccioli si Maria Grazia Chiuri, urmasii lui Valentino Garavani la carma casei de moda, sunt pe de o parte liberi sa faca ce vor pe partea de creatie, sa inoveze, insa totodata sunt constransi de necesitatea de a pastra, in linii mari, directia oficiala impusa de o istorie veche de aproximativ 50 de ani a marcii.

  • Prada - toamna - iarna 2010 - 2011

    Daca alti designeri se straduiesc sezon de sezon sa gaseasca idei de croieli, materiale si accesorii mereu noi si inedite, Prada a dat un pas inapoi si s-a inspirat pentru sezonul de toamna - iarna 2010 - 2011 din anii `50 - `60 si a adus pe catwalk tinute simpliste, aproape austere.

Mesaje (3) »
...
scris de Laura Ela, October 05, 2010

creatiile adrianei agostini se incadreaza foarte bine in tendintele cromatice de anul asta, pentru cine iubeste rochille de seara ca si mine http://moda-rochiiocazie.blogspot.com/search/label/adriana%20agostini

...
scris de adriannna, October 06, 2010

eu am doua rochii de la monica oranici si imi plac foarte mult culorile "usoare" din rochiile ei si originalitatea modelelor http://moda-rochiiocazie.blogspot.com/search/label/monica%20oranici

...
scris de FB Ronnie, November 03, 2010

Aici gasiti oricand bijuterii handmade pe care sa le asortati la tinutele voastre: http://fbronnie-handmade.blogspot.com

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii