Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Designer roman cautat pentru un proiect de promovare a dialogului intercultural

Joi, 23 Decembrie 2010
Designer roman cautat pentru un proiect de promovare a dialogului intercultural  Institutul Cultural Roman anunta lansarea concursului pentru selectarea unui tanar designer roman care sa participe la proiectul "Drumul modei: dialog peste granite", ce are ca scop promovarea dialogului intercultural intre creatorii de moda din Armenia si din cinci tari UE, informeaza un comunicat.

Proiectul are ca scop promovarea dialogului intercultural si a colaborarii internationale prin intermediul modei si va explora modul in care designerii din Armenia, Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie si Romania includ motive si elemente specifice identitatii nationale in lucrarile lor recente.

Zece creatori de moda - cinci europeni si cinci armeni - vor participa la seminarii internationale si vor beneficia de rezidente in Armenia si in Europa. Fiecare designer armean va face echipa cu un participant european si, impreuna, vor colabora la crearea si producerea a patru tinute complete (inclusiv accesorii) pentru colectia generala a proiectului, incluzand in creatiile lor elemente specifice patrimoniului cultural din Armenia si din tarile europene. Colectiile designerilor, reunind in total 20 de tinute complete, vor fi prezentate intr-o expozitie itineranta organizata in Armenia, Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie si Romania.

"Drumul modei: dialog peste granite" este un proiect organizat sub egida EUNIC (European Union National Institutes for Culture) de British Council, Goethe-Institut, Institutul Cultural Roman (ICR), Institutul Cultural Danez si Centrul Ceh, in parteneriat cu Consiliul Armean al Modei. Proiectul, derulat in perioada 2010 - 2012, este finantat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Cultura 2007-2013.

ICR cauta un designer aflat la inceput de cariera, creativ si ambitios, cu experienta in folosirea elementelor traditionale in creatia de moda, dornic sa lucreze cu designeri din alte tari si din medii culturale diferite, informeaza Mediafax.

Castigatorul va beneficia de: lucru in echipa cu designer armean si participare la seminarii internationale, rezidente in Armenia si Romania, acoperirea costurilor de productie (materiale, accesorii etc.) pentru colectia formata din patru tinute complete create de echipa, acoperirea costurilor de deplasare, cazare etc., precum si participarea la o expozitie internationala itinerata in cinci capitale.

Termenul limita pentru inscriere este 21 ianuarie 2011. Conditiile de participare la concurs sunt precizate pe pagina de internet a Institutului Cultural Roman, www.icr.ro.

In intervalul 21 - 31 ianuarie 2011, un juriu independent se va intruni pentru a analiza dosarele primite, iar rezultatul deliberarii va fi comunicat pe site-ul ICR.

Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii