Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Dior – Haute Couture toamana/ iarna 2011-2012

Joi, 07 Iulie 2011
Dior – Haute Couture toamana/ iarna 2011-2012
Sursa foto: Hepta
In cursul zilei de 4 iulie, la muzeul Rodin din Paris, una dintre cele mai asteptate prezentari de moda din cadrul Saptamanii modei Haute Couture de la Paris a fost cea a colectiei casei de moda Dior.

Christian Dior a deschis Saptamana modei Haute Couture  cu o colectie spectaculoasa, plina de culoare. Atipic pentru sezonul toamna/iarna, podiumul a prins viata datorita culorilor vii.
 
Colectia a fost semnata de cel care nu demult era mana dreapta a maestrului John Galliano, creatorul de moda Bill Gaytten. Bill Gaytten s-a inspirat din efervescenta anilor `80 si din arhitectura artistului Jean – Paul Goude, siluetele feminine au fost invaluite intr-un aer disco plin de influente post –moderne.

Gaytten a incercat sa insufle colectiei propria sa viziune asupra modei Haute Couture, dar se pare ca a intampinat dificultati in a se detasa de influentele perioadei John Galliano. Colectia a avut o usoara tenta ambigua si nesigura, fiind lipsita de unitate. Parea ca si cum ar fi fost alcatuita din mai multe colectii diferite.

Modelele au prezentat rochii de basm, alcatuite din straturi de tul care creau valuri usoare in jurul soldurilor si aveau o cadere somptuoasa.

Liniile ondulate ale arhitecturii lui Frank Gehry a inspirat piesele vestimentare ale colectiei, evidente in lungimile de tul sifonat si in pliurile fustelor colorate si voluminoase, care jucau usor pe solduri.

Panglici usoare din sifon in nuante pastelate au contrastat cu imprimeurile monocrome geometrice, iar sifonul diafan a fost scaldat in nuante vibrante de cobalt si rosu.

dior-hautecouture1.jpg
dior-hautecouture2.jpg
dior-hautecouture3.jpg
dior-hautecouture4.jpg
dior-hautecouture5.jpg
dior-hautecouture6.jpg
 


S-a simtit si lipsa momentului teatral cu care Galliano obisnuia amatorii brandului Dior. Colectia a fost lipsita de talentul sau senzational si de inclinatia lui spre drama si naratiune.

Totusi, s-a vazut experienta pe care Bill Gaytten a acumulat-o in cei cinsprezece ani de munca alaturi de marele maestru. Prezentarea de moda a avut o oarecare lejeritate. Siluetele dramatice au fost inlocuite de altele mai eterice.

Colectia trimite cu gandul la un spectacol halucinant de circ, cel putin prima parte a colectiei. Arlechini, clovni si personaje de fantezie au parasit arena pentru a defila pe podiumul de moda. Prezentarea de moda a fost intr-adevar segmentata, ca si cum mai multe colectii ar fi fost prezentate succesiv si nu doar una singura.

Prima parte a colectiei se mai incadreaza inca in tiparul emblematic Dior, cu care John Galliano a obisnuit publicul. Siluetele structurale, inpirate din arhitectura lui Gehry, formele voluminoase si aspectul usor dramatic al manechinelor trimit catre spiritul caracteristic al colectiilor Haute Couture Dior.

dior-hautecouture1.jpg
dior-hautecouture2.jpg
dior-hautecouture3.jpg
dior-hautecouture4.jpg
dior-hautecouture5.jpg
dior-hautecouture6.jpg
 


Colectia este scindata pe la jumatate, tinutele arhitecturale fiind inlocuite de altele fluide si puternic colorate, care invaluie manechine cu parul lasat valvoi, usor neglije, putin atipic pentru colectiile Haute Couture Dior.

Se face remarcata o oarecare nesiguranta din partea designerului, care se pare ca a incercat sa cocheteze cu mai multe surse de inspiratie si stiluri, nestiind parca daca sa pastreze stilul caracteristic colectiilor Haute Couture Dior semnate in trecut de maestrul John Galliano sau daca sa isi adauge propria lui viziune asupra a ceea ce se vrea a fi o noua etapa in istoria celebrului brand.

dior-hautecouture1.jpg
dior-hautecouture2.jpg
dior-hautecouture3.jpg
dior-hautecouture4.jpg
dior-hautecouture5.jpg
dior-hautecouture6.jpg
dior-hautecouture7.jpg
dior-hautecouture8.jpg
dior-hautecouture9.jpg
 


Incercarea nu a fost una tocmai reusita, drept dovata colectia segmentata si revenirea in final pe linia obisnuita de plutire. Personajele care au parasit circul pentru a face o escapada in tumultul citadin revin in arena si isi recapata personalitatea.

Colectia se incheie cu prezentarea unor rochii de bal, iar tinuta manechinului – arlechin atinge apogeul creatiei si readuce colectia in tiparele caracteristice prezentarilor haute couture Dior. Doar o aparitie printr-un moment teatral a lui John Galliano mai lipsea.

dior-hautecouture1.jpg
dior-hautecouture2.jpg
dior-hautecouture3.jpg
dior-hautecouture4.jpg
dior-hautecouture5.jpg
dior-hautecouture6.jpg
 



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii