Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Fashion Trends toamna - iarna 2008-2009

Luni, 25 August 2008
Desi parca nu ne lasa inima sa renuntam inca la rochiile vaporoase de vara si la hainele sumare impuse de temperaturile ridicate, adevarul este ca toamne se apropie usor si de usa noastra.Desi parca nu ne lasa inima sa renuntam inca la rochiile vaporoase de vara si la hainele sumare impuse de temperaturile ridicate, adevarul este ca toamne se apropie usor si de usa noastra.

Ne putem bucura in continuare de reducerile perverse practicate de magazine la colectiile de vara, dar nu ar fi rau sa tatonam si trendurile care se vor impune in sezonul rece al acestui an.

Colectiile marilor designeri ne-au obisnuit deja cu o complexitate care  ar trebui sa satisfaca orice gusturi. Iata ce ne-au pregatit acesti guru ai modei pentru sezonul rece:

Influente:


Rustic


Nume sonore din designul vestimentar mondial au gasit o importanta sursa de inspiratie in atmosfera rurala.

Pantaloni lungi, usor evazati, culori pamantii, pornind de la  nuante de coniac ajungand pana la tonuri calde de oranj si galben, toate aceste elemente se regasesc in tinutele acestei toamne.

Un alt element care ne-a atras atentia este vesta de blana. Trecem la un search serios prin cuferele bunicii, pentru a ajunge la un look via Carolina Herrera. Casa de moda Gucci a ales aceste influente ca element de referinta pentru noua colectie.

Desi parca nu ne lasa inima sa renuntam inca la rochiile vaporoase de vara si la hainele sumare impuse de temperaturile ridicate, adevarul este ca toamne se apropie usor si de usa noastra.Carouri Mania

Pattern-urile raman in voga si in acest an. Printre acestea s-au impus fara drept de apel carourile. Preluate din aerul college impus de moda urbana a Londrei, carourile au fost un element de mare forta in colectiile unor creatori precum Dolce & Gabanna si Carolina Herrera.

Minimal la puterea a doua

Non-culori: alb, negru, dar si mult gri in aceasta iarna. Designerii s-au orientat spre acest concept minimalist, optand pentru rochii cu o croiala foarte simpla, linii drepte.

 Aceste tinute, a caror lungime se axeaza la nivelul genunchilor, sunt asezonate in mod exceptional cu accesorii metalice, masive.

Printre cei care au inclus elemente minimalistice in creatiile lor se numara Givenchy, Hermes, Karl Lagerfeld si Calvin Klein.

Super Hero to the rescue

Colectiile de referinta si catwalk-urile haute-couture au introdus un nou concept in aceasta toamna.  Croieli extravagante, accesorii care iti iau ochii, linii drepte care oglindesc perfectiunea picioarelor, super-eroii sunt cei care au inspirat colectiile unor designeri precum: Louis Vuitton, Balenciaga si nu numai.

Acestea fiind zise, sunt cateva detalii de ansamblu pe care ar trebui sa le avem in vedere atunci cand colindam magazinele, scanand colectiile de toamna-iarna 08'-09'.

Desi parca nu ne lasa inima sa renuntam inca la rochiile vaporoase de vara si la hainele sumare impuse de temperaturile ridicate, adevarul este ca toamne se apropie usor si de usa noastra.Cromatica

La mare cautare vor fi tonurile de gri, in combinatie cu alb si negru. Vom avea de ales intre o multime de nuante de maro: coniac, pamantiu, castaniu, ciocolatiu dar si bej. In acelasi ton cromatic se va impune si kaki-ul.

Pentru cele care prefera culorile mai tari, va puteti orienta spre mov. Aceasta culoare cu care deja ne-am obisnuit, nu pare sa se retraga din lumina reflectoarelor.

Daca vara ne-a imbiat cu galben si roz neon, pentru toamna ne vom orienta spre nuante mai prafuite. Un mare plus il au rosul si galbenul mustar. Rosul este, din nou, recomandat celor care nu se regasesc in tinutele fara minim o pata de culoare.


Texturi


Denimul sport, catifeaua care ne duce cu gandul la regalitate, stofa in combinatie cu lana, cashmir si blanuri pretioase. Sa nu uitam nici de tricotaje, care au castigat din ce in ce mai mult teren si pe plaiuri mioritice (vezi creatiile Kinga Varga ).

Croiala

 
Cea mai importanta schimbare care s-a impus este talia inalta a pantalonilor. Daca in ultimii 2 ani, pantalonii care lasau la vedere oasele bazinului erau in mare voga, acum se tinde spre exact opusul acestui trend. 

Pantalonii au croieli drepte, sunt prinsi in talie si accentueaza mult mai bine o talie subtire.  Se urmaresc chiar croieli masculine pentru tinutele office ale doamnelor. Pentru fanele stilului sport, blugii largi, baggy like sunt pe val. Asa ca atacati tinutele partenerilor de cuplu.

Se anunta o toamna chic si plina de culoare. Urmariti in continuare stilfeminin.ro pentru a fi la curent cu toate schimbarile in materie de fashion.
 
 
Alte detalii privind trendurile acestui sfarsit de an gasiti mai jos:
  Tendintele sezonului rece in make-up
   Bijuteriile acestui sezon
   Hair-style trends
   Cum ne incaltam in toamna 2008?
  Trend in materie de genti
   Paltoane si trenciuri pentru toamna 2008
  



Andreea - Ina Gartoi


1agucci.jpg
1bgucci.jpg
1cgucci.jpg
1dgucci.jpg
1egucci.jpg
1fgucci.jpg
1ggucci.jpg
2abalenciaga.jpg
2bbalenciaga.jpg
2cbalenciaga.jpg
2dbalenciaga.jpg
2ebalenciaga.jpg
3adg.jpg
3bdg.jpg
3cdg.jpg
4acarolina.jpg
4bcarolina.jpg
5avouitton.jpg
5bvouitton.jpg
5cvouitton.jpg
5dvouitton.jpg
5evouitton.jpg
6ahermes.jpg
6bhermes.jpg
6chermes.jpg
6dhermes.jpg
6ehermes.jpg
 





Te-ar putea interesa:
Mesaje (1) »
...
scris de ele, December 26, 2008

este foarte frumoasa colectia .anul acesta se poarta foarte mult carourile .culorile sunt ffff frumos asortate

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii