Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Gareth Pugh - toamna - iarna 2010 - 2011

Marti, 12 Octombrie 2010
Gareth Pugh - toamna - iarna 2010 - 2011
Foto: Hepta
Colectia de toamna - iarna 2010 - 2011 a designerului Gareth Pugh poate fi integrata in stilul gothic, mixat cu o croiala minimalista. Combinatia este una de efect: negru din cap pana-n picioare, piele, lanturi, un croi rigid si o atitudine pe masura. Hainele propuse de designer incorseteaza trupul si duc cu gandul la costumatiile SF din filmul Matrix.

Si totusi, creatiile lui Gareth Pugh sunt cat se poate de purtabile, primind o alta caracteristica a accesibilitatii si uniformizarii, si anume faptul ca in mare parte sunt unisex.

Pe catwalk au defilat atat modele feminine, cat si masculine. In afara rochiilor, celelalte elemente vestimentare ar fi putut fi purtate foarte firesc si de barbati. Designerul a mers chiar mai departe si a imbracat un model masculin cu o fusta lunga pana in pamant, acoperita de un palton trei sferturi. Modelul arata firesc, in limita acceptarii stilului androgin in lumea controversata a modei.

Dincolo de pielea care predomina in cadrul colectiei, designerul a mai adaugat tricotajele (cine s-ar fi asteptat, intr-o colectie atat de futurista si de rigida), stofa, precum si blana pe mici portiuni, in special in zona gulerului.

Rigiditatea ca element de baza a colectiei s-a manifestat si prin acoperirea aproape totala a corpului. Gulere inalte, tari, manecile lungi, fustele pana in pamant sau manusile inchid corpul ca intr-o capsula protectoare cu aspect de armura.

Designerul a marturisit faptul ca a incercat prin colectie sa dea impresia de putere celor care ii imbraca hainele si in mare parte a reusit. Numai ca totul tine in cele din urma de perceptia fiecaruia. Unii pot vedea in conceptia creativa a lui Gareth Pugh doar prea multa crispare vestimentara, un negru monopolizant care sufoca si o lipsa totala de comoditate, aspect care ar trebui sa primeze in cele din urma atunci cand vine vorba de investmantarea corpului.


Marinela Gheorghe

Gareth_Pugh_hepta_272716.jpg
Gareth_Pugh_hepta_272717.jpg
Gareth_Pugh_hepta_272724.jpg
Gareth_Pugh_hepta_272725.jpg
Gareth_Pugh_hepta_272741.jpg
Gareth_Pugh_hepta_272743.jpg
Gareth_Pugh_hepta_272746.jpg
Gareth_Pugh_hepta_272750.jpg
Gareth_Pugh_hepta_272754.jpg
 


Sursa foto: Hepta



Te-ar putea interesa:
  • Dior toamna - iarna 2010 - 2011

    Casa de moda Dior si-a obisnuit clientela cu creatii rafinate, elegante, care desi sunt pret-a-porter, lasa sa se intrevada minutiozitatea si pasiunea de care da dovada John Galliano atunci cand vine vorba de crearea de haute couture. Pentru toamna - iarna 2010 - 2011, Dior a scos la lumina o colectie de inspiratie ecvestra, cu elemente imprumutate din lumea hipismului si a stilului androgin.

  • Valentino - toamna - iarna 2010 - 2011

    Cei doi designeri ai Valentino - Pier Paolo Piccioli si Maria Grazia Chiuri, urmasii lui Valentino Garavani la carma casei de moda, sunt pe de o parte liberi sa faca ce vor pe partea de creatie, sa inoveze, insa totodata sunt constransi de necesitatea de a pastra, in linii mari, directia oficiala impusa de o istorie veche de aproximativ 50 de ani a marcii.

  • Prada - toamna - iarna 2010 - 2011

    Daca alti designeri se straduiesc sezon de sezon sa gaseasca idei de croieli, materiale si accesorii mereu noi si inedite, Prada a dat un pas inapoi si s-a inspirat pentru sezonul de toamna - iarna 2010 - 2011 din anii `50 - `60 si a adus pe catwalk tinute simpliste, aproape austere.

  • Genti toamna-iarna 2010-2011

    Pentru sezonul de toamna-iarna 2010-2011, marii designeri ne propun modele de genti extrem de diverse, de la cele sport la cele elegante si de la cele din  piele la cele din blana.

  • Culori toamna-iarna 2010-2011

    Ca in fiecare sezon, expertii de la Pantone ne-au propus 10 tonuri "magice", care ne vor insenina zilele si ne vor incalzi inimile in cele doua anotimpuri reci.

Mesaje (1) »
...
scris de ROZEMARIE, October 12, 2010

CUM MA POT IMBRACA K STIL...?STILUL MEU E CLASIC SI ELEGANT... DAR MI AM DAT SEAMA K NU IMI PUN TINUTELE BN ...VA ROG SA MI DATI UN RASP....MULTUMESC

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii