Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Haute Couture - toamna 2009

Luni, 13 Iulie 2009
Haute Couture - toamna 2009Intr-un interval extrem de scurt, respectiv intre 6 si 8 iulie, la Paris s-a desfasurat binecunoscuta saptamana a modei, unde marii designeri ai lumii si-au prezentat colectiile haute couture, sezonul toamna-iarna 2009-2010.

Daca pana nu demult, Saptamana Modei de la Paris era un prilej de a organiza show-uri fastuoase, marcate de adevarate dezlantuiri de forte, anul acesta a aratat ca pana si moda ramane o arta comerciala, marcata de binecunoscutul si mult polemizatul "context economic actual".

Christian Lacroix

Cu alte cuvinte, criza loveste si in artele frumoase, fara sa faca discriminare. Cu tristete am asistat la posibil ultima prezentare de gen a marelui Christian Lacroix. Solidaritatea a marcat aceasta ultima colectie - cele 24 de tinute au fost rezultatul unei "lichidari de stoc" in atelierele Lacroix, prezentate de modele de talie mondiala retribuite cu o suma simbolica de 50 de euro.

Asa cum Cathy Horyn noteaza pentru The New York Times, "publicul a aplaudat fiecare tinuta. Modelele au purtat turbane negre pe cap si chiar au defilat relaxat. Fara a poza fals."

Creatiile prezentate au fost, asa cum ne si asteptam, marcate de un aer sobru. S-a mizat mai mult pe croieli, suprapuneri si simetrii, lasand accesorizarile puternice pe un plan secund. Rochia de mireasa a colectiei a fost o materializare a sperantei care inca planeaza asupra situatiei incerte a casei de moda.

Marele maestru a fost aplaudat la scena deschisa, iar la capatul catwalk-ului a fost intampinat de un banner inscriptionat: "Christian Lacroix Forever".

Haute Couture - toamna 2009Christian Dior

Intotdeauna am asteptat cu sufletul la gura colectiile haute couture ale lui John Galliano. Avand in vedere situatia modei in acest moment, am fost cu atat mai curioasa sa vad spre ce se va orienta acesta pentru casa Dior.

Asa cum ne-a obisnuit si in ultimele sezoane, Galliano reinventeaza valorile pe care s-a fondat numele Christian Dior. Locatia obisnuita a defilarilor Dior, Grand Palais, a fost uitat in favoarea atelierelor de pe Avenue Montaigne.

S-a recreat astfel atmosfera de budoar specifica anilor '50, motivata pe de o parte de Galliano prin sursa sa de inspiratie: fotografiile facute in ateliere infatisandu-l pe Dior alaturi de muza sa Mitzah Bricard, iar pe de alta parte, de resursele financiare reduse.

Colectia couture toamna 2009 Christian Dior a fost pata de culoare de care Saptamana Modei de la Paris avea nevoie.

Prima parte a colectiei mizeaza pe o anumita asimetrie a tinutelor, marcand partea superioara in detrimentul modelelor ramase in desuuri. Pentru rochiile de seara si cele de cocktail este evidenta sublinierea taliei, reliefata si de volumetriile fustelor.

Dupa cum am zis, o explozie de culoare binevenita: de la roz fucsia, mov, portocaliu puternic si galben lamaie. Numai rochiile de seara si de mireasa au facut exceptie de la regula.

 

Haute Couture - toamna 2009Chanel

Oricine a urmarit activitatea lui Lagerfeld in ultimele sezoane, sa zicem 6 luni, ca sa fim mai exacti, a remarcat ca germanul s-a aflat intr-o competie acerba... cu el insusi. De la elementele de inspiratie rusa si pana la tributul adus culorii albe, Lagerfeld ne-a tinut cu sufletul la gura de fiecare data.

Pentru acest sezon, a mizat pe un decor specific, promovand, din nou, celebra sticla de parfum Chanel No. 5. Colectia, in ansamblul sau, mi-a parut mult prea incarcata, greoaie chiar si pentru o linie couture. Detaliile au fost cele care mi-au atras atentia intr-un mod pozitiv. Manusile din dantela, cu degetele taiate la nivelul primei falange, ciorapi confectionati tot din dantela, botinele cu bot de lac.

Rochia bej nud cu detalii negre, purtata de Sasha Pivovarova a fost absolut fermecatoare, iar in aceeasi linie s-a inscris si tinuta cu redingota si camasa alba, purtata de Kamila Filipcikova.

Odata defilarea finalizata, jurnalistii au profitat de ocazie pentru a-l intreba pe Lagerfeld daca zvonurile plecarii sale de la Chanel pot fi confirmate. Spre bucuria noastra, Karl le-a dezmintit, potrivit The New York Times.



Haute Couture - toamna 2009Valentino

Atmosfera de la casa de moda Valentino a aratat exact ce inseamna retragerea unui fashion-icon din industrie. Se cauta o noua figura, care sa fie capabila sa mentina elementele ce au consacrat numele Valentino, dar sa aiba si curajul si determinarea de a inova.

Alessandra Facchinetti  se pare ca nu a reusit sa intruneasca aceste doua cerinte, locul sau fiind ocupat acum de Maria Grazia Chiuri si Pier Paolo Piccioli, numiti de insusi Valentino. Intentia lor evidenta, intruchipata in aceasta colectie, a fost de a aduce un suflu tineresc casei de moda.

Fosti designeri de accesorii, cei doi au ilustrat aceasta afinitate prin atentia pe care au oferit-o detaliilor. Culoarea laitmotiv a fost negru, potentata perfect prin aplicatiile din dantela si asocierea cu nuante de bej nud.

In celalalt taler al balantei se afla structura colectiei, care pare usor neglijata. Trecerea la rochiile de seara este relativ brusca, iar acestea din urma atrag excesiv atentia prin volume si o croiala mult prea incarcata.


Haute Couture - toamna 2009Jean Paul Gaultier

Cel mai "teatral" show a fost adjudecat de Jean Paul Gaultier, care a ales ca prin aceasta colectie sa aduca un omagiu Hollywood-ului.

Din nou, negrul a avut un loc de vaza in paleta coloristica a tinutelor, fiecare dintre acestea recreand cate o figura emblematica a cetatii filmului. Am vazut portrete ale minunatelor Audrey Hepburn, Mae West, Marilyn Monroe, Rita Mayworth.

Numeroase aplicatii de blana, rochii realizate din catifea, role-playing, accesorii si aplicatii realizate din banda de film, aceastea au fost o parte din elementele de referinta ale colectiei haute couture Jean Paul Gaultier.

Ah... si sa nu uitam, cireasa de pe tort a fost de fapt o inghetata Magnum, din care Gaultier a gustat cu pofta la sfarsitul propriului show.


Odata trasa linia peste acest eveniment, imaginea de ansamblu ne lasa un gust amar. Schimbarea pare inevitabila, chiar si in moda. Ramane de vazut insa cu ce costuri se va realiza aceasta iminenta schimbare.


Andreea - Ina Gartoi

sursa foto: style.com

a1.jpg
a2.jpg
a3.jpg
a4.jpg
a5.jpg
a6.jpg
b1.jpg
b2.jpg
b3.jpg
b4.jpg
b5.jpg
b6.jpg
b7.jpg
c1.jpg
c2.jpg
c3.jpg
c4.jpg
c5.jpg
c6.jpg
d1.jpg
d2.jpg
d3.jpg
d4.jpg
d5.jpg
d6.jpg
e1.jpg
e2.jpg
e3.jpg
e4.jpg
e5.jpg
e6.jpg
 


Prezentare Christian Lacroix - Haute Couture toamna 2009


Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii