Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Istoria rujului

Miercuri, 04 Iunie 2008
Istoria rujuluiSimbol al sexualitatii, senzualitatii si erotismului, rujul este astazi un accesoriu de nelipsit in orice trusa de make-up.

Sutele de nuante , modele, cu diverse consistente si aplicatoare, intr-o gama enorma, usor de indepartat sau permanente, unicate sau de serie, cu sclipiri de diamant, de aur sau mate, au creat de-alungul timpului o adevarata industrie profitabila.

Moda se schimba, trendurile - la fel, insa rujul ramane, peste timpuri si stiluri, la fel de apreciat. Ce este insa rujul si ce a reprezentat de-alungul timpului pentru doamnele lumii?

Cercetari arheologice amanuntite au scos la iveala faptul ca prima utilizare a rujului a avut loc in urma cu 5000 de ani, pe teritoriul Mesopotamiei (Irak, Siria si sudul Turciei de astazi). Considerat o arma de seductie, rujul a devenit cu adevarat valoros: in ceara de albine colorata erau amestecate pietre semipretioase fin macinate, care dadeau o stralucire aparte buzelor.

Si egiptencele au fost fermecate de puterea pe care buzele lor pline si rujate o aveau asupra barbatilor. Insa acest instrument de cucerit a devenit cu adevarat popular in timpul reginei Elisabeta I a Angliei, care a si lansat dealtfel moda tenului alb, pudrat excesiv, si a buzelor rosii , carnale.

Istoria rujuluiUtilizarea rujului de catre femeile de rand a cunoscut insa si perioade de interdictie: in Evul Mediu, Inchizitia pedepsea folosirea sa, denumindu-l obiect al diavolului, iar in perioada Revolutie Franceze, numai doamnele de moravuri usoare il puteau folosi fara a fi privite acuzator.

A trecut insa de toate obstacolele, a capatat statutul de "favorit" iar numarul marcilor a crescut direct proportional cu cel al utilizatoarelor, astfel ca rujul impodobeste astazi milioane de buze , devenite, printr-o singura miscare, mult mai seducatoare.
Te-ar putea interesa:
  • Istoria parfumului (II)

    Impactul trecutului asupra prezentului este incontestabil si se reflecta si in cazul evolutiei parfumului. Astfel, procesul de extragere a uleiului din flori cu ajutorul distilarii este o procedura folosita in industrie si astazi.  Tehnica a fost descoperita de un doctor arab, chimist, pe numele sau Avicenna.

  • Istoria parfumului (I)

    Mirosul este un simt extrem de important in viata noastra, iar unii oameni au reusit sa faca o arta din obtinerea unor esente cat mai placute si cat mai definitorii.

  • Istoria fondului de ten

    Fondul de ten reprezinta unul din cosmeticele cele mai folosite de catre orice femeie. Daca la altele putem renunta destul de usor, un fond de ten reprezinta o adevarata baza a machiajului, fiind destinat sa acopere imperfectiunile pielii si sa o uniformizeze.

  • Istoria ojei

    Oja reprezinta un produs cosmetic preferat de femei, fiind insotit de tot ce inseamna ingrijire a unghiilor, manichiura si pedichiura.

  • Istoria rimelului

    Astazi folosim tot felul de produse cosmetice care ne ajuta sa ascundem micile imperfectiuni sau, dimpotriva, sa ne scoatem in evidenta frumusetea. Insa cand au aparut oare aceste produse prima oara? Cine le-a conceput? Cine le-a folosit? Cat de accesibile erau?

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii