Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Jean Paul Gaultier: Haute Couture toamna/iarna 2011 – 2012

Luni, 11 Iulie 2011
Jean Paul Gaultier: Haute Couture toamna/iarna 2011 – 2012
Sursa foto: Hepta
Colectia haute couture pentru sezonul toamna iarna 2011 – 2012, semnata Jean Paul Gaultier introduce fuste tutu similare celor ale dansatoarelor care contrasteaza cu pene multicolore.

Gaultier a afirmat ca s-a inspirat din filmul „Black Swan” pentru a realiza aceasta colectie, dar prezinta o viziune schizofrenica a lacului lebedelor.

Manechinele au fost imbracate in tot felul de accesorii si piese vestimentare cu pene, in pulovere din dantela chantilly, fuste din blana de urs, in nuante pamantii.

Colectia cuprinde rochii in culori aprinse, corsete brodate cu pene de papagal sau fuste din tul negru. Piesele vestimentare sunt contin detalii din blana de nurca sau pene de paun in culori irizante.

O colectie fabuloasa, excentrica si hilara care nu a exclus piesele emblema ale casei, printre care jachetele matlasate sau cizmele din texturi luxoase, destinate clientilor cu bani care nu isi doresc sa isi compromita stilul.

Iar printre piesele indispensabile unei garderobe regasim haina din piele de camila, pulover din casmir gri incrustat cu cristale si pantalonii lungi si foarte largi.

jeanpaul-gaultier10.jpg
jeanpaul-gaultier11.jpg
jeanpaul-gaultier12.jpg
jeanpaul-gaultier7.jpg
jeanpaul-gaultier8.jpg
jeanpaul-gaultier9.jpg
 


Prezentarea de moda a fost incheiata prin aparitia lui Mylene Farmer, imbracata intr-o tinuta de mireasa atipica, formata dintr-o jacheta neagra stramta, o mini crinolina din panza si platforme inalte.

Colectia
lui Jean Paul Gaultier este inspirata din filmul „Black Swan” ce o are ca protagonista pe Natalie Portman. Piesele vestimentare, materialele folosite, fustele tutu din tul aduc foarte mult cu stilul balerina, iar daca e sa ne legam si de detaliile din pene multicolore de pe haine, avem de-a face cu un spectacol de balet veritabil gen Lacul Lebedelor al lui Ceaikoski.
 
Totusi, Gaultier prezinta o viziune schizofrenica a Lacului lebedelor, usor grotesca. Colectia iti transmite un sentiment de agitatie, nestatornicie. Filmul „Black Swan” este un film cu o adanca incarcatura psihologica, mai intunecat, ce te solicita din punct de vedere intelectual. Acelasi impact il are si colectia lui Gaultier, diferenta este ca nu este deloc intunecata, dimpotriva, nuantele de pamant alterneaza cu nuante vii si tonice. Atat culorile foarte tari folosite, cat si texturile rigide agreseaza vizual. Dantela, care este un material fluid si vaporos, foarte delicat, specific stilului romantic, la Gaultier, apare in nuante inchise.

jeanpaul-gaultier1.jpg
jeanpaul-gaultier2.jpg
jeanpaul-gaultier3.jpg
jeanpaul-gaultier4.jpg
jeanpaul-gaultier5.jpg
jeanpaul-gaultier6.jpg
 


Colectia
este total lipsita de puritatea si delicatetea pe care o sugereaza silueta armonioasa a unei lebede. Mai degraba avem de-a pace cu pasarile lui Alfred Hitchcock decat cu un spectacol relaxant de balet.

Pe de alta parte, este plina de vitalitate, iti solicita simturile, este agresiva vizual, dar este foarte captivanta, iti acapareaza toata atentia si te umple de energie. Se observa acea nota hilara tipica colectiilor lui Gaultier si se pare ca designerul s-a distrat foarte mult cand a creat aceasta colectie.

O colectie care iti taie rasuflarea, care ii face pe cei prezenti sa uite pentru cateva clipe de ei, invitandu-i sa ia parte la un spectacol incitant, rupt parca din natura, debortand de forta padurilor si a junglei, care tulbura si hipnotizeaza, lasand in final o senzatie de breathtaking si de nedumerire pentru cateva clipe dupa incheierea show-ului:” Wow...ce-a mai fost si asta?!”

Dar totusi, un „wow” binemeritat pentru colectia Haute Couture semnata Jean Paul Gaultier din cadrul saptamanii modei de la Paris.

jeanpaul-gaultier13.jpg
jeanpaul-gaultier14.jpg
jeanpaul-gaultier15.jpg
jeanpaul-gaultier16.jpg
jeanpaul-gaultier17.jpg
jeanpaul-gaultier18.jpg
jeanpaul-gaultier19.jpg
jeanpaul-gaultier20.jpg
jeanpaul-gaultier21.jpg
 






Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii