Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Paltoane 2010

Vineri, 17 Decembrie 2010
Paltoane 2010
Foto: Hepta
Paltoane 2010 - trendurile toamnei. Atunci cand vremea isi arata privirile friguroase si zambetele de ger, marii designeri ne intampina cu felurite propuneri de paltoane - calduroase si fermecatoare - pentru 2010.

Inceputului de toamna ii putem surade stilat in pardesiuri clasice, cu tenta masculina sau feminina. Cele din prima categorie se remarca prin taieturile liniare si volumele  riguroase, uneori supradimensionate. Realizate din materiale fine, acestea pot fi indulcite de o cromatica proaspata (rosu-carmin, camel, ciocolatiu), sau pot ramane in registrul cromatic minimalist (gri antracit sau deschis, bleumarin).

Celine_fw01_11(1).jpg
Chloe_fw2010.jpg
Dries_Van_Noten_fw01_11(5).jpg
Kenzo_aw2010(4).jpg
Max_Mara_fw2010(2).jpg
Michael_Kors_fw2010(2).jpg
 


Pardesiurile feminine sunt abordate sub diverse stiluri in acest sezon. Usoare si impermeabile, petrecute si stranse in talie sau cu imprimeuri indraznete, ele ne asigura o aparitie de succes in oricare moment al zilei.

Dries_Van_Noten_fw01_11(4).jpg
Fendi_fw01_11(2).jpg
Gucci_fw2010(2).jpg
 


O categorie aparte o constituie pardesiurile in nuante de bej/ocru/crem, care in acest sezon reprezinta un trend in sine. Fie ca preferam modelele masculine sau cele feminine, pe cele lungi sau cele scurte, toamna aceasta merita sa investim intr-un pardesiu deschis la culoare.

3.1_Phillip_Lim_fw2010(3).jpg
Chloe_fw2010(2).jpg
Max_Mara_fw2010.jpg
 


Tot pentru temperaturile inca permisive, marii designeri ne propun modele seducatoare de cape (pelerine scurte, cu maneci lejere/fara maneci). Din stofa uni sau din tweed, cu forma de trapez sau de ou, acestea adauga un plus de distinctie garderobei de toamna.

Dries_Van_Noten_fw01_11(3).jpg
Giambattista_Valli_fw2010.jpg
Zac_Posen_aw2010.jpg
 


Iar daca lungimea pana in talie este pe gustul nostru, jachetele tip aviator cu siguranta ne vor cuceri. Suple, cu guler generos, din piele si din blana (mai ales de oaie), acestea pot completa cu succes atat tinutele casual, cat si pe cele elegante.

3.1_Phillip_Lim_fw2010.jpg
Burberry_Prorsum_fw01_11(3).jpg
Gucci_fw2010(3).jpg
 


Un alt tip de paltoane/jachete in trend sunt cele realizate din piele, care in acest sezon ne intampina in cele mai felurite variante stilistice si cromatice. Clasicele jachete negre raman in trend, putand avea lungimi scurte sau pana in pamant. Ele sunt insotite de paltoane feminine din piele, cu detalii din blana, sau de jachete minimalist - androgine, in nuante calde de maroniu si bej.

Burberry_Prorsum_fw2010(3).jpg
Gucci_fw2010.jpg
Prada_fw01_11(2).jpg
 


Mantiile revin puternic in forta, fiind suple si usoare - din stofa, lana - sau flamboaiante si impunatoare - din blana naturala ori sintetica.

3.1_Phillip_Lim_fw2010(2).jpg
Alberta_Ferretti_fw2010.jpg
Celine_fw2010.jpg
 


Iar daca vorbim de haine elegante, nu putem sa uitam de ultrafemininele cape si paltoane de seara. Acestea se remarca mai ales prin folosirea blanii, dar si prin portiunile lacuite, insertiile de pene sau broderiile pretioase.

Alberta_Ferretti_fw2010(2).jpg
Alberta_Ferretti_fw2010(3).jpg
YSL_fw2010.jpg
 


Paltoanele din acest sezon vin si in variante mai putin pretentioase, dar la fel de stilate. Inspirate din perioada anilor '50-'60, acestea sunt croite mai ales sub forma de A, din stofa sau lana, fiind de lungime medie sau trei-sferturi.

Marc_Jacobs_fw2010(2).jpg
Max_Mara_fw2010(3).jpg
Tommy_Hilfiger_fw2010(2).jpg
 


Vedetele sezonului raman insa hainele (lungi sau scurte) din blana, diversitatea de modele propuse fiind intr-adevar impresionanta. Din blana naturala sau, mai ales, sintetica, cu texturi bogate sau eclectice (tip patchwork sau extravagant), ele sunt o incontestabila declaratie de stil.

Fendi_fw2010.jpg
Michael_Kors_fw2010.jpg
Moschino_Cheap_Chic_fw2010.jpg
 


Nu in ultimul rand, pentru adeptele stilului casual confortabil, marii designeri propun modele de paltoane si pelerine sport. Confectionate din materiale impermeabile de ultima generatie, cu taieturi lejere si glugi atasate, acestea pot imbratisa trendul minimalist sau, din contra, pot aduce o pata de culoare in garderoba noastra.

Adam_fw2010.jpg
Paul_Joe_aw2010(2).jpg
Stella_McCartney_fw2010.jpg
 



Andreea Peticaru

Sursa foto: Hepta


Te-ar putea interesa:
  • Paltoane, jachete si geci pentru sezonul rece 2009-2010

    Sezonul rece vine si o data cu el si necesitatea de a purta haine calduroase si confortabile. Fiecare femeie simte nevoia ca, indiferent de sezon, sa fie frumoasa si admirata, iar designerii tin cont de acest aspect si dau tonul tendintelor, propunandu-ne o multime de forme si culori, chiar si in ceea ce priveste jachetele, paltoanele, gecile de iarna si hainele de blana.

  • Paltoane si trenciuri - toamna 2008

    Sezonul rece a sosit, iar din garderoba noastra vor fi scoase la lumina trenciurile si paltoanele. Cum in fiecare anotimp moda se schimba, iata ce propun designerii pentru toamna - iarna 2008 - 2009.

  • Paltoane la moda in iarna 2007 - 2008

    Sezonul rece si-a facut aparitia in viata noastra, iar noi trebuie sa fim la curent cu ultimele tendinte in materie de paltoane. Oare ce se mai poarta? Cum sa facem fata frigului, dar totodata si modei? 

  • Lucian Pop - RFW 2010

    Colectia "Nici altul, dar nici acelasi", prezentata de tanarul Lucian Pop in cadrul Romanian Fashion Week 2010, se remarca printr-o slaba personalizare si printr-o mixare de cele mai multe ori fortata a registrelor stilistice.

  • Fuste 2010

    Modelele de fuste ale sezonului de toamna-iarna 2010 se adreseaza multiplelor tipuri de feminitate din noi, fie ca este vorba de feminitatea romantica si indragostita de trecut, de cea tinereasca si exuberanta ori de feminitatea iremediabil eleganta.

Mesaje (2) »
...
scris de natylumi, October 07, 2010

unele din ele chiar sunt foarte f dragute,altele nu cred ca pot fi purtate in tinuta de zi cu zi

...
scris de karla10, December 22, 2010

preferatele mele sunt paltoanele in forma de A ...am vreo 3 culori diferite si le port cu mare drag. Arata foarte bine propunerile voastre si accesorizate cu bijuterii mari, de asemenea in trend, cred ca sunt pe gustul meu :)

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii