Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Paltoane, jachete si geci pentru sezonul rece 2009-2010

Luni, 16 Noiembrie 2009
Paltoane, jachete si geci pentru sezonul rece 2009-2010Sezonul rece vine si o data cu el si necesitatea de a purta haine calduroase si confortabile. Fiecare femeie simte nevoia ca, indiferent de sezon, sa fie frumoasa si admirata, iar designerii tin cont de acest aspect si dau tonul tendintelor, propunandu-ne o multime de forme si culori, chiar si in ceea ce priveste jachetele, paltoanele, gecile de iarna si hainele de blana.

Anul acesta, in cadrul prezentarilor Ready To Wear toamna-iarna 2009, marile case de moda ne-au sugerat cateva elemente ce nu trebuie sa lipseasca din vestimentatiile sezonului rece. Printre acestea se  enumera blana, umerii geometrizati, animal printul, manecile voluminoase, pielea, texturile metalizate, elementele preluate din uniforme si trenciurile stranse in talie cu centuri.

Umerii puternici, bine definiti, cu forme structurale drepte, uneori avand forma de pagoda, sunt printre cele mai in trend elemente ale acestui sezon.

Preluati din perioada anilor '80, sunt prezenti atat in forma lor originala, fiind doar putin evidentiati, ca in colectia Balmain, cat si reinterpretati, fiind foarte pronuntati sau capatand noi forme precum la Marc Jacobs.

Umerii drepti, geometrizati ii mai regasim in colectiile caselor de moda Louis Vuitton, Dolce and Gabbana, Antonio Bernardi, etc.

Poti opta pentru acest tip de haina intr-o paleta cromatica vesela sau in culori neutre, dar ai grija sa se adapteze conformatiei tale, deoarece, daca ai deja umerii lati, acest format nu te va avantaja.

balmain.jpg
louisvuitton1.jpg
marcjacobs2.jpg
 


Talia subtire este o alta trasatura a perioadei optzeciste, iar in ceea ce priveste hainele de iarna, aceasta caracteristica este reprezentata prin trenciuri stranse in talie cu centuri de piele de diferite latimi.

Cu o linie dreapta, clasica,  trenciurile stranse in talie confera un plus de feminitate si eleganta celor care le poarta.

Acestea sunt potrivite atat vestimentatiilor office, cat si pentru a completa o tinuta de seara sau cocteil.

donnakaran.jpg
donnakaran2.jpg
louisvuitton3.jpg
 


Blana e un element de mare efect, care nu lipseste in nici un an din colectiile marilor designeri, fiind prezenta sub forma de gulere, bolerouri, haine sau jachete.

In acest an, casele de moda au optat pentru blana naturala sau artificiala, atat in culori neutre, cat si in culori stridente.

Casa de moda Dolce and Gabbana a pus in acest sezon foarte mare accent pe hainele de blana, creand o colectie viu colorata, definita prin lux si opulenta.

dolce&gabbana1.jpg
dolce&gabbana3.jpg
dolce&gabbana5.jpg
 


Blana s-a mai folosit si pentru a crea maneci voluminoase. Designeri precum Lanvin si Dolce and Gabbana au pus accentul pe manecile paltoanelor sau jachetelor, facandu-le masive, din blana colorata.

Acest tip de jachete este destinat persoanelor indraznete carora le place sa fie extravagante. Pentru a nu crea impresia de "incarcat", hainele cu maneci voluminoase trebuie asortate ori cu pantaloni skinny, ori cu rochite mulate in materiale uni.

dolce&gabbana2.jpg
dolce&gabbana6.jpg
lanvin.jpg
 


Pielea este de asemenea un material nelipsit in sezonul rece, iar in acest an cu atat mai mult, datorita influentelor punk si rock ce au revenit in trend.

Infatisand paltoane elegante cu linii drepte sau jachete funky cu capse si tinte, pielea acopera o mare parte din colectiile caselor de moda importante.

Bottega Veneta si Dries Van Noten sunt doar doi dintre designerii ce au optat pentru piele in colectiile lor.

Comoda, practica si frumoasa, fara a se demoda, o geaca din piele poate fi alegerea ideala pentru sezonul toamna-iarna 2009-2010.

bottegaveneta.jpg
driesvannoten.jpg
driesvannoten1.jpg
 


Animal printul a revenit in moda o data cu influenta anilor '80, care este atat de prezenta in acest sezon.

Case de moda precum Dolce and Gabbana, Dries van Noten si Bluemarine si-au potentat colectiile cu cate o tinuta cu animal print.

blumarine.jpg
dolce.jpg
driesvannoten2.jpg
 


Pe langa materialele cu imprimeuri diverse, se mai poarta foarte mult cele cu texturi metalice, ce au un efect glamour.

Marc Jacobs a fost unul dintre designerii care a utilizat in colectia lui materiale cu texturi metalice, dand vestimentatiilor o nota glamour.

marc jacobs.jpg
marcjacobs1.jpg
marcjacobsumeri.jpg
 


In tendinte sunt si hainele de inspiratie cavalereasca sau cu elemente ce provin din anumite uniforme. Acestea au aparut in trend de anul trecut, dar anul acesta isi intaresc pozitia, fiind si mai pregnante.

Philip Lim, Chloe si Givenchy au fost doar cateva dintre casele de moda ce au reinterpretat aceste elemente, creand jachete, trenciuri si cape cu linii androgine.

chloecapa.jpg
givenchy.jpg
philiplim.jpg
 


Lavinia Nistor











Te-ar putea interesa:
  • Manusi pentru sezonul rece

    A venit iarna si in acelasi timp frigul care ne obliga sa ne accesorizam in consecinta. Printre accesoriile de sezon regasim manusile. Acestea vor fi alese astfel incat sa se potriveasca stilului nostru vestimentar si, de ce nu, sa exprime o parte a personalitatii noastre. Asadar v-am pregatit un articol despre manusile din iarna 2009-2010.

  • Jeansi pentru sezonul rece

    Jeansii sunt nelipsiti din garderoba oricarei femei. Ii purtam pe strada, in cluburi, la serviciu, fiind cea mai comoda si cea mai la indemana piesa vestimentara. Dar ca orice alt articol de imbracaminte, acestia trebuie sa se potriveasca mediului in care mergem, siluetei si nu in ultimul rand tendintelor. De aceea, am sa va arat cateva tipuri de jeansi care sunt la moda sezonul acesta.

  • Make-up trends pentru sezonul rece

    Privirile ucigatoare, in cel mai bun si figurat sens al cuvantului, sunt la putere in acest sezon, in materie de make-up.Pornind de la culoare si ajungand pana la schimbarea formei sprancenelor, totul in acest sezon graviteaza in jurul machiajului ochilor.

  • Ghete, cizme si botine pentru sezonul rece

    In ultimul timp incaltamintea a devenit unul dintre accesoriile cele mai de efect intr-o tinuta, depasind uneori chiar importanta gentilor. Pentru a fi in pas cu moda trebuie neaparat sa ai cel putin o pereche de pantofi, ghete sau cizme care sa starneasca admiratia celor din jur.

  • Ingrijirea pielii – retete simple si ieftine pentru frumusete in sezonul rece

    Obtine o piele foarte hidratata folosind urmatoarele retete simple si ieftine pentru sezonul rece. Fa mici schimbari in regimul tau de ingrijire a pielii pentru a elibera pielea de toxine si radicali liberi.

Mesaje (7) »
...
scris de ancutza03, January 29, 2010

sunt superbe unele

...
scris de cely, August 30, 2010

doamne fata te auzi ce sp?


...
scris de Petro Andra, September 11, 2010

nu-mi plac...

...
scris de Luizzza, October 18, 2010

eeeh ce sa stie ea?:)) ..nu sunt urate doar k nu sunt pe gustul tau..stilul si eleganta nu le intelege oricine..hainele alea sunt ft tari doar k unele sunt putin exagerate(de scena)

...
scris de Alex@ndr@, October 24, 2010

asta e moda???????bleeeccccccccs

...
scris de naspa, December 03, 2010

la gradele cu minus de la noi din tara care vor fi in lunile dec, ian feb, nu stiu cat vor tine hainele astea de cald!!!!

...
scris de madalicis, December 13, 2010

da, draga, dar cine isi permite sa-si cumpere hainele astea, merge cu masina... :)

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii