Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Prabal Gurung prezinta colectia de primavara 2012

Vineri, 20 Ianuarie 2012
Prabal Gurung prezinta colectia de primavara 2012In timp ce si isi crea colectia de primavara, Prabal Gurung, si-a umplut avizierul cu imagini cu atlete de performanta, imagini fetis si cu referinte la adresa femeii rock, concretizate in look-urile lui Liz Phair.

Toate aceste elemente au evocat puterea feminina, si astfel,  nu este de mirare faptul ca tanarul designer a prezentat o colectie care, intr-un cuvant, a dominat.

Gurung a feminizat, in propriul stil, trend-ul super sportiv emergent din colectiile sezonului de primavara.

In ciuda faptului ca nu este primul designer care a folosit plasa, Gurung a fost singurul designer care i-a oferit acestui material un tiv alb si l-a folosit pentru a modela maneci largi, provocatoare, oferind astfel o alternativa moderna tulului. 

Folosit pentru crearea rochiilor decupate cu imprimeuri grafice, acest material si-a pierdut influenta atletica si a aratat provocator si senzual.

Plasa a reusit sa se “strecoare” subtil pe numeroase piese din colectia de primavara a lui Gurung  (de exemplu pe un top alb de piele) si le-a oferit un simt practic incredibil.

Imprimeul floral violet creat special pentru tinute si pantaloni a fost folosit cu succes si pe un blazer. Piesa a fost cusuta manual, astfel incat, la o privire mai atenta din spate, se poate observa ca modelul este impartit in doua la mijloc, fiecare parte fiind o imagine in oglinda a celeilalte, precum un test Rorschach, dar de moda. Sau, in cuvintele lui Gurung: “un cosmar tehnic”.

Pantalonii si rochiile metalice cu picaturile de vopsea roz au oferit o serie de dificultati in creare (culoarea este tesuta in material, nu aplicata), insa efortul a fost rasplatit.

Gurung este specialist in tinutele de seara, iar in aceasta colectie capacitatile sale au iesit in evidenta din plin. Rochiile scurte cu volum, in nuante de pastel si detaliile de dantela au fost executate impecabil. 

Colectia de primavara
a reprezentat increderea pe care designer-ul a primit-o in acest sezon. Prin aceasta colectie Gurung si-a demonstrat abilitatile si dorinta de a-si depasi limitele.

Amploarea tinutelor a sugerat faptul ca Gurung poate imbraca atat o vedeta sofisticata precum Sarah Jessica Parker (care a fost fotografiata in mod repetat purtand creatiile din colectia de toamna a designer-ului), cat si o persoana cu un puternic caracter individual precum Nicki Minaj, care cu siguranta nu a purtat tinute semnate Prabal Gurung, dar care a urmarit colectia de primavara din primul rand.

Autor: Noemi Szoke
1.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
2.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg
3.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.jpg
34.jpg
35.jpg
36.jpg
37.jpg
38.jpg
39.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 

Te-ar putea interesa:
  • Miu Miu prezinta colectia de primavara 2012

    Ce poti sa faci daca esti designerul desemnat sa prezinte ultima colectie din lungul sir al prezentarilor de primavara, in ultimul oras, pentru o audienta care a urmarit numai defilari de moda timp de patru saptamani, pe manechine tinere, care au ajuns intr-un punct in care sunt atat de obosite incat le aluneca machiajul de pe fata?Ei bine, incerci sa apuci ultimele ramasite de atentie pe care publicul le mai are si incerci sa le faci o sinteza a sezonului. Exact asta a facut si Miuccia Prada pentru colectia de primavara Miu Miu, un brand care a avut un adevarat success pe podium datorita rochiilor inspirate din anii ’40 si pantofilor stralucitori in sezonul de toamna 2011.

  • The Row prezinta colectia de primavara 2012

    Este usor sa intri in reveria primaverii atunci cand urmaresti colectia pala, diafana si aerisita prezentata de The Row. Cu toate ca locatia aleasa pentru prezentarea colectiei de primavara a fost o pivnita fara ferestre din New York, Ashley si Mary Kate Olsen au reusit sa evoce sentimentul zilelor scaldate de soare si o atitudine lipsita de efort printr-o colectie centrata pe formele tunicilor stratificate peste pantaloni din materiale transparente brodate cu margele stalucitoare, asortate cu sandale joase.

  • Gap prezinta colectia de primavara-vara 2012

    Patrick Robinson a parasit casa de moda Gap, insa colectia de primavara-vara 2012 n-a dat de inteles cum ca ar lipsi ceva din tot ce inseamna atitudinea Gap.

  • Rag & Bone prezinta colectia de primavara 2012

    Exista o regula nescrisa in lumea modei conform careia e nevoie de 10 ani pentru ca un brand sa inceapa sa influenteze masele, pentru ca oamenii sa stie ce reprezinta si pentru ca designerii sa inceapa sa-si “extinda” aripile.Aceasta idee pare sa fie intarita de agitatia palpabila din jurul prezentarii de primavara Rag & Bone. Brand-ul categorizat odata contemporan de strada a ajuns acum, dupa aproape 10 ani, la organizarea de prezentari situate la nivelul unui adevarat eveniment New York-ez elegant, cu audienta nerabdatoare.

  • L.A.M.B. prezinta colectia de primavara-vara 2012

    Colectia de primavara-vara 2012 L.A.M.B. a lui Gwen Stefani vine cu un aer urban si reda atmosfera din New York prin imprimeurile si culorile folosite.

Mesaje (1) »
...
scris de maya cristina, January 20, 2012

Ma bucur mult cand vad ca designeri investesc mult in fuste, rochite si incep sa evite pantalonii la femei. E mult mai feminin!

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii