Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ridurile - cum sa diminuam ridurile?

Marti, 11 Octombrie 2011
Ridurile - cum sa diminuam ridurile?
Sursa foto: Hepta
Cand eram copii, ascultam deopotriva proverbe precum „cine nu are un batran, sa-l cumpere”, dar si povesti despre „tinerete fara batranete si viata fara de moarte”. Am ales – definitiv si irevocabil – a doua varianta!

Ridurile sunt pliuri ale pielii; ele pot fi superficiale sau profunde. Desi apar in mai multe locuri, cele mai suparatoare sunt cele faciale.

Aparitia ridurilor profunde este favorizata de:

- curentii de aer – expunerea la vant si la aerul conditionat – pentru ca usuca excesiv pielea;

- expunerea indelungata la soare, prin deteriorarea colagenului;

- temperaturile crescute cu umiditate scazuta, prin deshidratare;

- expunerea la frig, prin scaderea circulatiei la nivel facial, determinand o productie scazuta de sebum.

Cu trecerea timpului, celulele epidermei adera mai putin intre ele: pielea se subtiaza si se produc fisuri in bariera protectoare de sebum, permitand astfel deshidratarea si uscarea pielii.

Se diminueaza astfel productia de colagen si fibre de elastina, iar metaloproteinazele, niste enzime cu menirea de a produce colagen, incep sa-l descompuna, sub efectul radicalilor liberi.
 
Este bine ca lupta cu ridurile sa inceapa din adolescenta si sa continue toata viata. Extrem de utila este gimnastica faciala. Pentru zile de vara, ne ajuta crema de protectie antisolara, ochelarii de soare si palaria.

Iarna trebuie sa ne protejam de frig si poate sa folosim o crema cu ulei de argan. Si nu e tocmai o idee rea sa declaram razboi aerului conditionat, folosindu-l doar atat cat este strict necesar.
 
Utilizarea cremelor in lupta cu ridurile este importanta. In functie de profunzimea lor, la inceput pot fi de un real folos cremele hidratante, apoi se utilizeaza cele cu colagen,cu coenzima Q10 sau cele din gama Gerovital.

Cremele mai pot contine acid glicolicsi acid lactic (care sunt usor de absorbit),acid retinoic (care repara ridurile fine si diminueaza petele maronii, stimuland productia de colagen), vitamina C (care inhiba actiunea radicalilor liberi).

Se recomanda ca aplicarea cremelor sa se faca printr-un masaj: se spune ca, daca ne-am masa fata, prin miscari ascendente, macar cinci minute pe zi, nu am mai imbatrani…
 
Exista o multitudine de tratamente menite sa ne sprijine in incercarea de a ne diminua ridurile.

Peelingul chimic
poate fi superficial, mediu si de profunzime. Dupa tratament, pielea ramane rosie, timp de doua saptamani pana la trei luni, in functie de tipul peelingului aplicat, apoi tenul poate ramane foarte deschis la culoare.

Dermabraziunea
consta in razuirea suprafetei pielii de catre un medic dermatolog. In acest mod, tenul capata un aspect mai catifelat. Pot insa sa apara efecte secundare importante: cicatrici si schimbarea culorii pielii.

Botoxul este foarte preferat de persoanele cu riduri. Pentru ca am vazut in viata mea cateva toxine in actiune, nu as alege acest tratament nici in ruptul capului, dar trebuie sa recunosc ca are efecte senzationale: toxina botulinica paralizeaza muschii care produc ridurile si atenueaza cutele de expresie pentru cateva luni, in functie de priceperea si talentul medicului.

Injectarea de acid hialuronic face ridurile sa dispara prin umplerea lor. Efectele sunt de lunga durata, putand sa persiste chiar si un an sau mai mult.

Mezoterapia este un tratament nechirurgical ce consta in injectarea in mezoderma (stratul mijlociu, cel mai activ al pielii) a unor substante homeopate, vitamine, enzime si aminoacizi. Are o recuperare rapida, de numai cateva ore.

Exista doua tipuri de proceduri in utilizarea laserului in lupta cu ridurile:resurfacing si fotoregenerarea. In timp ce prima presupune, asemenea unui peeling cu laser, indepartarea strat cu strat a pielii afectate de riduri, a doua, mai putin invaziva, are rezultate vizibile abia dupa mai multe sedinte, dar este preferata datorita efectelor secundare nesemnificative.

Implantul este si el o solutie interesanta. Nu am auzit inca sa se practice la noi, dar am vazut un reportaj in care medicul – inarmat cu un ac – umplea ridurile cu fire de par provenite chiar de la persoana careia i se aplica tratamentul. Se spunea ca firele de par ar putea fi extrase dupa o perioada, dar ca puteau ramane si acolo.

Electrostimularea faciala determina muschii sa umple ridurile.

Se „poarta” tratamentele incrucisate. De exemplu, odata cu acidul hialuronic se injecteaza si tratament pentru dezvoltarea colagenului: cand efectul acidului hialuronic inceteaza, fibra tanara de colagen ii ia locul… Sau, pentru netezirea pielii in cazul electrostimularii faciale, se aplica si principiul ventuzei…

Liftingul facial este o interventie chirurgicala care reprezinta o solutie pentru persoanele care au pielea ridata si lasata. Rezultatul este spectaculos, iar efectele secundare sunt, de obicei, temporare: acumularea sangelui in piele, lezarea nervilor, vindecare deficitara, infectii. Vindecarea completa are loc in 10 zile.

O pastila care – luata de trei ori pe zi – diminueaza ridurile cu 30% a fost lansata in septembrie 2011 in Marea Britanie. Acest supliment alimentar pare mult mai eficient in prevenirea aparitiei ridurilor decat orice crema.

Este bine ca, atunci cand alegem un tratament pentru diminuarea ridurilor, sa ne interesam de compatibilitatea acestuia cu organismul nostru si de efectele secundare posibile. Chiar si cea mai simpla crema, cu efecte miraculoase pentru toate persoanele cunoscute, in cazul nostru particular poate determina o reactie alergica, lasandu-ne pe fata cicatrici definitive. Si nici nu vrem sa patim ca unele vedete care, cu ajutorul unor tratamente antiimbatranire netestate, au reusit performanta de a arata ca niste bunicute…

Va doresc succes in lupta cu ridurile si tinerete fara batranete!

Carmela Botezatu - articol trimis prin concursul media-content


Te-ar putea interesa:
  • Ridurile - de ce apar?

    Ridurile. Unele femei vad in ele blestemul vietii lor si fac tot ce le sta in putere, prin toate mijloacele de care dispun, sa scape de ele, sa le faca sa dispara de pe fata lor.

  • Masca de aur previne ridurile

    Tenul catifelat, fara imperfectiuni, cosuri sau riduri este visul oricarei femei...Insa, in ziua de azi acest vis poate deveni real, daca dispui de cativa banuti in plus, de ceva timp liber si daca te lasi pe mana cosmeticienei, care iti va aplica o masca de aur

  • Ridurile sunt provocate si de factorii inconjuratori

    Ridurile nu sunt doar rezultatul geneticii, ci si al efectelor factorilor de mediu, precum divortul, supraponderalitatea si supradozele de medicamente, potrivit unui studiu recent efectuat in Statele Unite, informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii