Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Rochii toamna-iarna 2010

Marti, 09 Noiembrie 2010
Rochii toamna-iarna 2010
Foto: Hepta
In sezonul de toamna-iarna 2010, marii designeri ne seduc cu noile interpretari date feminitatii contemporane, prin intermediul unei piese vestimentare esentialmente feminina: rochia - fie ea casual, office, de cocktail sau de seara.

Modelele de rochii propuse pentru aceste sezon se remarca, dincolo de specializarea functionala - de zi/de seara/de serviciu etc.-, prin anumite trasaturi comune la nivelul texturilor si al croielii.

Primul trend in materie de rochii de toamna-iarna are la baza texturile pretioase. Aici intalnim in primul rand materialele elegante de genul taftalei sau lameului, folosite atat pentru tinutele de seara, cat si pentru cele de cocktail sau de club. Tot aici putem vorbi de impresionantele broderii in stil oriental, realizate in special in variantele metalizate - precum vedem in colectiile Balmain, Max Mara sau Alexander McQueen.

3.1_phillip_lim_aw2010.jpg
balmain_aw2010(1).jpg
bottega_veneta_fw01_11(3).jpg
gianfranco_ferre_rochie1_aw2010.jpg
oscar_de_la_renta_rochie4_aw2010.jpg
salvatore_ferragamo_rochie1_aw2010.jpg
 


Un al doilea trend mizeaza pe folosirea seducatorului satin, atat pentru rochiile inspirate din vestimentatia de budoar, cat si pentru rochiile lungi de seara sau chiar pentru cele casual-chic.

oscar_de_la_renta_rochie1_aw2010.jpg
roccobarocco_aw2010.jpg
yves_saint_laurent_aw2010(2).jpg
 


La un alt nivel al exprimarii feminine avem modelele de rochii cu detalii florale, volane si pliseuri diafane, care ne duc cu gandul la inocenta, suavitate si romantism.

nina_ricci_fw01_11(1).jpg
valentino_aw2010(3).jpg
valentino_aw2010(4).jpg
 


Un alt patrulea trend in materie de rochii are in prim-plan o viziune mai provocatoare asupra feminitatii, viziune exprimata la nivel structural prin insertiile generoase de voal negru sau dantela semitransparenta. Acestea sunt uneori combinate cu alte detalii specifice sezonului, cum ar fi insertiile de paiete, cele de blana sau imprimeurile de tip animal print.

chanel_aw2010(7).jpg
dolce_gabbana_rochie_aw2010.jpg
emilio_pucci_aw2010(5).jpg
 


Foarte in voga in acest sezon sunt si rochiile din jerseu, lana venetiana sau casmir, cu detalii delicate de textura sau cu insertii opulente de dantela, blana, pene sau franjuri.

Chanel_aw2010(10).jpg
Chanel_aw2010_rochie2.jpg
Oscar_De_La_Renta_rochie3_aw2010.jpg
 


Alte tipuri de materiale luxoase folosite in acest sezon pentru crearea unor rochii atat de zi, cat si de seara, sunt pielea si catifeaua. Acestea pot fi intalnite in multiple variante stilistice si functionale - de la stilul military la cel minimalist, si de cel delicat de cocktail la cel impunator de seara.

akris_rochie_aw2010.jpg
lanvin_fw01_11(2).jpg
zac_posen_aw2010(2).jpg
 


Iar daca vorbim de stilul minimalist, acesta este bine reprezentat in acest sezon prin rochii monocrome albe, negre sau in culori puternice (precum rosu sau violet). La nivelul croielii se remarca asimetriile, decupajele minimale si gulerele rasfrante, in timp ce la nivelul texturilor se remarca folosirea materialelor inovatoare, in special a celor cu fibra elastica.

brian_reyes_rochie_aw2010.jpg
gucci_aw2010(2).jpg
versace_aw2010_rochie2.jpg
 


Cu atatea variante de rochii, fermecatoare si usor de adaptat oricarui stil vestimentar, exprimarea feminitatii ne este in acest sezon mai la indemana ca oricand.


Andreea Peticaru

Sursa foto: Hepta


Te-ar putea interesa:
  • Rochii de mireasa Franc Sarabia- colectia toamna-iarna 2009-2010

    Casa de moda Franc Sarabia a lansat noua colectie de rochii de mireasa pentru toamna-iarna 2009-2010, semnata de designerul Francis Montesinos. Aceasta colectie sofisticata si eleganta este potrivita atat zilelor mai calduroase, cat si celor specifice anotimpului rece.

  • Pantaloni toamna-iarna 2010

    Cele mai fierbinti propuneri de pantaloni pentru sezonul de toamna-iarna 2010 vin din sfera unei elegante relaxate, de influenta retro, androgina sau rock-chic.

  • Bluze toamna-iarna 2010

    Bluzele sezonului de toamna-iarna 2010 se remarca prin croielile de inspiratie retro, minimalista ori futurista si materialele puternic tactile folosite.

  • Manusi toamna-iarna 2010

    Marii designeri ne propun felurite modele de manusi pentru sezonul de toamna-iarna 2010. Ele ne tin de cald atunci cand frigul isi arata coltii si, in plus, sunt o inconfundabila declaratie de stil.

  • Pantaloni toamna-iarna 2009 - 2010

    In acest sezon, in ceea ce priveste pantalonii, tendintele sunt la extreme, variind de la cei skinny care scot in evidenta formele corpului, la cei foarte largi, care dau corpului noi linii. O caracteristica definitorie a trendului acestui sezon este insa talia inalta accentuata.

Mesaje (1) »
...
scris de vizitator, November 29, 2010

imi place foarte mult casmirul si dantela asa ca le voi purta iarna asta cu mare placere.. ma bucur ca imi dati idei vestimentare si de bijuterii si accesorii, ca de fiecare data iar o sa ma inspir din articolele voastre

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii