Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Structural Thinking - gala absolventilor UNAB 2010

Marti, 29 Iunie 2010
Structural Thinking - gala absolventilor UNAB 2010"Structural Thinking" este colectia prezentata de Lavinia Nistor, fost fashion editor si actual colaborator al stilfeminin.ro, in cadrul galei absolventilor Universitatii Nationale de Arte Bucuresti - sectia design vestimentar. Colectia, coordonata de Conf. Univ. Dr. Doina Lucanu, s-a remarcat printr-un limbaj artistic inedit, care a alaturat expresivitatea tehnicii ceramicii cu aceea a vitraliului.

Astfel, colectia a mizat pe jocul dintre suprafetele structurale caracteristice ceramicii si alaturarile de gol si plin, transparent si opac, caracteristice vitraliului. Aceste elemente specifice au intrat in limbajul modei sub forma structurilor in forma de fagure de diferite marimi si culori, care au fost combinate cu suprafete lucioase si semilucioase realizate din materiale neconventionale.

Piesele cheie abordate - deux-pieces-uri elegante, salopete asimetrice si rochii seducatoare - se adreseaza femeii moderne, constiente de atuu-urile ei si careia nu ii este frica sa iasa in fata. Desi cele sapte tinute sunt destinate in principal lumii spectacolului, ele pot fi abordate cu succes de orice femeie indragostita de extravagantele modei.

La nivel stilistic se observa folosirea elementelor specifice anilor '80 - umerii supradimensionati, rochiile scurte si mulate, machiajul puternic, parul tapat - care se impletesc cu influente indulcite din subcultura Goth, aparuta in aceeasi perioada. Cromatica minimalista, formata din gri, bej, rosu si negru, sustine cu succes aceste influente. Aplicata texturilor care imita pielea si ineditelor sandale cu platforme, aceasta confera colectiei un aspect "selenar", usor futurist.

Colectia "Structural Thinking" este desavarsita de machiajul realizat de Carmen Elena Vasile si de coafurile Alinei Vasile.

Ii uram mult succes Laviniei Nistor si pe mai departe, in profesia de viitor designer vestimentar.


lavinia(11).JPG
lavinia(12).JPG
lavinia(15).JPG
lavinia(3).JPG
lavinia(4).JPG
lavinia(5).JPG
lavinia(6).JPG
lavinia(7).JPG
lavinia(9).JPG
 


foto by: Bogdan Catargiu


Te-ar putea interesa:
  • Gala absolventilor de moda 2010

    Tuturor celor interesati de fenomenul modei contemporane, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti le propune joi, 24 iunie, un eveniment special: "Start 2010. Gala absolventilor UNAB".

  • Moda primavara-vara 2011, la Gala AVANPREMIERE 2010

    Ieri seara a avut loc Gala AVANPREMIERE, evenimentul care a incheiat cele trei zile de AVANPREMIERE Fashion and Life-style Fest, cu prezentarea noilor tendinte pentru 2011, in viziunea a 10 talentati designeri romani.

  • Gala Avanpremiere - Rue des Trucs

    Aflata la cea de-a opta editie, Gala Avanpremiere este unul dintre cele mai importante evenimente de moda din Romania.

  • Accesorii de la Met Gala 2012

    Fiecare rochie magnifica care a fost purtata seara trecuta pe covorul rosu la Met Gala, a fost completata de accesorii pe masura. Am aruncat o privire la detalii: bijuterii, genti si pantofi, care au intregit tinutele vedetelor prezente la acest eveniment.De la cerceii extravaganti ai lui Gwyneth Paltrow pana la pantofii lui Florence Welsh, accesoriile de la Met Gala merita atentia noastra.Haideti sa vedem cateva dintre aceste accesorii care poate va inspira si pe voi pentru urmatoarele evenimente la care veti participa.

  • Tinutele de la Met Gala 2012

    Met Gala 2012 este un eveniment care a strans toata lumea buna din aria mondena.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii