Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tendinte machiaj toamna-iarna 2010-2011

Vineri, 29 Octombrie 2010
Tendinte machiaj toamna-iarna 2010-2011
Foto: Hepta
Sezonul de toamna-iarna 2010-2011 ne intampina cu o serie de machiaje diverse, care fie continua tendintele din sezonul cald, fie le inlocuiesc cu noutati provocatoare.

Sezonul rece aduce o intensificare a paletei cromatice, insotita de un grafism accentuat si de gustul pentru opulenta. Aceste tendinte sunt insa echilibrate de restrangerea accentuarii cromatice la un singur element fizionomic si de perfecta adecvare a machiajului la tinuta.

Rosul este din nou vedeta sezonului, de aceasta data intr-o varietate de nuante bogate, imprumutate de la fructele de toamna. Fie ca este vorba de caramiziul maceselor sau de rosul-rozaliu al zmeurei, de textura cremoasa sau de cea usor stralucitoare, batonul de ruj rosu a devenit accesoriul favorit al toamnei.

Donna_Karan_machiajaw2010.jpg
Just_Cavalli_machiajaw2010.jpg
Karl_Lagerfeld_machaijaw2010.jpg
 


Daca rosul divelor din alte timpuri este prea indraznet pentru noi, putem alege sa accentuam alta parte a fizionomiei noastre - de exemplu, pleoapele. Pentru acest sezon, stilistii ne propun nuante in acord cu cele din natura: brun, cafeniu, crem, aramiu, auriu sau culoarea cuprului, insotite de nuante asemanatoare pe buze. Pentru un look impecabil vom folosi texturile lucioase ori stralucitoare fie numai pe buze, fie numai pe pleoape.

Anna_Sui_machiajaw2010.jpg
Christian_Dior_machiajaw2010.jpg
Oscar_De_La_Renta_machiajaw2010.jpg
 


Iar daca nuantele toamnei nu se afla printre favoritele noastre, putem apela oricand la clasicul contur negru/inchis la culoare, aplicat acum din abundenta in stilul Cleopatrei. Pentru a spori luminozitatea ochilor vom folosi fie o nuanta naturala, luminoasa pe restul pleoapei, fie un strop de creion alb/auriu in coltul intern al ochiului sau pe pleoapa inferioara. Iar pentru buze vom folosi o nuanta de roz nude sau una cu tenta de alb.

Giambattista_Valli_machiajaw2010.jpg
Jill_Stuart_machiajaw2010.jpg
yohjiPyamamoto_machiajaw2010.jpg
 


Nici machiajul de tip "smokey eyes" nu a iesit din tendinte, fiind adaptat cu nuantele metalice ale sezonului rece (incluzand aici albastrul marin sau petrol). Sunt permise si combinatiile de doua sau chiar trei nuante metalice, atata timp cat finisajul machiajului ramane unul curat.

Diane_Von_Furstenberg_machiajaw2010.jpg
Lanvin_machiajaw2010.jpg
Max_Mara_machiajaw2010.jpg
 


Fie ca aplicam o varianta soft de smokey eyes, fie ca preferam un machiaj nude, sprancenele accentuate cu ajutorul creionului ne vor desavarsi machiajul ochilor, permitandu-ne in acelasi timp sa renuntam la mascara. Sprancenele conturate merg de minune si in cazul buzelor rosii, mai ales daca renuntam la fardul de pleoape (si la mascara).

Alberta_Ferretti_machiajaw2010.jpg
Chloe_machiajaw2010.jpg
Prada_machiajaw2010.jpg
 


De asemenea, putem opta pentru accentuarea obrajilor, aplicand un blush sidefat in centrul lor si unul mat - in nuante de piersica ori caramiziu - pe pometi. Nu vom folosi insa cele doua variante de accentuare (a sprancenelor, respectiv a obrajilor) impreuna, deoarece riscam sa stricam echilibrul intregului machiaj.

Carolina_Herrera_machiajaw2010.jpg
Marc_by_Marc_Jacobs_machiajaw2010.jpg
Michael_Kors_machiajaw2010.jpg
 


O ultima tendinta in makeup-ul acestui sezon este simetria. Astfel, daca aplicam o nuanta fructata de buze, putem folosi linistite o nuanta din aceeasi gama cromatica pentru pleoape. Iar daca machiajul ochilor este minimal, un ruj intr-o nuanta de rozaliu nude devine complementul perfect.

DG_machiaj_aw2010.jpg
Gucci_machiajaw2010.jpg
Kenzo_machiajaw2010.jpg
 


Fie ca vrem sa ne evidentiem buzele sau doar ochii, sprancenele sau intregul chip, designerii ne vin in ajutor in acest sezon cu o multime de propuneri cuceritoare.  


Andreea Peticaru


Sursa foto: Hepta



Te-ar putea interesa:
  • Machiaj tendinte toamna-iarna 2011/2012

    Fa-te frumoasa in acest sezon si completeaza-ti tinutele cu un ruj rosu sexy sau cu un eyeliner fin. Inspira-te din aceste stiluri de machiaj de pe podium.

  • Tendinte machiaj toamna-iarna 2010: machiajul in stilul anilor '70

    Machiajul anilor '70 este din nou in lumina reflectoarelor, regasindu-se printre diversele tendinte ale sezonului de toamna-iarna 2010. El este sinonim, in istoria machiajului, cu naturaletea si atentia sporita acordata ingrijirii tenului.

  • Tendinte toamna-iarna 2011/2012

    In noul sezon predomina piesele vestimentare clasice cu un aer modern, tinute inspirate din anii `60 si `70, elemente sic preluate din garderoba masculina, buline jucause, texturi rafinate, dantela, denimul, blana, dar si culori puternice. Vezi care sunt principalele tendinte ale sezonului toamna-iarna 2011/2012, inspira-te din ele si pregateste-ti garderoba pentru sezonul care urmeaza.

  • Pantofi - Tendinte toamna-iarna 2011/2012

    In sezonul care urmeaza, totul este posibil. Se poarta de toate, de la pantofi cu talpa joasa la pantofi cu platforme, de la pantofi in nuante neutre la cei cu imprimeuri cat mai traznite, sclipici si culori puternice.

  • Pantofi – top 10 tendinte toamna-iarna 2011/2012

    Fiind la inceput de sezon, trebuie sa iti pregatesti garderoba pentru sezonul care urmeaza, iar pantofii reprezinta un detaliu esential din tinuta ta.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii