Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tendinte toamna-iarna 2011/2012

Marti, 06 Septembrie 2011
Tendinte toamna-iarna 2011/2012
Sursa foto: Hepta
In noul sezon predomina piesele vestimentare clasice cu un aer modern, tinute inspirate din anii `60 si `70, elemente sic preluate din garderoba masculina, buline jucause, texturi rafinate, dantela, denimul, blana, dar si culori puternice.

Vezi care sunt principalele tendinte ale sezonului toamna-iarna 2011/2012, inspira-te din ele si pregateste-ti garderoba pentru sezonul care urmeaza.


Zilele racoroase sunt pe cale sa isi faca aparitia, prin urmare sigur iti doresti sa stii ce sa iti adaugi in garderoba ta pentru sezonul rece. Totusi, sunt cateva tendinte pentru sezonul toamna-iarna 2011/2012 de care trebuie sa tii cont pentru a-ti pregati garderoba. De la piese retro la cele clasice, imprimeuri indraznete si culori puternice, lasa-ti imaginatia sa zboare si distreaza-te dand un plus de stil tinutelor tale autumnale.

Retro


Tendintele sezonului toamna-iarna 2011/2012 presupun o revenire puternica a stilului anilor `60 si `70. Adopta stilul anilor`60 in acest sezon ce presupune gulere rotunde sau inalte, haine cu umerii cazuti si mansete.
 
Texturile pretioase precum brocartul si accesoriile  sunt piesele cheie pentru a completa look-ul retro. Inspira-te din colectiile Burberyy Prorsum, Loewe, Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Jil Sander, Celine si Valentino.

De asemenea, te poti intoarce in trecut, prin anii `70 si sa arunci  si sa arunci o privire peste colectiile Jill Stuart sau House of Hooland pentru un plus de creativitate.

Foto: Bottega Veneta; Burberry Prorsum; Prada; House of Holland; Jill Stuart; Yves Saint Laurent

bottega-veneta.jpg
burberry-prorsum.jpg
colectie-prada.jpg
house-holland.jpg
jill-stuart.jpg
yvessaint-laurent.jpg
 

Masculin


Piesele de inspiratie masculina ale sezonului toamna-iarna 2011/2012 presupun blazere oversized sau suprapuse in zona pieptului, haine avangardiste cu o alura cool androgina.

Indrazneste si vei observa ca pana si cele mai anoste costume pot deveni o adevarata dovada de stil. Inspira-te din colectiile Sportmax, Jil Sander, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Limi Feu, DKNY, Yigal Azrouel, Gucci si Moschino.

Dantela


Dantela este unul dintre cele mai romantice trenduri ale sezonului. In sezonul toamna-iarna 2011/2012, regasim dantela in tot felul de variante, de la dantela simpla la dantela imprimata sau colorata (Julien MacDonald, Blumarine, Marc Jacobs, Dolce&Gabbana, Kenzo, Jonathan Sauders, Valentino, Giles Deacon).

Folosita in special in cazul rochiilor si a bluzelor, dantela emana senzualitate si feminitate. Nuantele inchise sunt cele care domina podiumurile de moda.

Denimul


Precum am putut observa deja, piesele vestimentare clasice revin in moda. Denimul reprezinta una dintre texturile care nu inceteaza sa ne surprinda si care este mereu reinterpretata. In acest sezon, denimului i s-a conferit un caracter functional si versatil.

Designerii au demonstrat inca o data calitatea acestei texturi prin diferite modele extraordinare (Isabel Marant, G-Star, Dsquared2).

Foto: Dolce&Gabanna; Isabel Marant; G-Star; Tommy Hilfiger; Valentino; Yigal Azrouel

dolce-gabbana.jpg
isabel-marant.jpg
stra-raw.jpg
tommy-hilfiger.jpg
valentino-colectie.jpg
yigal-azrouel.jpg
 


Rosu


Podiumurile sunt asaltate de nuante superbe de rosu, o paleta extraordinara ce variaza de la rosu rubin la visiniu sau nuanta fructelor de padure. Tinutele de culoare rosie emana feminitate cand sunt alcatuite din rochii de seara sau fuste midi.

Rosu poate fi remarcat si in cazul tricotajelor sau a hainelor clasice de inspiratie masculina (Elie Saab, Rodarte, Laura Biagiotti, Lanvin, Diane von Furstenberg, Giambattista Valli, Costume National, Akris, Talbot Runhof, Yohju Yamamoto).

Albastru cobalt


Moda s-a indragostit de albastrul cobalt. Desi este o nuanta pentru zilele de vara, albastrul cobalt de toamna este foarte sexy.

Aceasta nuanta rafinata si vibranta completeaza tinutele urbane si croielile impecabile, masculine. Poate fi vazut la Gareth Pugh, BCBG by Max Azria, Yves Saint Laurent, Valentino, Zac Posen, Jean Charles Castelbajac, Isaac Mizrahi, Diane von Furstenberg si Versace.

Alb si negru


Martin Grant, Haider Ackermann, Narciso Rodriguez si Celine sunt unii dintre designerii care au adoptat combinatia alb-negru. Totusi, nu au fost singurii. De la Giambattista Valli si Issey Miyake la Rick Owens si Balenciaga, tinutele alb si negru au fost integrate cu usurinta in modelele moderne combinate cu un fler minimalist.

Foto: Akris; Celine; Diane von Furstenberg; Gareth Pugh; Martin Grant; Versace

akris-imagine.jpg
celine-imagine.jpg
diane-furstenberg.jpg
gareth-pugh.jpg
martin-grant.jpg
versace-colectie.jpg
 

Carourile


Carourile vor fi mereu la moda iar tendintele din acest sezon sunt un bun exemplu in acest sens. Faimosul imprimeu se regaseste in colectiile Ashish, Carven, Tory Burch, Band of Outsiders, L.A.M.B, Missoni si Jean-Charles de Castelbajac si in piese vestimentare, ca de exemplu rochiile sau jachetele.

Bulinele


Pregateste-te sa te distrezi in acest sezon si sa te umpli de buline! Fuste, rochii, pantaloni si bluze, poti incerca o tinuta din cap pana in picioare cu imprimeu cu buline sau poarta doar o singura piesa vestimentara cu acest imprimeu. Incearca combinatii cat mai neobisnuite sau poarta un accesoriu cu buline la o tinuta simpla.

Poti observa acest trend in colectiile semnate Stella McCartney, David Koma, Paul Smith, Diane von Furstenberg, House of Holland si Marc Jacobs.

Pantalonii in nuante puternice


Culorile puternice nu sunt doar pentru sezonul estival. In sezonul toamna-iarna 2011/2012 si-au facut aparitia pantalonii in culori puternice si nu sunt deloc simpli. Combina-i cu accesorii neutre precum poti observa la Karen Walker sau 3.1 Phillip Lim.

Foto: David Koma; Missoni; Paul Smith; Phillip Lim; Yves Saint Laurent

David_Koma_hepta_320739.jpg
david-koma2.jpg
missoni-poza.jpg
paul-smith.jpg
phillip-lim.jpg
saint-laurent.jpg
 

Blana


Deloc practica, blana este sinonima cu luxul si opulenta in acest sezon. Paltoanele oversized si rochiile maxi, palariile si manusile, extravaganta nu are limite in toamna anului 2011. In sezonul texturilor rafinate si pretioase sau a broderiilor romantice, piesele vestimentare din blana fac diferenta in cazul tinutelor.

Trendul
a fost observat la Alexander McQueen, Celine, Prada, Loewe, Ann Demeulemeester, Oscar de la Renta, Naeem Khan, Valentino si Giles Deacon.

Pielea


Una dintre tendintele in moda prezente in ultimele sezoane este pielea. In acest sezon, pielea se regaseste in variante ultramoderne si modele inovative, intr-o gama de culori foarte variata (Louis Vuitton, Chloe, Hermes, Giles Deacon, Valentino, Loewe, Michael Kors, Gucci).

Rochiile din piele, paltoanele turcoaz, jachetele portocalii sau pantalonii negri sunt piesele care duc pielea intr-o cu totul o alta dimensiune, dincolo de stilul punk.


Tricotajele


Trebuie sa recunosti ca nu poate fi vorba de iarna fara tricotaje. In acest sezon, puloverele tricotate arata grozav combinate cu fuste maxi, pe langa faptul ca iti tin de cald in sezonul rece.

Prin urmare, pe masura ce se apropie vremea rece, investeste intr-un pulover versatil care iti va reinventa garderoba de iarna.

Foto: Adam; Chloe; Gucci; Loewe; Oscar de la Renta; Tracy Reese

adam-imagine.jpg
chloe-poza.jpg
gucci-poza.jpg
loewe-imagine.jpg
oscar-de-la-renta.jpg
tracy-reese.jpg
 




Te-ar putea interesa:
  • Hairstyle – tendinte toamna-iarna 2011/2012

    De la parul neglije la cel finisat, de la un look natural la diverse impletituri si cozi jucause, coada de cal si cocuri elegante, iata care sunt ultimele tendinte in materie de hairstyle pentru sezonul toamna-iarna 2011/2012.

  • Machiaj tendinte toamna-iarna 2011/2012

    Fa-te frumoasa in acest sezon si completeaza-ti tinutele cu un ruj rosu sexy sau cu un eyeliner fin. Inspira-te din aceste stiluri de machiaj de pe podium.

  • Manichiura: tendinte toamna-iarna 2011/2012

    Modernizeaza-ti stilul acordand atentie noilor tendinte din moda, printre care se numara si manichiura. In acest sezon, se poarta o manichiura colorata si eleganta.

  • Pantofi - Tendinte toamna-iarna 2011/2012

    In sezonul care urmeaza, totul este posibil. Se poarta de toate, de la pantofi cu talpa joasa la pantofi cu platforme, de la pantofi in nuante neutre la cei cu imprimeuri cat mai traznite, sclipici si culori puternice.

  • Pantofi – top 10 tendinte toamna-iarna 2011/2012

    Fiind la inceput de sezon, trebuie sa iti pregatesti garderoba pentru sezonul care urmeaza, iar pantofii reprezinta un detaliu esential din tinuta ta.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii