Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Trend Report - toamna iarna 2009-2010

Vineri, 11 Septembrie 2009
Trend Report - toamna iarna 2009-2010Pusa in fata unei situatii fara precedent, moda este nevoita sa se adapteze cerintelor unei piete de consumatori care nu mai este dispusa sa chetuiasca sume fabuloase doar de dragul artei.

Asadar, contextul economic actual se reflecta in trendurile sezonului rece: negrul pare sa fie un laitmotiv al modei, tinutele sunt mult mai riguroase si mai sobre, designerii merg la sigur mizand pe reinterpretarea unor piese clasice.

Pe de alta parte, s-a pastrat o anumita nisa a designerilor care nu s-a detasat de creativitatea dusa la extreme, dand colectiilor un aer dramatic, teatral.

In ciuda tuturor intemperiilor cu care moda s-a confruntat in ultimele luni, ea ramane o industrie la fel de dinamica, schimbatoare si ofertanta in egala masura.

Clasic - solutia sigura

Nota clasica este una dintre tendintele cele mai puternice ale sezonului. Designerii mizeaza pe dorinta consumatorilor de a se indrepta spre achizitii sigure, care se vor dovedi imune in fata trecerii sezoanelor. Poate cea mai austera colectie este cea a Miucciei Prada care se intoarce catre anii '40, mizand pe materiale precum lana si tweed-ul si o paleta coloristica extrem de sobra de tonuri pamantii, incalzite pe alocuri de insertii de rosu.

La polul opus, Ralph Lauren reinterpreteaza masculinul intr-o paleta de culori extrem de luminoasa.
Burberry s-a axat pe trench-urile desprinse dintr-o atmosfera tipic londoneza, tendinta cu care ne-a familiarizat inca de la lansarea campaniei cu Emma Watson. (vezi imaginile campaniei aici)

Daca vorbim despre clasic, atunci nu putem omite sacourile Chanel, pe care Lagerfeld le accesorizeaza pe alocuri. Atunci cand nu foloseste negrul, gasim nuante de verde crud si roz pal. Hermes realizeaza o colectie tribut Amelia Earhart, indreptandu-se spre uniforma feminina.

albertaferretti.jpg
bottegaveneta.jpg
burberry2.jpg
calvinklein.jpg
chanel.jpg
giambattistavalli.jpg
hermes.jpg
prada.jpg
ralphlauren.jpg
 


Comeback anii '80


Balanta se echilibreaza insa cu o alta tendinta adoptata de unele dintre cele mai importante case de moda in lume - optimismul anilor '80.

Decada aceasta si-a dovedit infleunta inca din sezonul cald, insa nu si-a pierdut din putere nici in aceasta toamna. Marc Jacobs a mizat pe aceasta doza de optimism atat in colectia proprie, cat si in cea Louis Vuitton. Pentru fiecare linie designerul se indreapta spre o alta tematica, marcata de New York si Paris, care de altfel sunt doua constante in viata sa.

Cei doi designeri de la D&G au refuzat sa se supuna atmosferei generale care a marcat moda in acest sezon si au oferit un adevarat show cu ocazia prezentarii colectiei de toamna-iarna 2009/2010.

Pentru Esteban Cortez a fost cea de-a treia colectie realizata pentru Emanuel Ungaro, insa prima pe care presa de specialitate a privit-o cu ochi buni. Din nou, gasim culori puternice si fusta gogosar.

Nu poti vorbi despre trendul a la '80 fara sa faci referire la Christophe Decarnin, cel care de altfel a promovat stralucirea acestor ani. Alaturi de colectia Balmain (vezi intreaga colectie aici) care acopera latura glam a decadei, Giorgio Armani apeleaza la eleganta, rememorand influenta covarsitoare pe care casa de moda a avut-o in acea perioada.

alexanderwang.jpg
balmain.jpg
d&g.jpg
driesvannoten.jpg
emanuelungaro.jpg
giorgioarmani.jpg
gucci.jpg
lv.jpg
marcjacobs.jpg
 


Accesorii - Cizmele inaaalte


Le vedeam in un urma cu un sezon in colectia lui Antonio Berardi si rapid apoi in vestimentatia Victoriei Beckham (vezi aici). Cizmele inalte, care trec de genunchi au devenit un it-item al sezonului, un element care sa condimenteze intreg peisajul fashion.

Aceste accesorii indranzete se regasesc in numeroase colectii: pornind de la Louis Vuitton unde completeaza outfit-ul cu celebrele urechi de iepuras, si ajugand laitmotiv in colectia Rodarte. Miuccia Prada a apelat la aceasta accesorizare pentru a se indeparta macar pe alocuri de sobrietatea colectiei pentru sezonul rece, iar Hussein Chalayan a suprins printr-o colectie extrem de indrazneata.

Cizmele inalte, peste genunchi se anunta a fi un adevarat succes in aceasta toamna, dar si un element dificil de inserat intr-o vestimentatie casual. Daca doriti sa frapati cu aceasta incaltaminte, trebuie sa fiti foarte atente la material. Mergeti la sigur cu pielea naturala, in nuante de negru sau maro, fara alte insertii. Materialele gen PVC sunt cheia pentru un look kitsch, deci sunt de evitat. In egala masura trebuie sa acordati mare atentie partii superioare a unui outfit: aceasta trebuie sa fie mai sobra, mai temperata, pentru a conferi un echilibru intregii tinute.

antonioberardi.jpg
gucci.jpg
hermes.jpg
husseinchalayan.jpg
loewe.jpg
louisvuitton.jpg
louisvuitton2.jpg
prada.jpg
rodarte.jpg
 


Trendreport toamna iarna 2009-2010 partea a II-a

Andreea - Ina Gartoi

sursa foto: style.com

Te-ar putea interesa:
  • Trend Report toamna-iarna 2009-2010 - partea a II-a

    Una dintre partile bune pe care luna septembrie le aduce cu sine este schimbarea de sezon in moda. Trendurile sunt, de fapt, o sinteza a ceea ce se petrece intr-un sezon in moda.

  • Trend Report Vara 2009 - partea II

    In prima parte a Trend Reportului dedicat verii v-am vorbit despre culori, croieli, printuri si variatii propuse pe podiumurile pariziene pentru vara acestui an.

  • Trend Report Vara 2009 - Partea I

    Vara este sezonul in care ar trebui sa ne destindem, sau macar ar trebui sa ne putem permite acest lux din cand in cand. Iar in ceea ce ma priveste, relaxarea se poate imbina foarte armonios cu o doza de creativitate.

  • Culori toamna - iarna 2009-2010

    Daca pana acum am vorbit despre tendintele din acest sezon in materie de pantofi, pantaloni, pulovere si alte articole de imbracaminte, trecem mai departe la tot ce inseamna culori care se poarta in toamna - iarna 2009-2010.

  • Balmain - toamna-iarna 2009/2010

    De cateva sezoane bune, Christophe Decarnin este pe val, si implicit vorbim aici despre colectiile Balmain, ce promoveaza o intoarcere la moda anilor '80. Stralucirea disco a acestei decade a fost cartea pe care a mizat Decarnin si care s-a transformat intr-unul din cele mai puternice trenduri ale toamnei 2009, fiind promovata de numerosi alti designeri.

Mesaje (1) »
...
scris de dorina_g, September 12, 2009

anotherside-dorina.blogspot.com- blog despre tenis , moda si multe altele

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii