Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Vena Cava prezinta colectia de primavara 2012

Duminica, 11 Martie 2012
Vena Cava prezinta colectia de primavara 2012Cu toate ca cele doua creatoare Vena Cava, Lisa Mayock si Sophie Buhai, si-au gasit inspiratia pentru acest sezon in timpul unei vacante in Vietman, creand intreaga colectie de primavara intr-o camera de hotel din Koi An, viziunea lor pentru primavara 2012 si-a gasit elementul central mai aproape de casa, in apartamentul din Brooklyn in care cele doua au inceput sa creeze rochii unice pentru prietenii lor creativi din cartier.

“Am inceput Vena Cava acum 8 ani, si acesta a fost momentul potrivit sa ne intoarcem la radacinile brandului”, a declarat Buhai.

In aceste radacini au fost incluse imprimeurile geometrice, rochiile cu bretele circulare, pantalonii eleganti cu talie inalta precum si atmosefera aceea de mijloc de secol specifica colectiilor anterioare semnate Vena Cava.

Aceste principii de baza au primit un “luciu” nou cand au fost filtrate prin lentila tropicala. Imprimeurile florale au inmuiat strictetea fustelor creion, pantofii cu platform de lemn au fost finisati cu modele vietnameze traditionale, iar paleta de culori a fost in concordanta cu grandoarea pala a arhitecturii coloniale indochineze.

Trebuie sa mentionam ca detaliile ireverentioase, precum un imprimeu botanic elegant format de fapt dintr-o constelatie de frunze de marijuana, nu au fost pierdute nici ele din vedere. 

In orice caz, tricoturile largi si articolele feminine de vara au vorbit din punctul de vedere al unei garderobe practice. De exemplu, au fost prezentate mai putine tinute de seara decat de obicei, si noua colectie de genti de mana Vena Cava care va fi lansata in acest sezon se incadreaza intr-o gama de preturi stabila in jurul sumei de 275$. “Am vrut sa cream haine bazate in realitate”, a declarat Maycock, “piese usoare, relaxate, pe care le-ar purta prietenii nostri si astfel parerea lor a devenit esentiala”.

In aceeasi idee, Buhai si Maycock si-au lansat colectia de primavara intre prieteni, marcand ocazia cu o cina intima la MPD in locul unei prezentari de moda. Unii dintre cei mai apropiati prieteni ai fetelor, precum Lily Kwong, Arden Wohl, muzicianul Tennessee Thomas si actrita Hailey Gates, au prezentat tinutele luminoase de primavara. Si de ce n-ar fi pastrat evenimentul in “familie”, din moment ce si dialogul creativ a inceput tot acolo?

Intrebarea mai importanta este unde se va termina aceasta conversatie, luand in considerare climatul economic curent precum si peisajul media schimbator, tinerii designer fiind nevoiti constant sa-si regandeasca platformele traditionale.

Pentru Vena Cava acest lucru inseamna sa se lanseze virtual mai tarziu, folosind talentele fotografului Lena Dunham pentru a imortaliza seria Prietenii Vena Cava. Sa speram ca preocuparile practice nu vor umbri incidenta fanteziei in “expunerile” ce urmeaza.

Autor: Noemi Szoke
Sursa imagini: Hepta
1.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
2.jpg
20.jpg
21.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 

Te-ar putea interesa:
  • The Row prezinta colectia de primavara 2012

    Este usor sa intri in reveria primaverii atunci cand urmaresti colectia pala, diafana si aerisita prezentata de The Row. Cu toate ca locatia aleasa pentru prezentarea colectiei de primavara a fost o pivnita fara ferestre din New York, Ashley si Mary Kate Olsen au reusit sa evoce sentimentul zilelor scaldate de soare si o atitudine lipsita de efort printr-o colectie centrata pe formele tunicilor stratificate peste pantaloni din materiale transparente brodate cu margele stalucitoare, asortate cu sandale joase.

  • Miu Miu prezinta colectia de primavara 2012

    Ce poti sa faci daca esti designerul desemnat sa prezinte ultima colectie din lungul sir al prezentarilor de primavara, in ultimul oras, pentru o audienta care a urmarit numai defilari de moda timp de patru saptamani, pe manechine tinere, care au ajuns intr-un punct in care sunt atat de obosite incat le aluneca machiajul de pe fata?Ei bine, incerci sa apuci ultimele ramasite de atentie pe care publicul le mai are si incerci sa le faci o sinteza a sezonului. Exact asta a facut si Miuccia Prada pentru colectia de primavara Miu Miu, un brand care a avut un adevarat success pe podium datorita rochiilor inspirate din anii ’40 si pantofilor stralucitori in sezonul de toamna 2011.

  • Rag & Bone prezinta colectia de primavara 2012

    Exista o regula nescrisa in lumea modei conform careia e nevoie de 10 ani pentru ca un brand sa inceapa sa influenteze masele, pentru ca oamenii sa stie ce reprezinta si pentru ca designerii sa inceapa sa-si “extinda” aripile.Aceasta idee pare sa fie intarita de agitatia palpabila din jurul prezentarii de primavara Rag & Bone. Brand-ul categorizat odata contemporan de strada a ajuns acum, dupa aproape 10 ani, la organizarea de prezentari situate la nivelul unui adevarat eveniment New York-ez elegant, cu audienta nerabdatoare.

  • L.A.M.B. prezinta colectia de primavara-vara 2012

    Colectia de primavara-vara 2012 L.A.M.B. a lui Gwen Stefani vine cu un aer urban si reda atmosfera din New York prin imprimeurile si culorile folosite.

  • Gap prezinta colectia de primavara-vara 2012

    Patrick Robinson a parasit casa de moda Gap, insa colectia de primavara-vara 2012 n-a dat de inteles cum ca ar lipsi ceva din tot ce inseamna atitudinea Gap.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii