Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Arsenicul, eficient in lupta contra leucemiei

Joi, 15 Iulie 2010
Arsenicul, eficient in lupta contra leucemieiArsenicul, o substanta utilizata in medicina de peste 3.000 de ani, s-a dovedit a fi deosebit de eficace contra unei forme grave de leucemie, insa misterul acestei eficiente a fost descifrat abia recent de o echipa de cercetatori francezi, informeaza AFP.

Studiul realizat de echipa coordonata de Hugues de Thé, alcatuita din specialisti provenind de la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM), Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) si Universitatea Paris Diderot, sustinuti de Liga franceza contra cancerului, a fost publicat marti, in revista medicala americana Cancer Cell.

Arsenicul, folosit in Grecia Antica pentru a trata tusea, lepra si sifilisul, este folosit in zilele noastre pentru a trata si vindeca leucemia acuta promielocitica, o forma rara si deosebit de grava de leucemie, care afecteaza toate categoriile de varsta. In Franta, sunt diagnosticate circa 100 de cazuri noi in fiecare an.

Dezvoltarea acestui tip de leucemie se caracterizeaza prin fuziunea unor proteine, PML si RARA. Proteina de fuziune PML/RARA produce leucemia celulara, fiind numita din acest motiv "oncoproteina".

Uimitoarea eficienta a trioxidului de arsenic (As2O3) in tratamentul contra acestui tip de leucemie a fost evidentiata in premiera in China, in anii '90, informeaza Mediafax.

Gratie unor studii precedente coordonate de profesorul Hugues de Thé, acest derivat al arsenicului ucide celulele susa canceroase prin distrugerea proteinei care le produce. Insa mecanismele acestui proces reprezentau pana de curand un mare mister.

Cercetatorii francezi au descoperit insa acest mecanism: arsenicul induce un anumit "stres oxidativ" si favorizeaza aglutinarea proteinelor PML/RARA, creand legaturi foarte puternice intre ele. Aceste legaturi favorizeaza ulterior fixarea peptidei SUMO si declanseaza distrugerea proteinei anormale PML/RARA.

In paralel, arsenicul se fixeaza el insusi direct pe aceasta proteina, contribuind la distrugerea ei.



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii