Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Aspirina, luata zilnic, reduce riscul de deces in cazul cancerului

Vineri, 04 Martie 2011
Aspirina, luata zilnic, reduce riscul de deces in caz de cancerAspirina, administrata zilnic in doze mici, reduce considerabil riscul de mortalitate cauzat de anumite tipuri de cancer comune, precum cel de colon si cel la prostata, potrivit unui studiu publicat, marti, in revista medicala britanica The Lancet, informeaza AFP.

Studii precedente au relevat faptul ca aspirina, administrata in doze mici (75 de miligrame pe zi) pe termen lung, reduce cu peste o treime riscul de mortalitate cauzat de cancerul colorectal.

In cadrul noului studiu, cercetatorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie au analizat dosarele medicale ale persoanelor suferind de mai multe tipuri de cancer, intocmite in timpul unor teste clinice, efectuate atat pe pacienti carora li s-a administrat zilnic aspirina, cat si pe pacienti care nu primeau aceste doze zilnice. Aceste teste vizau preventia cardiovasculara (infarct, atac de cord etc.), nu cancerul.

Pentru noul studiu, autorii au retinut opt teste efectuate pe 25.570 de pacienti, informeaza Mediafax.

In opinia cercetatorilor britanici, aspirina, administrata zilnic timp de 5-10 ani, asa cum a fost cazul in acele teste clinice, reduce riscul de mortalitate pentru toate tipurile de boli (inclusiv riscul de hemoragie fatala), cu circa 10%.

Potrivit acestui studiu, pe o durata de 20 de ani, reducerea riscului de deces cauzat de cancer este de 10% pentru cel de prostata, de 30% pentru cel pulmonar, de 40% pentru cel colorectal si de 60% pentru cel esofagian. Pentru cancerul esofagian, ca si pentru cel pulmonar, beneficiile se limiteaza la o singura categorie de tumori - adenocarcinom.

In opinia autorilor britanici, daca toti oamenii ar fi tratati cu doze mici de aspirina pe o perioada de 20-30 de ani, persoanele care urmeaza acest tratament vor avea, in jurul varstei de 50 de ani, cele mai mari beneficii.

Studii complementare sunt necesare, afirma cercetatorii, in special pentru a evalua impactul aspirinei asupra cancerelor feminine.

O perioada de monitorizare de peste 20 de ani este indispensabila pentru a verifica daca mortalitatea cauzata de cancer nu va inregistra o crestere spectaculoasa la o varsta mai inaintata, dupa incheierea tratamentului.

Aceste rezultate nu vor sa sugereze necesitatea ca fiecare adult sa inceapa imediat sa ia aspirina, ci demonstreaza doar beneficiile importante aduse de aspirina administrata in doze mici, pe termen lung, in ceea ce priveste reducerea mortalitatii cauzate de mai multe tipuri de cancer comune.

Cancerul provoaca circa 1,7 milioane de decese, in fiecare an, in Europa.


Te-ar putea interesa:
 • Persoanele de peste 40 de ani care iau aspirina pot reduce riscul aparitiei cancerului

  Persoanele de peste 40 de ani care iau aspirina in mod regulat pot reduce riscul aparitiei cancerului mai tarziu, maximizand astfel potentialul de prevenire al medicamentului, informeaza BBC News si MEDIAFAX.

 • Aspirina scade riscul de deces cauzat de cancerul la colon

  Aspirina este folositoare in prevenirea reaparitiei cancerului la colon, micsorand, totodata, riscul de deces din cauza acestei maladii, potrivit unui studiu american, publicat in Journal of the American Medical Association, informeaza Reuters.

 • Ciocolata consumata dupa un infarct reduce riscul de deces

  Persoanele care, dupa ce au suferit un infarct, consuma ciocolata de cel putin doua ori pe saptamana prezinta de trei ori mai putine riscuri de a deceda din cauza unei maladii cardiovasculare, comparativ cu cei care nu consuma deloc acest desert, potrivit unui studiu suedez preluat de AFP.

 • Excesul de greutate dubleaza riscul de deces din cauza cancerului la prostata

  Excesul de greutate dubleaza riscul de deces din cauza cancerului la prostata, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in Statele Unite si publicat in revista medicala Cancer, informeaza Reuters. La studiu au participat 788 de pacienti cu cancer la prostata in stadiu avansat, care au oferit date despre indicele de masa corporala (IMC), calculat prin impartirea greutatii (in kilograme) la patratul inaltimii (in metri). 

 • Calciul reduce riscul de aparitie a cancerului

  Consumul de calciu reduce riscul de aparitie a cancerului la colon si a altor tumori ale tubului digestiv, potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, publicat in revista americana Archives of Internal Medicine, informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
 • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
 • Cu toamna in par
 • Make-up trends pentru sezonul rece
 • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
 • Umbrele...de toamna
 • Cum sa ai buze frumoase
 • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii