Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Aspirina scade riscul de deces cauzat de cancerul la colon

Joi, 13 August 2009
Aspirina scade riscul de deces cauzat de cancerul la colonAspirina este folositoare in prevenirea reaparitiei cancerului la colon, micsorand, totodata, riscul de deces din cauza acestei maladii, potrivit unui studiu american, publicat in Journal of the American Medical Association, informeaza Reuters.

Aspirina ocupa deja un loc important in numeroase cabinete medicale din lume. Medicii considera ca o doza de aspirina mica administrata zilnic poate sa reduca numarul infarctelor si al atacurilor cerebrale, alungand, totodata, si durerile.

Alte studii au demonstrat ca aspirina poate sa reduca riscul de aparitie a cancerului la colon. Cel mai recent dintre acestea a relevat faptul ca acest medicament poate chiar sa previna decesul provocat de cancerul colorectal, informeaza Mediafax .

Andrew Chan, de la Massachusetts General Hospital si Harvard Medical School din Boston, si colegii sai au studiat efectele aspirinei asupra a 1.279 de pacienti - femei si barbati - suferind de cancer colorectal care nu se raspandise la alte organe din corp.

Cercetatorii americani au descoperit ca pacientii care au luat aspirina cu regularitate dupa ce au fost diagnosticati sunt cu 30% mai putin expusi riscului de deces din cauza acestei boli, comparativ cu pacientii care nu au luat aspirina. Aceste persoane au fost, totodata, cu 21% mai putin expuse riscului de deces provocat de oricare alta maladie.

Studiul s-a desfasurat timp de doua decenii.

"Aceste rezultate sugereaza faptul ca aspirina poate influenta biologia tumorilor biorectale, contribuind la prevenirea reaparitiei lor", a explicat Andrew Chan.

Acelasi medic american a declarat ca aspirina are acest efect benefic deoarece reuseste sa blocheze enzima ciclooxigenaza 2 (COX-2), care catalizeaza procesele inflamatorii si diviziunea celulara. Multe tumori produc din abundenta aceasta enzima.

In ciuda efectelor ei benefice, aspirina poate sa provoace hemoragii serioase la nivelul stomacului. Medicii considera ca sunt necesare studii suplimentare, atent controlate in cadrul etapelor de testare, inainte ca acest medicament sa poata fi recomandat in mod oficial pacientilor suferind de cancer de colon.

Cancerul colorectal este pe locul al doilea in topul tipurilor de cancer care fac cele mai multe victime in Statele Unite, dupa cancerul pulmonar, cu peste 50.000 de bolnavi in fiecare an, potrivit U.S. National Cancer Institute.
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii