Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Degeraturile - un pericol al sezonului rece

Vineri, 21 Decembrie 2012
Degeraturile - un pericol al sezonului receIn perioada iernii suntem panditi de diferite pericole care ne pot afecta sanatatea. Degeraturile reprezinta una dintre cele mai intalnite afectiuni din perioada rece.

Degeraturile
reprezinta leziuni locale provocate de temperaturile extrem de scazute, care pot avea efecte dezastruase asupra corpului omenesc daca nu sunt tratate la timp si corespunzator.

Degeraturile apar in sepcial la extremitatile corpului (maini, picioare), dar si in zona fetei (urechi, obraji, nas). Aceste zone sunt mai predispuse la degeraturi, pe de o parte din cauza unei circulatii sangvine mai scazute, iar pe de alta parte din cauza unei expuneri mai mari la temperaturile scazute de afara.

Degeraturile, ca si arsurile, au diferite grade, in functie de gravitatea leziunii:

Gradul 1: zonele afectate prezinta roseata, o umflatura usoara si mancarimi suparatoare, apare deficit senzorial

Gradul 2: apar basici care contin un lichid, zona se umfla vizibil

Gradul 3: apar umflaturi care contin sange

Gradul 4: apare cangrena uscata si deja sunt afectati muschii, tendoanele si oasele

Cum se trateaza degeraturile?


Persoana afectata trebuie incalzita treptat si nu brusc. In primul rand, persoana bolnava va fi indepartata de actiunea temperaturilor scazute prin introducerea intr-o camera incalzita.

Zona afectata va fi introdusa in apa calda, aflata la temperatura camerei (15 - 20 de grade), dupa care va fi adaugata apa din ce in ce mai calda. In 30 - 60 de minute, zona afectata si apa vor trebui sa aiba aceeasi temperatura.

Indiferent de cat de grava sau usoara ti se pare degeratura, trebuie neaparat sa vorbesti cu un medic. De cele mai multe ori este necesara spitalizarea. Astfel, persoana afectata beneficiaza de ingrijire specializata si sunt evitate infectiile si complicatiile.

Degeraturile - un pericol al sezonului receSfaturi pentru prevenirea degeraturilor

- Imbraca-te adecvat pentru temperatura de afara, nu iti lasa manusile, fularul sau caciula acasa, deoarece zona fetei si extremitatile sunt cele mai expuse frigului de afara

- Bea cat mai multe lichide si mananca sanatos

- Renunta la fumat si alcool

- Evita imbracamintea si incaltamintea stramta, deoarece nu da voie pielii sa respire si sa se izoleze mai bine de temperaturile de la exterior

- Inainte de a iesi din casa, maseaza-ti mainile, fata, urechile si picioarele cu o crema sau lotiune hidratanta, care sa ajute la o mai buna circulatie a sangelui

Ai grija de tine pe perioada iernii, pentru a te putea bucura atat de zapada, cat si de sarbatorile petrecute alaturi de cei dragi, fara sa fii afectata de probleme de sanatate care sa iti strice buna dispozitie.
Te-ar putea interesa:
  • Vaccinul antigripal - o necesitate a sezonului rece

    Vaccinul antigripal reprezinta, in special pentru unele persoane care sufera de anumite afectiuni, o necesitate odata cu venirea toamnei.

  • Piscinele - pericol pentru sanatate!

    Printre infectiile care ne afecteaza cu precadere in sezonul cald, atunci cand utilizarea strandurilor si piscinelor face parte din cotidian, putem aminti 3 categorii de boli infectioase - digestive, dermatologice si O.R.L.

  • Anexita- pericol pentru sanatatea reproducerii

    Este bine stiut faptul ca sanatatea organelor genitale si a celor reproducatoare este esentiala pentru buna dezvoltare a organismului femeiesc, dar si pentru existenta unei sarcini si sanatatea fatului. Asadar, este esential sa intelegem ca orice problema care ne afecteaza organele genitale vor afecta mai tarziu si o eventuala sarcina. Tratand aceste afectiuni reducem riscul ca puiul nostru sa aiba de suferit. Tratam, asadar, pentru noi si pentru cei dragi noua.

  • Virusul gripei se transmite mai usor cand aerul este rece si uscat

    O asociere a fost stabilita intre umiditatea absoluta a aerului si supravietuirea virusului gripei sezoniere, aceasta explicand motivul pentru care maladia este atat de frecventa in timpul iernii, cand aerul este rece si uscat in zonele temperate, potrivit unui studiu preluat de AFP.

  • Nasul uman, un mediu prea rece pentru virusul gripei aviare

    Gripa aviara nu a devenit o mare amenintare pentru umanitate, asa cum au prezis in trecut expertii in microbiologie, deoarece nasul uman reprezinta un mediu prea rece pentru inmultirea virusului care provoaca boala, potrivit unui studiu publicat in revista PLoS Pathogens, informeaza bbc.co.uk, citata de MEDIAFAX.

Mesaje (4) »
...
scris de hfdhfdhgfjgfkj, January 05, 2009

va rog frumos sa scriti putin mai mult nici nu am ce prezenta la ora de biologie

...
scris de Promo, April 11, 2013

Daca va gânditi sa încercati o proteza auditiva pentru prima data sau daca doriti sa va cumparati alt model, s-ar putea sa fiti placut impresionat de noile tehnologii. Modelele actuale sunt mici, usor de folosit si avansate din punct de vedere tehnologic. Va recomand sa incercati o proteza auditiva Siemens. www.audiolux.ro

...
scris de vanessa marin, December 06, 2013

Persoana afectata trebuie incalzita treptat si nu brusc. http://virusvaricela.ro/

...
scris de replica patek philippe sky moon tourbillon, January 05, 2014

<a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>rolex copies</a> Even so below within a bayside flatlands along with Redwood coast <a rel="nofollow" href=http://www.madisoncountyne.com/iwc/>www.madisoncountyne.com/iwc/â</a> <a rel="nofollow" href=http://www.madisoncountyne.com/iwc/>replica iwc watches</a> , The foundation of the dappling low would look like we are the emerald green small municipality

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii