Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Gena care provoaca dependenta de cocaina a fost descoperita

Joi, 13 Noiembrie 2008

Gena care provoaca dependenta de cocaina a fost descoperita  Specialistii germani au descoperit "gena cocainei", care ii face pe oamenii care o au in structura lor genetica sa fie mult mai predispusi sa devina dependenti fata de acest drog, relateaza MEDIAFAX .

Aceasta descoperire ofera posibilitatea testarii potentialilor consumatori de droguri, pentru a vedea daca pentru ei exista riscul de a deveni dependenti. Un studiu efectuat pe 670 de persoane dependente de droguri a relevat faptul ca ele sunt cu 25% mai predispuse sa prezinte aceasta variatie genetica decat persoanele care nu consuma droguri.

Rainer Spanagel, profesor de fizico-farmacologie la Central Institue of Mental Health din Mannheim, Germania, coordonatorul studiului, a declarat: "Daca esti un purtator al acestei variatii genetice, probabilitatea sa devii dependent de cocaina este foarte mare".

"Gena cocainei" este o variatie a genei CAMK4 si a fost descoperita prima oara la soareci. Cercetatorii considera ca dependenta de cocaina este ereditara, la fel ca bolile psihice precum schizofrenia, sau ca alcoolismul. Studii recente au demonstrat ca factorii genetici sunt responsabili de producerea alcoolismului in proportie de 50% din cazuri, dar dependenta de cocaina este rezultatul in proportie de 70% al factorilor genetici.

Profesorul Spanagel a sugerat ca persoanele care prezinta aceasta variatie genetica pot sa beneficieze de o anumita terapie, pentru a-i ajuta sa nu devina dependenti de cocaina. Ei pot sa incerce si anumite vaccinuri experimentale, in prezent in faza de testare, care lupta impotriva dependentei creata de acest drog. In Marea Britanie se afla mai multi consumatori de cocaina decat in orice alta tara a Europei, potrivit Agentiei Antidrog din Uniunea Europeana.
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii