Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Gonoreea - inamicul fertilitatii!

Luni, 03 Decembrie 2007
Gonoreea- inamicul fertilitatii!Gonoreea este una dintre cele mai contagioase infectii bacteriene ce poate afecta atat femeia, cat si pe partenerul sau. Se transmite prin contact sexual, indiferent de natura acestuia, si necesita tratament medical, in general cu antibiotice.

Chiar daca majoritatea femeilor infectate cu Neisseria Gonorrhea reprezinta cazuri asimptomatice, unele simptome pot aparea dupa 2-10 zile de la expunere:

- dureri pelviene,
- inflamatii ale zonelor afectate (anus, gat),
- scurgeri galbui, alte scurgeri nespecifice,
- senzatie de disconfort, arsura sau mancarime in timpul urinarii sau actului sexual.

In cazul partenerilor, simptomele sunt mai evidente, ceea ce face ca acestia sa fie cei care identifica deseori inainte prezenta infectiei.

Este important de stiut faptul ca boala se transmite si prin contactul zonei genitale cu obiecte contaminate- lenjerie intima, prosoape, colac de wc, jucarii erotice infectate.

In plus, mama transmite fatului aceasta infectie, chiar in timpul nasterii, cauzandu-i meningita sau orbire, de aceea micutul va necesita un tratament separat.

Gonoreea (blenoragia) afecteaza de cele mai multe ori sanatatea sistemului reproducator al femeii, iar cele mai grave urmari ale sale sunt:

- abcese in trompele uterine sau ovare,
- sarcina ectopica,
- infertilitate,
- dureri pelviene constante.

Pentru ca este o "infectie tacuta", de cele mai multe ori controlul medical este cel care poate depista din timp prezenta sa in organism, astfel ca medicul ginecolog sau dermato-venerolog este cel care va opta pentru cel mai eficient tratament, in functie de gravitatea bolii si alte caracteristici ale pacientei.

Tratamentul va contine medicamente pe baza de antibiotice, pe cale orala sau injectabila. Urmat cu strictete in ceea ce priveste doza si perioada, acesta va indeparta cu succes infectia din organism, insa este necesar ca si partenerul sa faca se trateze, chiar daca nu prezinta semne alarmante.

In acest timp se recomanda incetarea activitatilor sexuale.

Chiar si dupa incheierea tratamentului, pacienta este nevoita sa realizeze noi examene clinice si de laborator pentru inca jumatate de an pentru urmarirea evolutiei starii de sanatate a acesteia.

Gonoreea- inamicul fertilitatii! Pentru ca blenoragia sensibilizeaza organismul, care va deveni astfel expus infectiei cu HIV sau Chlamydia, este necesara o atentie sporita in ceea ce priveste viata sexuala si igiena intima a femeii care s-a confruntat cu aceasta boala.

Cel mai eficient mod de preventie in ceea ce priveste blenoragia, dar si alte boli cu transmitere sexuala , il reprezinta utilizarea corecta a prezervativului in timpul actului sexual oral, vaginal sau anal, dar si o conduita igienica lipsita de orice risc.


Predut Bianca
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii