Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Maladiile neuromotorii - tratate cu litiu

Marti, 04 Noiembrie 2008
Maladiile neuromotorii - tratate cu litiuCercetatorii britanici au descoperit ca medicamentele antidepresive pe baza de litiu ar putea fi folosite cu succes in tratarea bolilor neuromotorii, potrivit specialistilor de la Centrul de cercetare si tratament pentru maladiile neuromotorii, din cadrul King' s College, Londra, informeaza BBC, preluat de MEDIAFAX.

Cercetatorii  britanici au declarat ca sunt necesare cercetari amanuntite imediate, deoarece descoperirile facute de un recent studiu italian "sunt prea dramatice pentru a fi ignorate". Totodata, ei ii previn pe pacienti sa nu consume acest medicament antidepresiv inainte ca rezultatele finale ale studiului sa fie facute publice, deoarece litiul are anumite efecte secundare ce pot fi periculoase.
   
Litiul a fost mult timp folosit in tratarea depresiilor, iar studiile recente efectuate in laborator si testele efectuate pe animale au scos la iveala faptul ca acest mineral poate fi folositor si in tratamentul impotriva maladiilor neuromotorii. Un studiu recent, efectuat in Italia, pe 16 pacienti, a inregistrat rezultate incurajatoare.
   
Colin Blakemore, presedintele Asociatiei britanice MND a declarat, insa, ca studiul italian a fost facut la o scara mult prea mica si ii indeamna pe pacientii din lumea intreaga la o mai mare prudenta in ceea ce priveste utilizarea litiului.
   
In schimb, Nigel Leigh, presedintele Centrului de cercetare si tratament pentru maladiile neuromotorii din cadrul King's College din Londra, a marturisit ca foarte multi pacienti il intreaba daca ar trebui sa ia litiu zilnic, dar ca foarte putini dintre ei chiar iau acest medicament. "Probabil ca cei mai multi dintre pacienti discuta online pe site-urile specializate, iar acolo concluziile sunt impartite. Oamenii sunt constienti de faptul ca litiul prezinta efecte secundare", a explicat Leigh.
   
Efectele secundare provocate de consumul repetat de litiu sunt: tremurat al membrelor, rigiditate, dezorientare, blocaje renale si afectiuni ale glandei tiroide.
   
Leigh a declarat ca urmatorul studiu va fi efectuat in Marea Britanie, pe 220 de pacienti care sufera deja de maladii neuromotorii de cel putin sase luni. Studiul se va desfasura in 10 centre de pe teritoriul britanic si va dura 18 luni. Pacientii vor fi monitorizati indeaproape, pentru a depista eventualele efecte secundare.
   
In Marea Britanie, aproximativ 5.000 de pacienti sufera din cauza maladiilor neuromotorii. In prezent, nu exista niciun medicament sau tratament impotriva acestor maladii.

Ele progreseaza adeseori extrem de rapid si sunt intotdeauna fatale, iar moartea survine, de obicei, dupa doi-cinci ani de la declansarea bolii. Aceasta maladie poate sa afecteze orice adult, de orice varsta, dar are o frecventa mai mare in randul barbatilor si al persoanelor cu varste cuprinse intre 50 - 70 ani.
Te-ar putea interesa:
  • Ozonul sporeste numarul de decese cauzate de maladiile respiratorii

    Persoanele care traiesc in zonele cu cea mai mare concentratie de ozon se confrunta cu un risc cu 25-30% mai mare de deces provocat de maladiile pulmonare, comparativ cu oamenii care traiesc in zonele cu aerul cel mai curat, informeaza Reuters.   

  • Afectiunile mentale - tratate cu aerobic

    Exercitiile de aerobic practicate regulat opresc declinul functiilor neurologice la varste inaintate si sunt recomandate mai ales celor care sufera de dementa sau de boala Alzheimer, potrivit unui nou studiu, informeaza Reuters, conform MEDIAFAX.

  • Fobiile ar putea fi tratate cu o injectie

    Fobiile ar putea fi tratate cu ajutorul unor injectii cu lidocaina, o simpla substanta anestezica locala, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii japonezi de la Universitatea din Hiroshima, informeaza express.co.uk.

  • Inotul in piscine tratate cu clor poate cauza cancer

    Inotul in piscine clorizate poate creste riscul de cancer la inotatori, sustin rezultatele unei cercetari spaniole facute publice luni, informeaza news.yahoo.com.

  • Petele rosii din nastere pot fi tratate non-invaziv, prin laser

    Hemangioamele sunt anomalii vasculare aparute in primele saptamani de la nastere care se manifesta sub forma unor pete rosiatice pe diverse zone ale corpului si afecteaza circa 12% din copii cu varste pana la 1 an, potrivit doamnei doctor Mihaela Leventer, medic specialist DermaStyle.

Mesaje (3) »
...
scris de bocsa maria, February 06, 2009

am facut anliza la li si am sub 0.1 este in regula?

...
scris de vizitator, May 07, 2009

sunteti prostiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

...
scris de Pt vizitator, January 01, 2010

Cine e prost, draga? Si de ce, ah?

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii