Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Menopauza - caracteristici si simptome

Duminica, 18 Februarie 2007

Menopauza- caracteristici si simptomeConsiderata drept una dintre cele mai dificile perioade din viata unei femei, menopauza reprezinta, in unele opinii, momentul incetarii existentiale.


Datorita dezinformarii sau preconceptiei, multe femei ajung sa creada ca, odata instalata, menopauza le va impiedica in realizarea activitatilor curente, va crea o ruptura intre ele si lumea exterioara.

Din punct de vedere medical, menopauza reprezinta perioada de incetare totala a procesului de conceptie datorita scaderii nivelului de estrogen secretat de organism si stagnarii producerii de progesteron ( doi hormoni sexuali responsabili pentru modificarile fizice si necesari pentru sustinerea sarcinii).

Perioada instalarii menopauzei difera, insa in general ea fluctueaza intre 45 si 50 de ani. Schimbarile resimtite in organism pot avea de asemenea o intensitate mai puternica sau mai scazuta si sunt influentate de diversi factori interni (fluctuatii hormonale, diverse afectiuni), dar si externi ( stres, consum de alcool, mediu de viata ).

Simptomele care preced si insotesc aceasta perioada sunt:

- sangerari neregulate, ce duc pana la disparitia totala a ciclului menstrual,

- transpiratii nocturne nespecifice,

- bufeuri (momente de caldura puternica resimtita in organism),

- stare de oboseala, apatie, anxietate, timiditate inexplicabila,

- scaderea capacitatii de concentrare si aparitia lacunelor in memorie,

- acumularea de tesut adipos, si, implicit, de kilograme,

- dureri musculare si articulare,

- scaderea apetitului sexual pana la disparitia totala,

- uscaciune a mucoasei vaginale,

- durere in timpul actului sexual.

Femeile ce se confunta cu aceste situatii trebuie sa inteleaga faptul ca menopauza nu reprezinta altceva decat o perioada perfect normala, la fel ca pubertatea, adolescenta sau maturitatea. Urmand un stil de viata sanatos, un regim alimentar bazat pe cruditati, fructe si lactate, dar, mai ales, adoptand o atitudine optimista, ele pot trece mai usor peste neplacerile menopauzei.

Nu uita!

Chiar si la menpauza, o femeie are dreptul de a ramane frumoasa, fericita, sanatoasa!


Te-ar putea interesa:
  • Menopauza, osteoporoza si bolile de inima

    Pe termen mediu si lung, menopauza afecteaza in diverse moduri viata si sanatatea femeii. Prin scaderea progresiva a nivelului de estrogen, organismul este supus unor pericole, ca de exemplu: osteoporoza, boli cardiovasculare, tulburari ale sistemului nervos central ( Alzheimer ), s.a.

  • Terapiile hormonale administrate la menopauza duc la distrugerea tesutului cerebral

    Tratamentele hormonale administrate in mod traditional femeilor aflate la menopauza intensifica procesul de distrugere a tesuturilor cerebrale, care apare in mod normal in urma inaintarii in varsta, potrivit unui studiu american, publicat, luni, in revista Neurology, relateaza MEDIAFAX .

  • Cancerul de san - factori si simptome

    Cancerul de san reprezinta una dintre cele mai intalnite forme de cancer la femei. Aflata in continua crestere in tarile dezvoltate ale lumii, frecventa aparitiei cancerului de san ii sperie pana si pe cei mai increzatori specialisti. Anual, acest flagel secera vietile a peste 77 000 de femei, numai pe continentul european. Ce este mai ingrijorator insa este faptul ca incidenta acestui tip de cancer creste constant in fiecare an.

  • Stresul - factori si simptome

    Cuvantul "stres" defineste un raspuns nespecific al organismului la presiuni, solicitari sau la factori perturbatori. In mileniul trei, stresul apare ca o maladie care afecteaza sistemul nervos, provocand boli grave de inima. Stresul cauzeaza oboseala, iritare, dureri de cap, cresterea tensiunii arteriale, albirea parului. 

  • Ulcerul gastroduodenal- cauze si simptome

    Ulcerul gastroduodenal face parte din marea familie a ulcerelor peptice, care se manifesta sub forma unor leziuni pe mucoasa stomacala (gastrica) ori duodenala (intestinului subtire superior). Leziunile apar ca urmare a actiunii de iritare si lezare emise de catre secretiile gastrice, acestea continand acid clorhidric si pepsina. Uneori, aceste secretii pot afecta chiar si esofagul.

Mesaje (1) »
...
scris de gabiiiii, March 03, 2010

salutare, am 53 de ani si timp de 2 luni nu am avut ciclu, dar acum au trecut cam aproximativ 10 zile si si tot persista. este normal?

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii