Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Menopauza, osteoporoza si bolile de inima

Marti, 06 Martie 2007
Menopauza, osteoporoza si bolile de inimaPe termen mediu si lung, menopauza afecteaza in diverse moduri viata si sanatatea femeii. Prin scaderea progresiva a nivelului de estrogen, organismul este supus unor pericole, ca de exemplu: osteoporoza, boli cardiovasculare, tulburari ale sistemului nervos central ( Alzheimer ), s.a.

Osteoporoza:

Osul este un tesut viu, care, incepand cu momentul de instalare al menopauzei, este afectat de scaderea concentratiei de estrogen. Aceasta modificare duce la o pierdere insemnata a substantelor minerale osoase, determinand aparitia osteoporozei.  Oasele devin mult mai fragile si incep sa se macine, cea ce duce la fracturi, cele mai fectate zone fiind coloana vertebrala, soldul si oasele mainilor. Compresia vertebrelor determina modificarea vizibila a pozitiei coloanei vertebrale, impunand adoptarea unei pozitii “inconvoiate”. Aceste fracturi pot deveni consecutive odata cu inaintarea in varsta- aproape 50% dintre femeile cu varsta peste 65 de ani sufera o fractura consecutiva.
Osteoporoza poate fi identificata inca dinainte de instalarea sa, medicina cunoscand os erie de teste pentru determinarea gradului de risc. Astfel de testari trebuie facute in jurul varstei de 45-50 de ani; daca riscul este ridicat, medicul va concepe o serie de tratamente.
Totusi, cea mai buna modalitate de a controla instalarea osteoporozei o reprezinta prevenirea sa, si indepartea factorilor care o favorizeaza. Astfel, prin exercitiu fizic si o dieta echilibrata, care sa asigure suplimentul de calciu necesar, asociate unui substitut hormonal  recomandat medical, osteoporoza poate fi tinuta departe sau ameliorata. Nu trebuie omis insa faptul ca orice terapie va avea efectele dorite doar daca este instituita din timp, de aceea se recomanda acordarea unei atentii deosebite acestei perioade.

Bolile cardiovasculare:

Anual, bolile de inima fac in randul femeilor mai multe victime decat cancerul, devenind una dintre principalele cauze de deces in randul femeilor aflate in menopauza. Inainte de aceasta, estrogenul protejeaza organismul impotriva riscului cardiovascular, insa prin scaderea nivelului sau creste incidenta bolilor inimii, mai ales daca este asociata cu o crestere a nivelului colesterolului. Studiile au dovedit insa ca, in urma administrarii de estrogen prin substitutie hormonala orala, riscul bolilor cardiovasculare scade cu pana la 50%, in timp ce mortalitatea datorata accidentului cardiovascular este redusa cu 60%.
Medicul este insa singurul in masura sa hotarasca metodele de aparare impotriva acestor pericole reale.

Te-ar putea interesa:
  • Menopauza - caracteristici si simptome

    Considerata drept una dintre cele mai dificile perioade din viata unei femei, menopauza reprezinta, in unele opinii, momentul incetarii existentiale.

  • Terapiile hormonale administrate la menopauza duc la distrugerea tesutului cerebral

    Tratamentele hormonale administrate in mod traditional femeilor aflate la menopauza intensifica procesul de distrugere a tesuturilor cerebrale, care apare in mod normal in urma inaintarii in varsta, potrivit unui studiu american, publicat, luni, in revista Neurology, relateaza MEDIAFAX .

  • Bolile cu transmitere sexuala

    Unele dintre cel mai des intalnite boli ale ultimelor decenii sunt cele venerice, devenite atat de frecvente incat aproape ca sunt firesti. Total gresit. Nici una dintre infectiile contactate pe cale sexuala nu trebuie acceptata si cu atat mai putin permisa in existenta noastra cotidiana.

  • Fisticul combate bolile cardiovasculare

    Consumul moderat de fistic, in paralel cu o dieta sanatoasa pentru inima, combate riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, prin actiunea luteinei, un antioxidant continut de seminte, se arata intr-un studiu recent publicat de American Journal Of Clinical Nutrition, citat de sky.com, informeaza MEDIAFAX.

  • Bolile psihice - cel mai puternic tabu social

    Oamenii considera ca este mai usor sa-si recunoasca homosexualitatea decat sa admita ca sufera de o anumita boala psihica, asumarea unei astfel de maladii fiind cel mai puternic tabu social, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, informeaza The Guardian.

Mesaje (4) »
...
scris de karmiina, November 13, 2007

Eu am intrat in menopauza si am avut bufeuri si migrene de nedescris, dupa aproape 5 luni am luat niste medicamente Elvetiene se numesc Reischi si sint minunate , nu mai simt ca sint in menopauza, imi regreaza hormoni, se ia una pe zi si sint nemaipomenite.Daca vreti mai multe detali screti-mi pe adresa mea de email Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.


...
scris de vizitator, February 24, 2008

:P :o >:( ;D

...
scris de ILONA, July 16, 2008

am peste 10 ani de cind ma lupt cu menopauza. De la aceasta nenorocita stare m-am ales cu tot felul de boli inclusiv cardiopatie ischemica, anghina pectorala , mereu fac pneumonii din cauza transpiratiei excesive zi si noapte, depresii, dureri de articulatii groaznice, mai ales la genunchi, dar nici un medic nu mi-a prescris ceva pt. menopauza,ci fiecare tratament serios,permanent,in functie de boala, pe care il urmez si in perezent fara intrerupere, mai nou am caderi psihice. Sunt innebunita , constat ca traiesc degeaba,nu ma mai pot bucura de absolut nimic din jurul meu. Totul ma enerveaza, imi face rau, nu pot minca nimic, toate zgomotele ma supun la un stres groaznic,pe deasupra sunt si pensionara , si singura, va dati seama in ce stare psihica sunt. Dar asta e viata....cu bune, cu rele, medicii nu au timp de noi, pensionari...

...
scris de mama 17, September 05, 2008

Am 53 de ani. Sunt in menopauza de patru ani si ma simt forte bine .Nu am luat nici un medicament, nu am luat hormoni sau altceva ,dar mi-am schimbat felul de a minca.; nu mai maninc carne si ma straduiesc sa maninc cit mai crud,salate, fructe simburi . I-au de citeva ori pe an polen si drojdie praf mai fac gimnastica din cind in cind [asta nu -i foarte bine] dar asa cum am spus ma simt bine si nu i-au medicamente.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii