Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ozonul sporeste numarul de decese cauzate de maladiile respiratorii

Vineri, 13 Martie 2009
Ozonul sporeste numarul de decese cauzate de maladiile respiratoriiPersoanele care traiesc in zonele cu cea mai mare concentratie de ozon se confrunta cu un risc cu 25-30% mai mare de deces provocat de maladiile pulmonare, comparativ cu oamenii care traiesc in zonele cu aerul cel mai curat, informeaza Reuters.
   

Studiul, publicat in New England Journal of Medicine, a fost efectuat de cercetatorii americani de la Universitatea Berkley din California (SUA), pe un esantion de 500.000 de persoane, dispersate pe intreg teritoriul Statelor Unite, pe durata a 18 ani, relateaza Mediafax.
    
Cercetatorii au relevat faptul ca ozonul nu influenteaza rata deceselor cauzate de maladiile cardiace, atunci cand au luat in considerare criteriul poluarii aerului, determinata de numarul de particule aflate in suspensie in aer. Ozonul, insa, o forma coroziva a oxigenului, reprezinta constituentul principal al smogului, reprezentand cauza principala a deceselor provocate de maladiile respiratorii.
    
Medicii stiu de mult timp deja ca expunerea la ozon este periculoasa. O expunere pe termen scurt agraveaza simptomele astmului si provoaca probleme de respiratie. Alertele meteorologice referitoare la expunerea la ozon sunt destul de frecvente in Statele Unite, in timpul zilelor fierbinti de vara. O expunere indelungata, insa, conduce la cresterea mortalitatii, potrivit cercetatorilor americani.
    
Aproximativ 7,7 milioane de persoane decedeaza pe plan mondial din cauza maladiilor respiratorii, in fiecare an, iar o crestere a concentratiei de ozon cu 10 parti dintr-un miliard cauzeaza o crestere a mortalitatii provocata de problemele pulmonare cu 4%.
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii