Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Terapiile combinate cresc speranta de viata a bolnavilor de SIDA

Luni, 28 Iulie 2008
Terapiile combinate cresc speranta de viata a bolnavilor de SIDASperanta de viata a persoanelor care sufera de SIDA a crescut, in medie cu 13 ani in tarile dezvoltate, de cand s-a inceput administrarea combinatiilor de trei tratamente antiretrovirale, mortalitatea scazand cu 40%, potrivit unui studiu publicat in The Lancet si preluat de AFP.

O echipa de specialisti, coordonata de profesorul Robert Hogg, de la Centrul de Cercetare asupra SIDA din Vancouver (Canada), a comparat rata de mortalitate din randul pacientilor din perioada 1996 - 1999 (in care medicii au inceput sa foloseasca terapiile antiretrovirale combinate) cu cea din perioada 2003 - 2005. In anii dintre cele doua perioade studiate, terapiile au devenit "mai eficace, mai tolerate si mai simple in ceea ce priveste doza continuta".
   
Potrivit acestei evaluari, ce include rezultatele a 14 studii, la care au participat peste 40.000 de persoane din America de Nord si Europa, speranta de viata a pacientilor bolnavi de SIDA din tarile dezvoltate a crescut de la 36,1 la 49,4 ani, cu mici variabile.
   
Astfel, pacientii care s-au infectat din cauza seringilor folosite la administrarea drogurilor au o speranta de viata  in medie cu 12 ani mai mica, la fel si pacientii care au inceput sa se trateze tarziu, care traiesc, in medie cu 18 ani mai putin decat cei care se trateaza din stadiul incipient al bolii.

De asemenea, femeile au o speranta de viata usor mai ridicata decat a barbatilor, pentru ca de obicei se trateaza de la inceputul bolii. Speranta de viata a persoanelor seropozitive ramane mai scazuta decat a celor seronegative, in medie cu 20 de ani.
   
Datorita tratamentelor combinate, SIDA s-a transformat din boala mortala intr-una cronica de lunga durata, spun specialistii.
   
Un alt studiu publicat in revista The Lancet, realizat de cercetatorii de la Universitatea New South Wales (Sydney, Australia), indica faptul ca persoanele contaminate cu virusul HIV, care urmeaza o terapie antiretrovirala, nu trebuie sa renunte la protectia sexuala, riscul de infectare a partenerului fiind de patru ori mai mare.
   
Specialistii australieni contesta astfel rezultatele unui studiu elvetian care concluziona ca, daca virusul HIV nu a fost detectat in sange in primele sase luni si daca partenerul seropozitiv nu sufera de o alta infectie transmisibila pe cale sexuala, atunci un cuplu sero-diferit (unul seropozitiv si celalalt seronegativ) poate renunta la prezervativ.

Cercetatorii spun ca in aceste conditii riscul de infectare cu HIV "nu este egal cu zero".
   
La o medie anuala de 100 de relatii sexuale neprotejate, riscul de infectare este de 0,22% (transmitere de la femeie la barbat), de 0,43% (de la barbat la femeie) si de 4,3% (de la barbat la barbat).
   
Cercetatorii sunt de parere ca in zece ani, la o populatie de 10.000 de cupluri in care unul dintre parteneri este infectat, se vor imbolnavi 215 barbati si 425 de femei, in urma unei relatii heterosexuale si 3.524 de barbati, in urma unor relatii homosexuale.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii