Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Testul ADN de depistare a papilomavirusului uman, eficace in detectarea cancerului uterin

Vineri, 19 Octombrie 2007

Testul ADN de depistare a papilomavirusului uman, eficace in detectarea cancerului uterin Testul ADN de depistare a papilomavirusului uman (HPV) este mai eficace decat cel traditional Papanicolau (Pap) pentru detectarea cancerului de col uterin, potrivit rezultatelor unui vast studiu epidemiologic canadian publicat in The New England Journal of Medicine, transmite AFP.


Prima faza a studiului clinic canadian (Canadian Cervical Cancer Screening Trial), coordonat de profesorul Eduardo Franco, director al Diviziei de epidemiologie a cancerului din cadrul Universitatii McGill, a scos la iveala faptul ca testul ADN de depistare a papilomavirusurilor umane permite detectarea cu o acuratete de 94,6% a leziunilor precanceroase - comparativ cu 55,4% pentru testul Pap -, fara a da rezultate false.

La acest studiu clinic, care s-a desfasurat in perioada 2002 - 2005, au participat 10.154 de femei, cu varste cuprinse intre 30 si 69. "Stiam de mai mult timp ca testul Pap nu este foarte eficace", a subliniat Franco. Testul Pap, pus la punct de medicul Georgios Papanicolaou in anii '40, face parte din analizele standard utilizate in ultimii 50 de ani pentru depistarea cancerului de col uterin.


Testul ADN de depistare a papilomavirusului uman, eficace in detectarea cancerului uterinTestul consta in analiza la mnicroscop a mostrelor de celule prelevate de pe colul uterin. Si testul ADN de depistare a tulpinilor de papilomavirusuri responsabile pentru majoritatea cazurilor de cancer uterin necesita prelevarea de mostre, dar procesul de analiza este automat.

Femeile care s-au vaccinat impotriva papilomavirusului trebuie, totusi, sa-si faca teste de depistare a acestuia, pentru ca vaccinurile existente in prezent pe piata ofera protectie impotriva cancerelor uterine doar in proportie de 70%. in plus, vaccinurile sunt destinate doar femeilor foarte tinere, cu varsta sub 27 de ani. Testul ADN de depistare a papilomavirusului ar putea fi ideal pentru femeile vaccinate care vor sa verifice ulterior gradul de protectie al vaccinului, a subliniat Franco.


sursa: www.mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii