Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

25 de filme la NexT 2009

Marti, 10 Martie 2009
25 de filme la NexT 2009Un numar de 25 de filme concureaza in cadrul celei de-a treia editii a Festivalului NexT, care va avea loc intre 1 si 5 aprilie, si se va desfasura la Cinemateca Eforie si Cinema Scala din Bucuresti, informeaza organizatorii evenimentului, citati de MEDIAFAX .

Directorul artistic al festivalului, criticul de film Andrei Gorzo, promite o competitie speciala. "N-am ales niciun film care sa nu-mi fi placut la nebunie", a declarat el. 25 de filme de scurt si mediumetraj, din 13 tari, se vor intrece pentru castigarea Trofeului NexT.

De la filme usor accesibile, ludice ("The Blindness of the Woods" - parodie de film porno saptezecist, in care personajele sunt papusi crosetate, "Martians Go Home" - o parodie de horror cu zombie, extraterestri si heavy metal), pana la filme austere si epurate stilistic ("The Dead Hear Not the Bells" – unul dintre cele mai sobre filme despre evul mediu facute vreodata), selectia din acest an este una variata.
   
"Sunt absolut convins ca in privinta unora dintre filme publicul imi va da dreptate in mod spontan si sper ca altele sa-l lase mut si chiar sa-l zgandare, dar intr-un mod fertil", a mai spus Gorzo.
   
Fie ca este vorba despre un film nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film ("2 Birds"), despre castigatorul Premiu intai al sectiunii Cinefondation la Cannes 2008 ("Anthem"), despre Cel mai bun scurt metraj belgian desemnat la Namur anul trecut ("Legend of John the Inverted") sau despre titluri care au facut turul marilor festivaluri, precum Clermont Ferrand, Karlovy Vary, San Sebastian sau Berlin ("Cherries", "The Watch" sau "Vestido") in opinia selectionerului NexT  "toate sunt cat se poate de diferite".
   
"Ceea ce au in comun este faptul ca fiecare are la baza o conceptie foarte coerenta si temeinic gandita despre ce e cinemaul, conceptie pe care regizorul o urmareste riguros", a explicat Andrei Gorzo.
   
La capitolul "filme preferate", el recomanda tuturor spectatorilor NexT filmul "La neige au village", un mediumetraj frantuzesc de 49 de minute, un film de suspans, in care atmosfera si miscarile personajelor sunt enigmatice si sugestive.
   
Din competitia NexT 2009 nu lipsesc nici reprezentantii Romaniei: Radu Potcoava cu "Danut pleaca pe vapor", Tudor Jurgiu cu "Nunta lui Oli", Raluca Mirescu cu "Picnic" – toate trei proiectate in premiera pe ecranele din tara – si Paul Negoescu & Vlad Trandafir cu "Fabulosul destin al lui Toma Cuzin".    
   
Pe langa Trofeul NexT in valoare de 4.000 de euro, premiile puse in joc de Festivalul International de Scurt si Mediumetraj NexT pentru filmele prezentate in competitie sunt: Premiul "Cristian Nemescu" pentru cea mai buna regie (2.000 euro), Premiul "Andrei Toncu" pentru cea mai buna coloana sonora (2.000 euro) si Premiul pentru cel mai bun film romanesc (3.500 euro in servicii de DI, oferit de Abis Studio).
   
NexT-ul este si in acest an orientat catre promovarea tinerilor cineasti din lumea intreaga. Pe langa sectiunile deja consacrate, precum Competitie, Si ei au fost NexT generation (dedicata scurtmetrajelor realizate de regizori romani consacrati), Cristi si Otto (rezervata filmelor realizate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu), Festival Friends si Semaine de la Critique, NexT 2009 aduce in prim-plan noi cinematografii. Belgia, Australia, Israel si Serbia vor fi Countries in Focus anul acesta, iar sectiunea Festival Cities va cuprinde selectii ale celor mai bune scurtmetraje din programele prestigioaselor festivaluri de la Toronto, Montpellier si Tallin.
   
Menit sa duca mai departe amintirea regizorului Cristian Nemescu si a sound designerului Andrei Toncu, festivalul este organizat de Societatea Culturala NexT, in jurul careia se grupeaza multi dintre prietenii si colaboratorii celor doi

.
Te-ar putea interesa:
  • Top 10 filme ale anului 2009 - Partea a II-a

    Continuam aici Topul celor mai bune filme ale anului 2009, cu pozitiile 5-1. Topul de mai jos imi apartine in totalitate si, desi nu ma pot lauda cu veleitatile unui critic veritabil, am vrut sa impartasesc cu voi acest bilant pe care l-am obtinut dupa un an in care vizitele la cinematograf au devenit obisnuinta.

  • Top 10 filme ale anului 2009 - Partea I

    Dupa cum v-ati obisnuit de-a lungul timpului, luna decembrie a fiecarui an este luna rezolutiilor. Se trage linie, se fac bilanturi, se trag concluzii si, eventual, se fixeaza obiective pentru anul ce vine.2009 a fost, cu siguranta, un an tumultos. Sa vedem, insa, ce a inseamna anul 2009 in industria cinematografica. Hollywood-ul, dar si restul producatorilor ne-au oferit multe titluri de care merita sa ne amintim acum, la sfarsit de an.

  • Filme din cadrul TIFF 2009 vor fi proiectate in Parcul Bazilescu

    Filme care au fost selectionate la Festivalul International de Film Transilvania (29 mai - 7 iunie), precum "Gomorra", de Matteo Garrone, si "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen, vor fi proiectate in programul "Sub clar de luna", intre 17 si 26 iulie, in Parcul Bazilescu din Capitala.

  • 3 filme romanesti, printre cele mai bune 10 filme nelansate in Statele Unite

    "Marti, dupa Craciun", de Radu Muntean, "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", de Andrei Ujica, si "Aurora", de Cristi Puiu, se afla in topul celor mai bune 10 filme nelansate in Statele Unite ale Americii in 2010, realizat de cei mai influenti critici de film americani, potrivit indiewire.com.

  • 6 Filme de Vara pline de Stil

    Zilele au devit mai insorite, a inceput febra sandalelor, iar noi consumam din ce in ce mai multe cafele cu gheata. Pe langa toate aceste activitati varatice asteptam cu sufletul la gura, cel putin noi, cinefilele, premierele de pe marile ecrane din aceasta vara. Mai exact, abia asteptam sa vedem ce va purta Penelope Cruz in filmul lui Woody Allen, To Rome With Love, cum va reusi Michelle Williams sa ne faca sa ne indragostim de stilul ei relaxat in Take This Waltz sau cum vor arata tinutele din anii ’70 ale lui Chloe Moretz in filmul lui Tim Burton, Dark Shadows. Ne face o deosebita placere sa observam cum vedetele se transforma in personajele pe care le interpreteaza, cum se adapteaza personalitatii si stilului lor. Cele mai importante elemente ale tinutelor pline de stil din filmele verii: articolele indie, imbracamintea de vacanta si costumele corsetate.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii