Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Bienala de arhitectura Bucuresti 2010

Vineri, 01 Octombrie 2010
Bienala de arhitectura Bucuresti 2010Cea de a IX-a editie a Bienalei de Arhitectura Bucuresti (BAB), care incepe vineri, in Capitala, a atras participarea a 96 de birouri de arhitectura, respectiv 163 de arhitecti, informeaza Agerpres.

Editia curenta a atras participarea a 215 proiecte, un numar record de lucrari, toate realizate in ultimii doi ani. In concurs participa atat lucrari realizate de arhitecti romani in alte tari, precum Elevetia, Italia, Austria sau Belgia, cat si lucrari realizate de arhitecti din afara tarii pentru beneficiari din Romania.

Dintre cele 215 lucrari inscrise, in urma preselectiei au fost acceptate in concurs 171 de lucrari, in crestere cu peste 30 la suta comparativ cu editia din 2009, in care au concurat 122 de proiecte.

"Anii de boom economic care au precedat criza financiara au prilejuit constructia de arhitectura contemporana de calitate, iar aceasta perioada de educare si evolutie s-a reflectat si in lucrarile aparute in ultimii doi ani, in care se manifesta apetenta publicului pentru arhitectura moderna", apreciaza arhitectul Constantin Goagea, director al revistei <Arhitectura> si co-organizator al Bienalei de Arhitectura.

Pilonul central este insa expozitia cu lucrarile participante in cadrul concursului de arhitectura, care va fi deschisa publicului incepand cu data de 1 octombrie 2010, gala de premiere urmand a avea loc pe 11 octombrie 2010.

"In Romania, criza a fost mai putin agresiva decat in alte piete, cum a fost Spania de exemplu, tara in care s-au inchis poate cele mai multe birouri de arhitectura", subliniaza Constantin Goagea. "In Romania construirea nu a fost oprita atat de abrupt, iar arhitectii care au continuat sa lucreze au acordat mai mult timp perioadei de conceptie si de executie. Chiar daca inca nu se poate spune ca au aparut solutii de arhitectura pentru vremuri de criza, arhitectii au supravietuit ca profesie si au inteles responsabilitatea lor in folosirea inteligenta a resurselor".

Din juriu fac parte autori nominalizati si premiati in cadrul editiilor precedente, precum si doi arhitecti de renume din strainatate. Presedintele juriului este arhitectul olandez Nanne de Ru.

Concursul se va desfasura pe sase sectiuni. Vor fi doua sectiuni de arhitectura, una pentru cladiri mai mici de 1.000 de metri patrati, iar cealalta pentru lucrari mai mari de 1.000 de metri patrati. La acestea se adauga o sectiune pentru urbanism si spatii publice, una de arhitectura de interior, scenografie si design de obiect. O a cincea sectiune vizeaza proiectele de restaurare a monumentelor si de reabilitare a cladirilor, iar ultima este dedicata publicatiilor de arhitectura. Cea mai larga participare este inregistrata de proiecte de arhitectura pentru cladiri mai mari de 1.000 de metri patrati.

Mai mult de un sfert din proiectele aflate in competitie vizeaza constructia unor locuinte individuale, urmate ca numar de proiectele concepute pentru spatii de birouri. Spre deosebire de alte editii, se remarca prezenta in concurs a unui numar important de lucrari de proiectare de spatii culturale si spatii pentru artisti. De asemenea, au fost acceptate in a doua faza a concursului si patru proiecte de amenajare de spatii publice.

BAB 2010 continua seria inceputa in 2008 prin evenimentul "Idei mici pentru un oras mare" cu proiectul Magic Blocks, care propune activarea zonelor urbane centrale de-a lungul bulevardelor socialiste din Bucuresti. Proiectul propune strategii de recuperare a spatiului public si de reintegrare in oras, prin folosirea unor bucati foarte mici de teren neocupat si nerevendicat de nimeni, din spatele acestor blocuri. In aceste spatii vor avea loc diverse tipuri de interventii cu implicarea comunitatii locale.

Editia din 2010 a Bienalei de Arhitectura a fost precedata de lansarea expozitiei "Rien ne va Plus / Faites vos Jeux", organizata de catre Uniunea Arhitectilor din Romania si sprijinita de Ambasada Regatului Tarilor de Jos. Produsa in Olanda, de Powerhouse Company, expozitia se concentreaza asupra impactului crizei economice asupra arhitecturii si include o analiza documentata incepand cu crahul financiar din 1929 si terminand cu criza actuala. Vernisajul a avut loc pe 16 septembrie 2010, expozitia urmand a fi deschisa pana pe 21 noiembrie.

Bienala va gazdui si o alta expozitie denumita "Balkanology", organizata de Muzeul Elvetian de Arhitectura si Centrul de Arhitectura din Viena. Aceasta vorbeste despre crizele profunde si evolutiile urbane si arhitecturale pe care le traverseaza tarile Europei de sud-est, precum si despre solutii alternative si proiecte comunitare. Caderea sistemului economic socialist in Iugoslavia, Albania, Romania si Bulgaria a provocat un val extensiv de constructii improvizate in toata zona balcanica. Aceasta expozitie va incepe in data de 15 octombrie, la MNAC si se va incheia pe 15 noiembrie 2010, punand astfel punct acestei editii a Bienalei.


Te-ar putea interesa:
  • Bienala Tinerilor Artisti de la Bucuresti

    Cea de-a patra editie a Bienalei Tinerilor Artisti de la Bucuresti, intitulata "Police the police", se va desfasura intre 8 octombrie si 7 noiembrie 2010, avand circa 60 de participanti din 20 de tari, conform unui comunicat.

  • Bienala Tinerilor Artisti se deschide astazi la Bucuresti

    Cea de-a patra editie a Bienalei Tinerilor Artisti de la Bucuresti se deschide astazi, la Palatul Stirbei, unde va fi prezentata o expozitie cu lucrari a circa 60 de artisti din 20 de tari, arta tanara semnata de nume binecunoscute sau de tineri absolventi, filme si fotografii de presa.

  • Bienala de Arta de la Venetia, editia 2011: "ILLUMInations"

    Tema celei de-a 54-a editii a Bienalei de Arta de la Venetia, care se va desfasura intre 4 iunie si 27 noiembrie 2011, este "ILLUMInations", informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) pe site-ul sau.

  • AC/DC canta la Bucuresti pe 16 mai 2010

    Celebra formatie AC/DC concerteaza in Romania, pe 16 mai 2010, in Piata Constitutiei din Bucuresti, informeaza site-ul oficial al trupei.

  • In Iunie 2010 Metallica revine la Bucuresti

    Metallica revine la Bucuresti, in iunie 2010, in cadrul Sonisphere Festival, care va avea loc in Capitala intre 25 si 27 iunie, acesta urmand sa fie cel de-al treilea concert din Romania al trupei, dupa cel din 1999 si cel din vara anului 2008.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii