Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Forumul - intre informatie si socializare

Miercuri, 16 Iulie 2008
 Vrei sa faci o noua achizitie? O masina, o camera foto sau orice alt tip de obiect? Vrei sa pleci in vacanta, dar parca nicio oferta nu-ti face clar cu ochiul? Daca ai la dispozitie o conexiune internet, cu siguranta ca cel putin ti-a trecut prin minte sa apelezi la un forum pentru o doza de inspiratieVrei sa faci o noua achizitie? O masina, o camera foto sau orice alt tip de obiect? Vrei sa pleci in vacanta, dar parca nicio oferta nu-ti face clar cu ochiul? Daca ai la dispozitie o conexiune internet, cu siguranta ca cel putin ti-a trecut prin minte sa apelezi la un forum pentru o doza de inspiratie.

Aceste comunitati, sub imboldul unui interes comun, au luat amploare in ultimii ani in Romania. La un search pe google distanta stau forumurile cu portile deschise, abordand cele mai diverse subiecte; astfel gasiti cu usurinta informatii pe teme de sanatate, tehnologie, turism, fotografie, etc.

Odata ce ai selectionat acel forum care iti starneste in mod special interesul, tot ce-ti mai ramane de facut este sa te inscrii in comunitate. Inscrierea este la o distanta de cateva click-uri si un formular. In primul rand va trebui sa-ti alegi un nickname (alias) si vei avea nevoie de o adresa de mail. Prin intermediul acesteia vei putea fi contactat de useri, fara a revela insa adresa ta acestora. Anonimatul tau este protejat sub acest nickname.

De asemenea, desi poate parea uneori plictisitor, este bine sa citesti regulamentul forumului pe care doresti sa te inscrii. Fiecare comunitate are alcatuit un set de reguli pe care fiecare user ar trebui sa-l respecte pentru bunul mers al lucrurilor in respectivul cadru virtual.

Avantajul acestor comunitati este ca pun la dispozitie o serie de informatii care de multe ori se dovedesc a fi folositoare. Pe forumuri se nasc adevarate dezbateri pe marginea unui anumit subiect, gasesti fel si fel de opinii, resurse la care, in alte circumstante ti-ar fi fost greu sa ajungi.

 Vrei sa faci o noua achizitie? O masina, o camera foto sau orice alt tip de obiect? Vrei sa pleci in vacanta, dar parca nicio oferta nu-ti face clar cu ochiul? Daca ai la dispozitie o conexiune internet, cu siguranta ca cel putin ti-a trecut prin minte sa apelezi la un forum pentru o doza de inspiratiePe de alta parte, trebuie sa avem bine fixata in minte ideea de a selectiona informatia. Desi fiecare forum este specializat pe un anumit domeniu, acest lucru nu impiedica pe nimeni sa-si faca un user si sa ia parte la discutiile aferente. Asadar, nu tot ce zboara se mananca!

Atunci cand apelati la un forum si aveti nevoie de informatii foarte exacte, incercati sa va indreptati catre persoanele din domeniu, eventual useri cu experienta in cadrul comunitatii, moderatori. De asemenea, tineti cont ca de multe ori aveti de a face cu simple opinii, deci informatii subiective.

In afara avantajului informatiei la cald, forumurile pot da dependenta. Zi de zi acesti oameni, userii fiecarui forum se intalnesc, isi impartasesc experientele, discuta. Nu de putine ori se nasc adevarate prietenii, dar in egala masura se poate ajunge la antipatii si intrigi intre membrii unui forum. Acesta este pana la urma riscul unei comunitati de acest gen, cu cat este mai extinsa, cu atat membrii sai sunt indivizi mai diferiti. De multe ori, intalnirile acestea pot depasi cadrul virtual, materializandu-se la masa unei terase.

 Vrei sa faci o noua achizitie? O masina, o camera foto sau orice alt tip de obiect? Vrei sa pleci in vacanta, dar parca nicio oferta nu-ti face clar cu ochiul? Daca ai la dispozitie o conexiune internet, cu siguranta ca cel putin ti-a trecut prin minte sa apelezi la un forum pentru o doza de inspiratieAceasta este si situatia multor membrii de pe forumul site-ului www.anticonceptionale.ro . Apeland la aceasta comunitate in primul rand pentru o serie de informatii medicale (moderate de un medic specializat in planningul familial), multe membre au gasit o comunitate bine inchegata aici, si au decis sa se alature, accesand forumul anticonceptionale.ro zilnic. Iar exemplele de acest gen ar putea continua la nesfarsit, mai ales ca forumurile ofera o deschidere larga, atat pe plan informational, cat si pe plan social.

Sa ne bucuram de avantajele virtuale cu masura, insa. O astfel de comunitate nu va inlocui niciodata viata sociala a fiecarui individ. In spatele fiecarui user se ascunde o persoana, iar printre avantajele si dezavantajele mediului virtual este ca poti afirma orice atunci cand te afli in fata unui calculator. Monitorul nu este o oglinda fidela, ci una pe care o poti distorsiona si manipula dupa bunul plac.


Andreea - Ina Gartoi

Te-ar putea interesa:
Mesaje (1) »
...
scris de Alege Viata, October 25, 2009

* Pilula anticonceptionala este contraceptiva sau avortiva (produce avortul timpuriu in primele 14 zile de la conceptie, avorturi pe banda anual)?
* Steriletul este avortiv, provoaca avortul timpuriu?
* Stii ce inseamna cu adevarat un Avort, care sunt metodele avortive si efectele secundare?
* Toate metodele contraceptive, metodele anticonceptionale provoaca Avortul Timpuriu (avortul menstrual in primele 14 zile de la conceptie), sterilitatea si au efecte secundare GRAVE si chiar FATALE?
* Exista metode contraceptive, metode anticonceptionale sigure 100% si care sa nu-ti afecteze sanatatea fizica, psihica, sufleteasca ?
* Vaccinurile CO (contraceptive) sunt avortive ?
* Fertilizarea in Vitro este o alta fata a avortului?
http://www.AdevarulDespreAvort.ro


Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii