Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

PETA l-a numit pe Roger Moore Omul Anului 2009

Vineri, 20 Noiembrie 2009
PETA l-a numit pe Roger Moore Omul Anului 2009Roger Moore, fostul interpret al agentului James Bond, a primit titlul de Omul Anului 2009 din partea filialei britanice a organizatiei People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), pentru campania pe care actorul britanic a dus-o impotriva comercializarii foie gras-ului, informeaza Reuters.

Actorul, in varsta de 82 de ani, s-a alaturat acestei campanii in urma cu trei ani, cand a acceptat sa fie naratorul unui documentar realizat de PETA care descria felul in care sunt crescute pasarile din care se prepara aceasta specialitate culinara. Producerea ei a fost interzisa in Marea Britanie, potrivit PETA, insa nu si comercializarea ei.

Potrivit PETA, acest documentar a fost vizionat de peste 300.000 de ori pe site-ul organizatiei, informeaza Mediafax .

Roger Moore a adresat si o scrisoare membrilor parlamentului britanic prin care le-a cerut sa sprijine demersul de scoatere a acestui produs de pe rafturile magazinelor, a scris o serie de articole pe aceasta tema in ziarele si revistele insulare si a inventat expresia "tortura la cutie".

Foie gras, un produs popular al gastronomiei franceze, este preparat din ficat de rata sau de gasca, aceste pasari fiind fortate sa manance pentru a deveni obeze inainte de a fi sacrificate.

Expertii PETA considera ca aceste pasari traiesc "intr-o continua teama si stres", din cauza acestui tratament, iar multe dintre ele nu pot sa se miste, din cauza ficatului lor, care devine exagerat de mare.

Roger Moore a primit, in octombrie 2008, o stea pe Walk of Fame, la Hollywood, cu doar trei zile inainte de a implini 80 de ani.

Nascut pe 14 octombrie 1927 in sudul Londrei, Moore si-a inceput cariera artistica in teatru, la mijlocul anilor '40. In 1953, actorul a plecat in Statele Unite pentru a-si incerca norocul. Rolul din celebrul serial "Ivanhoe" l-a facut cunoscut in Statele Unite, dar Moore a devenit vedeta internationala in rolul detectivului Simon Templar, in "Sfantul" (1962 - 1969). Dupa succesul serialului "Danny si Brett - operatiunea Monte Carlo" (1972 - 1973), unde a aparut alaturi de Tony Curtis, Moore a jucat in primul film "James Bond", "Pe cine nu lasi sa moara", in 1973, ca succesor al lui Sean Connery. Moore a imbracat pentru ultima data smochingul lui James Bond in "Perspectiva unei crime" (1985) si apoi s-a indreptat spre activitatile umanitare, devenind ambasador al Fondului Natiunilor Unite pentru copii (UNICEF), in 1991.

In iunie 2003, Roger Moore a fost innobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.


Te-ar putea interesa:
  • Leona Lewis numita "Omul anului 2008" de PETA

    Leona Lewis a fost numita de organizatia PETA, "Omul anului", titlul fiind primit dupa ce artista britanica a refuzat sa participe la deschiderea magazinului Harrod's, deoarece acestia comercializeaza si blanuri.

  • Herta Muller a fost desemnata Omul Anului 2009 la Radio Romania International

    Scriitoarea germana de origine romana Herta Muller, laureata a premiului Nobel pentru literatura, a fost desemnata "Omul Anului 2009 la Radio Romania International", in urma unei anchete de opinie a RRI printre ascultatorii si utilizatorii de Internet si de retele sociale, informeaza Radioul Public.

  • Johnny Depp e Roger Moore

    Actorul american Johnny Depp va deveni Roger Moore intr-un nou film bazat pe memoriile scrise ale actorului britanic, cunoscut in special pentru rolul agentului 007 din seria "James Bond".

  • Placido Domingo, numit "Persoana Anului"

    Tenorul de origine spaniola Placido Domingo va fi numit "Persoana Anului" in cadrul galei premiilor Latin Grammy, informeaza AP.

  • Julian Assange, numit "starul rock al anului"

    Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, aflat in prezent in arestul politiei din Londra, a fost desemnat "starul rock al anului" de catre editia italiana a revistei Rolling Stone, informeaza contactmusic.com.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii