Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Geografia iubirii

Luni, 25 Februarie 2013
geografia iubiriiIn anii 70, filmul Love Story zguduia sufletele spectatorilor de pretutindeni, spunand o poveste despre iubire, sacrificiu si durere.  O poveste ce impresioneaza si acum, prin simplitatea ei, prin emotia pe care o transmite si prin mesajul ca nici moartea insasi nu poate impiedica doua destine sa se intalneasca, sa se iubeasca si sa parcurga o bucata de drum impreuna, pentru ca amintirea este cea care dainuie nefiintei, pastrand cel mai pur dintre sentimente pe veci viu.

Tot amintirea este si martorul povestii de dragoste dintre Glenda si Ken. Geografia iubirii , roman de factura auto-biografica, ne istoriseste parcusul a doi oameni care, in mod logic, nu ar fi trebuit sa aiba o relatie si care, in ciuda tuturor oprelistilor, au trait o emotie ce cu greu se poate descrie in cuvinte.
Ken era mai in varsta ca ea, ducea greau cruce a vaduviei si nu mai credea in minuni. Un om resemnat, un om pentru care dragostea echivala cu moratea si cu dezamagirea, un om pentru care viitorul nu mai putea aduce nimic bun. De cealalta parte, Glenda, tanara, increzatoare, s-a indragostit iremediabil de acest barbat crunt inselat de viata si a riscat totul pentru o calatorie in doi. Ce a urmat? Un love story cum nu se mai intampla astazi si o amintire despre care cei mai multi dintre noi am considera-o ca fiind fabulatie.

Glenda Burgess s-a remarcat in lumea literara prin romanele Exposure si Loose Threads, fiind castigatoarea a unor premii semnificative pentru fictiune literara. Dar, inca o data, daca mai era nevoie, viata reala a depasit fictiunea in emotie si semnificatie, facand din romanul Geografia iubirii un succes literar incontestabil.
Mai mult decat o harta a iubirii, aceasta radiografie a unei povesti de dragoste ne face martorii nasterii si cresterii unor sentimente adanci, de un realism tulburator, nelipsite de poezie romantica, dar si de obiectivitate cinica. Glenda si temerile ei, pe de-o parte, analizele ei reci dar pasionale, Ken, sfasiat de un trecut ce parca il urmareste, toate elementele de discurs intern, toate digresiunile narative pe firul memoriei, toate emotiile, gesturile, expresiile faciale sunt descrise de autoare cu o precizie chirurgicala si o sensibilitate pe care am putea-o gasi numai la marii poeti.

Urmarim cu inima stransa dinamica celor doi protagonisti, prinsi intr-un tango de inceput de lume, in care lumea e a lor, luptandu-se unul pentru celalalt si mentinand vie flacara dragostei lor chiar si cand destinul, tragic, se impune si ii condamna.

Lupta cu cancerul. Lupta pe care nici un om nu isi doreste sa o dea, lupta pe care orice om care a vazut-o la altii, isi doreste sa o uite. in fata implacabilului, a desertaciunii, Glenda si Ken devin mai puternici, iubirea lor se transforma intr-un manifest pentru tot ceea ce este bun si pur si frumos in lume.
De departe unul dintre cele mai impresionante romane de dragoste ai ultimilor ani, cu atat mai mult cu cat nu este fictiune, ci mai mult un jurnal trait si simtit cu fiecare farama de suflet, Geografia iubirii pune fata in fata eternitatea mortii cu eternitatea iubirii, fara sa stea nici o secunda la indoiala asupra castigatoarei. O carte care se doreste citita si recitita, poate cu lacrimi in ochi, poate cu un suras amar pe buze, Geografia iubirii este o simfonie literara ce sarbatoreste dragostea si viata si care ne zguduie in aceeasi masura in care ne bucura sufletele. Si totusi, se poate... Iubirea exista, e acolo, improbabila si surprinzatoare, neasteptata, nechemata, dar este acolo si tot ce trebuie sa facem este sa indraznim sa o traim.

Autor: Andreea Sterea
www.nemira.ro
Mesaje (3) »
...
scris de Replica Watches for Women, November 12, 2013

<a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches for sale</a> These watches almost often have quartz movements. <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> The excellent news is they operate Ok and they're definitely low cost - below one hundred bucks <a rel="nofollow" href=http://www.marioslakegeorge.com/watches-sale.html>Replica Watches Outlet</a> .

...
scris de cheap replica watches for sale, January 06, 2014

<a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>faux rolex watches</a> <a rel="nofollow" href=http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html>cheap imitation watches</a> As a result of five sequential a great deal of natural stone-And after that-Function real estate encourage outcomes, All this concluded as quickly due to tart babes fashion <a rel="nofollow" href=http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html>cheap replica watches for sale</a> <a rel="nofollow" href=http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/>http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/</a> .

...
scris de pukka, May 25, 2014

am inceput sa citesc aceasta carte tip jurnal, si uite-ma ca am trisat putin sa vad oarecum firul narativ... imi da impresia ca tonul care il foloseste autoarea este putin trist cu multe zgarieturi sufletesti nerefacute complet.

Scrie mesaj
busy
 
Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii