Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Te iubesc

Marti, 12 Februarie 2013
romanul te iubesc Doua cuvinte ce valoreaza cat o lume intreaga. Spuse din inima, spuse uneori cu teama de a nu fi auzite inapoi, spuse alteori cu increderea ca dragostea invinge tot, spuse soptit, spuse cu vocea a o mie de ingeri, scrise timid pe un biletel sau sugerate numai printre randurile unei epistole oarecare, aceste doua cuvinte fac lumea sa se invarta, inimile sa ne bata, vietile sa ni se schimbe.

Aparent, le este mai dificil barbatilor sa exprime aceasta propozitie de o uluitoare semnificatie, in ciuda simplitatii ei. si femeilor le este uneori dureros de greu acest lucru, dar, dupa lungi framantari, contradictii sufletesti si, cine stie, cateva nopti nedormite, unele, mai curajoase, reusesc sa spuna ”te iubesc”, in ciuda tuturor temerilor.

O astfel de femeie este Alice, protagonista romanului ”Te iubesc ”, semnat de Catherine Siguret. Povestea ei poate fi asemuita povestilor multora dintre noi: o fata ca oricare alta se indragosteste de un barbat ca nici unul altul. Cateva schimburi de mesaje cu fascinantul Philippe Musil, mai mult sau mai putin neutre ca si emotie sau continut, devin pentru Alice catalizatorul si fundamentul unei aventuri ce ar putea prefigura la capatul ei un final fericit.
Dar de la speranta la realitate drumul este greu si sinuos, mai ales in conditiile in care o fata viseaza cu ochii deschisi la dragostea unui barbat care nu prea stie de existenta ei. Daca am face o paralela cu un serial modern de succes, am putea spune fara sa gresim prea mult ca Philippe Musil este un fel de Richard Castle francez: scriitor de succes, bogat, celebru, frumos, adorat de femei si invidiat de barbati, avand ”talentul” special de a tine prima pagina a tabloidelor ocupate cu investigarea ultimilor lui cuceriri amoroase, lansari de carte sau evenimente onorate cu prezenta.

Alice, in schimb, nu este nici celebra si nici fotomodel, iar ca scriitoare este inca la inceput de cariera. Scurtele ei intalniri cu Philippe si-au pus insa amprenta asupra inimii ei, transformandu-l pe interesantul personaj in propriul ei erou de basm. Premisa romanului ar putea parea asadar banala iar finalul ei, previzibil. Dar iubirea si povestile de dragoste se traiesc, nu se anticipeaza, asadar, sa ii lasam pe cei doi protagonisti sa se desfasoare.
Ce i-a izbutit cu maiestriei autoarei in acest roman este dubla perspectiva din care urmareste cele doua personaje, impreuna si in paralel, dandu-ne senzatia ca privim un film, mai mult decat ca citim o carte. Gandurile, emotiile, zbuciumul celor doi ne sunt redate fara efuziuni lirice expirate sau accesorii lingvistice inutile, ci cu o economie de cuvinte care impresioneaza si care ajuta la conturarea unor personaje individuale, puternice, verosimile.

Povestea se deruleaza ca un tango la distanta, in care protagonistii se apropie si se despart, in care se misca uneori contra-timp, alteori in perfecta armonie. Alice este acel gen special de femeie care depaseste niste rigori psihologice si sociale, avantandu-se in aceasta poveste de dragoste cu frica, inconstienta  si increderea pe care numai o femeie indragostita o poate avea. Scrie un roman inchinat barbatului iubit, cu convingerea ca mesajul ei va fi inteles si acceptat de acesta. Cum sa spui mai frumos ”te iubesc” unui om, daca nu scriindu-i o carte in dar?
Volumul, dincolo de povestea romantica diferita, nonconformista si amuzanta, le mai ofera cititorilor cel putin doua motive pentru a isi dori sa patrunda in tainele celor doi protagonisti: un stil narativ aparte, concentrat, savuros, dar si o Alice inclinata spre introspectie, capabila de cele mai puternice si contradictorii emotii, dar si de ratiune, auto-ironie si un umor fin care ii desavarsesc personalitatea vie, reala, usor identificabila in noi sau in alte femei.

Autor: Andreea Sterea
www.nemira.ro
Te-ar putea interesa:
Mesaje (1) »
...
scris de Rebeca Maria, April 05, 2013

Te iubesc enorm

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii