Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Speech Debelle a obtinut Mercury Prize pe 2009

Miercuri, 09 Septembrie 2009
Speech Debelle a obtinut Mercury Prize pe 2009Cantareata hip-hop Speech Debelle a fost desemnata castigatoarea prestigiosului trofeu Barclaycard Mercury Prize pentru cel mai bun album al anului trecut, lansat de un artist din Marea Britanie si Irlanda, marti, in timpul galei organizate la Grosvenor House Hotel din Londra, relateaza Reuters.

"Speech Therapy", albumul ei de debut, s-a dovedit a fi un castigator extrem de popular si in randul numerosilor spectatori prezenti la acest eveniment. A fost prima victorie a unei cantarete care obtine acest trofeu, dupa victoria din 2002, repurtata de Ms. Dynamite, relateaza Mediafax .

Castigatorul acestui premiu, in valoare de 20.000 de lire sterline (aproximativ 33.000 de dolari), este desemnat de un juriu alcatuit din specialisti din industria muzicala, muzicieni si jurnalisti de specialitate.

Speech Debelle, in varsta de 26 de ani, s-a declarat entuziasmata de obtinerea acestui trofeu. Ea a interpretat piesa "The Key", care a fost bine primita de publicul prezent.

Cu o singura exceptie (Glasvegas), toti ceilalti 11 nominalizati au cantat cate o piesa in cadrul acestei gale, difuzata, marti, incepand cu ora locala 22.00 de postul de televiziune BBC Two.

Albumul castigator "Speach Therapy", lansat in luna iunie, de casa de discuri Big Dada, nu a intrat inca in Top 40 din Marea Britanie, vanzand doar 3.000 de copii pana in prezent, insa specialistii din industria muzicala se asteapta ca vanzarile lui sa fie puternic impulsionate de primirea acestui premiu.

Printre ceilalti nominalizati din 2009 s-au aflat Kasabian, Bat For Lashes, La Roux, Friendly Fires, Florence and the Machine si Lisa Hannigan. Cele 12 albume nominalizate au fost selectionate pe criterii artistice, fara nicio legatura cu vanzarile sau cu performantele live, potrivit organizatorilor.

Nume sonore se regasesc pe lista castigatorilor editiilor precedente: Primal Scream, Franz Ferdinand, Suede, Pulp, Klaxons si Elbow.



Te-ar putea interesa:
  • Paul McCartney, recompensat cu Gershwin Prize for Popular Song

    Paul McCartney va primi Gershwin Prize for Popular Song pe 2009 din partea Library Congress, in cadrul unui concert special ce va avea loc la Casa Alba pe 2 iunie, au anuntat organizatorii evenimentului, citati de variety.com.

  • Tina Fey va fi recompensata cu Mark Twain Prize for American Humor pe 2010

    Actrita americana Tina Fey va primi din partea John F. Kennedy Center for the Performing Arts distinctia Mark Twain Prize for American Humor pe anul 2010, in cadrul unei gale ce va avea loc pe 9 noiembrie la Concert Hall din Washington, informeaza variety.com.

  • Colin Firth, apreciat pentru rolul din "The King`s Speech"

    Colin Firth, un artist foarte cunoscut in Marea Britanie, in special datorita rolurilor romantice, a intrat cu adevarat in lumea legendelor, duminica seara, cand a castigat Oscarul pentru cel mai bun actor, pentru prestatia sa din filmul "Discursul regelui", informeaza AFP.

  • Helena Bonham Carter si Guy Pearce joaca impreuna in "The King's Speech"

    Helena Bonham Carter si Guy Pearce vor juca in filmul "The King's Speech", despre relatia dintre regele George al VI-lea al Marii Britanii (Colin Firth) si logopedul sau australian (Geoffrey Rush), pelicula, in regia lui Tom Hooper, la care filmarile au inceput vineri, potrivit screendaily.com.

  • Inna a obtinut "Best Romanian Act" la premiile MTV

    Cantareata Inna a fost desemnata castigatoarea categoriei "Best Romanian Act" in cadrul MTV Europe Music Awards 2009, premiul fiindu-i inmanat marti, in direct la ProFM, de cei doi prezentatori ai programului de dimineata "Alarma!", George Vintila si Claudiu Sara.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii