Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Decoratiuni interioare: stilul contemporan

Joi, 21 Ianuarie 2010
Decoratiuni interioare: stilul contemporanStilul contemporan se caracterizeaza prin simplitate, suprafete netede si mult spatiu, care iti da voie sa respiri si sa te misti in voie. Stilul contemporan mai este numit si modern, cei doi termeni fiind sinonime. Acest stil de amenajare interioara mai are la baza tot ceea ce inseamna pragmatism si utilitate imediata. Nu este insa afectat bunul gust si accentele personale.

Culori
 
Nu au ce cauta culorile contrastante, nepotrivite. Un interior contemporan este caracterizat de nuante reci, neutre, incluzand mult alb, cremuri si umbre mai inchise de maro, mov si gri. Folosirea acestor culori nu trebuie insa sa duca in extrema cealalta, transformand camera intr-una plictisitoare si aproape austera. De aceea, da culoare camerei prin introducerea unor elemente colorate: fie un desen sau un tablou de mari dimensiuni, care sa acopere albul peretilor tai, fie un obiect de mobilier intr-o culoare vie (o canapea, fotoliu, masuta) care sa focalizeze atentia in momentul in care patrunzi in spatiul interior.

Texturi

Suprafete metalizate, lemn finisat atent si lespedea sunt elementele de baza in componenta stilului contemporan. Podeaua este facuta de cele mai multe ori din lemn sau din lespede, in timp ce eventualele covorase sunt folosite in special in perioadele reci, pentru a aduce caldura si culoare interiorului.

Cromul este destinat in special elementelor din baie si bucatarie, pentru a da impresia de igienic si de utilitate. De multe ori, elementele metalice pot fi combinate cu sticla, un alt material folosit preponderent la amenajarea in stil contemporan.

Daca vrei sa eviti senzatia de rece si de simplitate excesiva, adauga un element neasteptat, care sa indulceasca putin panorama: o husa de fotoliu din catifea, perdele din matase sau un covoras din blana artificiala.

Suprafete

Suprafetele in stilul contemporan sunt simple, fara elemente de decor in exces. Evita sa umpli locurile goale cu tablouri sau alte ornamente variate, fara legatura intre ele. Pentru un stil modern autentic, foloseste un element decorativ de mai mari dimensiuni, care sa elimine impresia de gol. In orice caz, mizeaza pe elemente cheie care sa devina centre de interes. Privirea trebuie sa se focalizeze doar pe cateva lucruri.

Stilul contemporan, un stil practic si comod

Stilul contemporan se afla in stransa legatura cu stilul minimalist, in special atunci cand vine vorba de mobilier. Este eliminat total din discutie mobilierul masiv si sofisticat si este inlocuit cu tot ceea ce inseamna functional. Acesta din urma ofera solutii la tot ceea ce inseamna nevoi practice, de zi cu zi, legate de depozitare si de separare a obiectelor.

Stilul contemporan se adreseaza in special persoanelor active, care nu petrec foarte mult timp acasa si care prefera unui stil pretentios si stilat unul bazat in special pe partea practica a unui interior si a elementelor care il compun.

 

Te-ar putea interesa:
  • Decoratiuni interioare: stilul safari

    Daca esti pasionata de Africa si de tot ce inseamna culori si texturi ale acestei lumi, atunci iti poti amenaja casa in stilul safari, care se potriveste perfect cu perioada verii.

  • Decoratiuni interioare: stilul antic

    Un interior decorat in stil antic este unul placut, relaxant, in care se face simtita prezenta trecerii timpului prin introducerea de elemente vechi, cu istorie.

  • Decoratiuni interioare: stilul german

    Cand ne gandim la tot ce tine de stilul german, ne gandim automat la rigiditate si precizie. In ceea ce priveste decoratiunile interioare, acest stil de amenajare nu implica neaparat un interior rece si exigent, cat mai ales unul aranjat dupa principii bine stabilite, logice, care urmaresc echilibrul estetic si functional.

  • Decoratiuni interioare: stilul retro

    Elementele considerate invechite sau chiar demodate pot fi readuse in tendintele actuale. Daca esti atrasa de atmosfera vremurilor demult trecute, iti poti amenaja casa in stilul retro, alegand dintre perioadele pe care ti le propunem in continuare.

  • Decoratiuni interioare: stilul rustic englez

    Stilul de amenajare rustic englez se poate defini prin interioare rustice, informale si relaxante, cu canapele confortabile si imprimeuri florale. Practic, se pune accent pe tot ceea ce inseamna practicitate si comoditate.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii